To je 6 predlogov za večerjo, ki ne redi (po njej boš sita in nič napihnjena)

4. 8. 2023
To je 6 predlogov za večerjo, ki ne redi (po njej boš sita in nič napihnjena) (foto: Profimedia)
Profimedia

To je popolna in lahka večerja, ki ti ne bo obležala v želodcu!

V svetu, kjer se kulinarično razvajanje pogosto zdi v nasprotju z zdravim prehranjevanjem, se lahko zdi iskanje večerje, ki zadovolji okuse in željo po ohranitvi fit postave, zastrašujoča naloga.

Dobra novica je, da ni nujno, da prijetno obedovanje prinese ceno pridobivanja kilogramov.

Ta članek predstavlja kulinarično popotovanje v šest okusnih možnosti večerje, ki ne le navdušijo tvojih brbončic, ampak se tudi uskladijo s tvojimi cilji glede zdravja in dobrega počutja.

Od barvitih in s hranili bogatih solat do z beljakovinami polnih močnih skled je vsaka jed dokaz harmonije med okusom in primernostjo.

1. Pečen losos - file (120 g) spečemo v teflonski ponvi na malo olivnega olja. Postrezi s kuhanim krompirjem ali stročjim fižolom.

2. Mešana solata - 120 g kuhanega piščanca s solato, kumaricami, koruzo, limoninim sokom, oljčnim oljem in (po želji) začinjenim kisom.

3. Bela omleta – spečemo omleto iz treh beljakov in žlic manj mastnega kravjega sira. Postrežemo s sezonsko solato.

4. Tuna z rižem - čebulo oplakni, nato dodaj paradižnik in tuno. Dodaj opran riž in toliko vode, da se počasi kuha. Postrezi z zeleno solato ali zeljno solato.

5. Nizko masten sir – zrnca z nizko vsebnostjo maščob namaži na toast ali polnozrnat kruh in pojej s solato iz zelene listnate zelenjave, začinjeno z malo olivnega olja in jabolčnega kisa.

6. Integralne testenine s paradižnikovo omako (največ 80 gramov) - špagete skuhamo v slani vodi in precedimo. Zmešamo s paradižnikovo omako, česnom in rdečo čebulo ter potresemo s parmezanom.

Preberi še: Mislila, da ima gripo, nato pa so ji amputirali obe nogi zaradi ... (grozljiva izkušnja manekenke)

Priporočamo tudi: Vauuu, Ana Klašnja dopust preživlja na enem izmed sanjskih otokov (in imamo fotke)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja