Obožuješ mandarine? Našle smo 3 čisto 'izi' recepte, ki te bodo navdušili

11. 11. 2023
Obožuješ mandarine? Našle smo 3 čisto 'izi' recepte, ki te bodo navdušili (foto: Profimedia)
Profimedia

Gremo stavit, da boš še posebej oboževala recept št. 2! 🥰

Mmmm, mandarine so res okusne - še bolj pa so okusne sladice, ki jih lahko pripraviš iz njih. Ti recepti so popolna mešanica sadja in čokolade ter bodo zagotovo navdušili še najbolj zahtevno občinstvo!

Naj iz tvoje kuhinje prijetno zadiši po odličnem rezultatu!

Tiramisu z mandarinami

Tanko narezane mandarine, plast kreme z marcarponom, piškoti ... Vse se sliši super, kot tudi novica, da krema ne vsebuje jajc. To je praktična sezonska različica tiramisuja, ki ti bo vzela le približno 20 minut časa.

Sestavine:

  • 600 g svežih ali 500 g konzerviranih mandarin
  • 250 g mascarpona
  • 40 g vaniljevega sladkorja
  • 200 ml pomarančnega soka
  • 250 ml sladke smetane
  • 200 g biskvita
  • 100 g bele čokolade

Priprava:

  1. Če uporabljamo sveže mandarine, jih olupimo in zarežemo na rezine, tiste iz kompota pa samo odcedimo.
  2. Mascarpone zmešamo z vaniljevim sladkorjem in 50 ml pomarančnega soka, nato pa primešamo še močno stepeno sladko smetano. Polovico piškotov zložimo v manjšo ognjevarno posodo, jih malo pokapamo s sokom in nanje položimo 2/3 mandarin.
  3. Namažemo jih s polovico mascarponejeve kreme. Nato na vrh zložimo preostale piškote, jih ponovno navlažimo s sokom, obložimo s preostalim sadjem in po njih namažemo preostanek kreme. 
  4. Tiramisu pokrijemo s prozorno folijo in pustimo 2 uri počivati ​​v hladilniku. Po vrhu drobno naribamo belo čokolado, nato pa sladico narežemo na rezine in serviramo na krožnik.
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Convertible Chef | Tiramisu (@convertiblechef.sg)

Recept: Imaš doma ful jabolk? Pripravi te jabolčne krofke iz le 5 sestavin (+ gotovi v pol ure)

Mafini z mandarinami

Za pripravo sočnih mafinov z mandarinami boš potrebovala le nekaj sestavin iz shrambe in 10 minut. Med peko naredi ganache iz temne čokolade in ohlajene mafine pomakaj.

Sestavine:

  • 1 skodelica sončničnega olja (1 skodelica = 250 ml)
  • 2 skodelici sladkorja
  • 3 srednje velike mandarine, olupljene in narezane na četrtine
  • 1 žlica vaniljevega ekstrakta
  • 3 jajca
  • 3 skodelice moke
  • ščepec soli

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 180 ºC.
  2. V veliki skledi minuto mešamo olje in sladkor. Nato dodamo mandarine in mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi brez koščkov sadja.
  3. Dodamo jajca in vaniljev ekstrakt. Mešamo še dve minuti. Z lopatko vmešamo moko in ščepec soli. Vse sestavine dobro premešamo.
  4. Zmes zajemamo z žlico in napolnimo modelčke za mafine, vendar ne do vrha.
  5. Pečemo jih 18 do 20 minut oziroma do zlato rjave barve.
  6. Pustimo, da se popolnoma ohladijo, preden jih postrežemo, nato pa jih po želji oblijemo s čokoladnim ganachejem.
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tami Broderick, Functional Dietitian Nutritionist (@healthyfitnutr)

Šarkelj z mandarinami

Iz celih mandarin lahko narediš pire in ga uporabiš pri pripravi šarklja. Ta bo sočen, polnega okusa in lepe intenzivno rumene barve. Če nimaš modelčkov za majhne šarklje, naredi večjega, vendar obvezno prilagodi čas peke in ga pokrij s folijo, če se začne prehitro barvati.

Sestavine:

  • 5-6 mandarin
  • 10 dag masla
  • 20 dag sladkorja
  • 3 jajca
  • 20 dag moke
  • 10 dag kokosa
  • 1 pecilni prašek

Priprava:

  1. Cele mandarine damo v hladno vodo in ko zavre, jih kuhamo še dve minuti. Postopek še enkrat ponovimo. Zmiksamo jih v blenderju. Zmešamo jajca, sladkor in maslo, dodamo mandarinino kašo, nato moko, pecilni prašek in kokos.
  2. Pečemo jih lahko v pomaščenem velikem modelu za šarklje ali v majhnih za mini šarklje, lahko pa jih spečemo tudi v modelu za kruh.
  3. Če pečemo v majhnih modelčkih, pečemo malo manj časa, približno 25 do 30 minut na 180 stopinjah.
  4. Ko se ohladijo, jih posujemo s sladkorjem v prahu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @_kuglof_

Po predlogi missGastro

Si napekla preveč piškotov in so zdaj že čisto otrdeli? S tem TRIKOM jih ponovno zmehčaš

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja