Kaja Urbanc

Empatična, ustvarjalna in vztrajna

20, študentka novinarstva

Če bi lahko sama sestavila svoj pregovor, po katerem se ravnam v življenju, bi to bil:

Pred nekaj leti sem se peljala čez mesto in na zidu zagledala plakat s citatom pesmi skupine U2, na katerem je pisalo: »It's just a moment, this too shall pass«. Imela sem katastrofalen dan in prestajala precej stresno obdobje, zato sem trenutek, ko sem zagledala ta napis, vzela kot znak, da moram malo zadihati. Ker sem po naravi precej panična oseba, se rada tega trenutka spomnim, vsakič, ko se zavem, da se obremenjujem s stvarmi, ki sploh niso v moji moči.

Jaz, digitalka:

Mediji so že od nekdaj velik del mojega življenja, saj sem vedno imela željo, da bi lahko nekoč delala kot novinarka in jih posledično tudi pobližje spoznala. Prav tako rada včasih Instagram uporabljam kot svoj digitalni dnevnik in tako na nek način dokumentiram svoje življenje.

Moj TikTok svet:

Sicer sem se TikToku pridružila precej pozno in še to izključno iz razloga, ker sem se počutila izključeno, ker se mi je zdelo, da se je v zadnjih nekaj letih praktično vse preselilo na TikTok. Zadnjih nekaj mesecev, ko pa sem tudi sama uporabnica te platforme, bolje razumem zakaj. Od tam lahko črpaš namreč ogromno inspiracije za najrazličnejše stvari, prav tako pa se mi zaradi svojega algoritma zdi dobra marketinška platforma, s katero lahko podjetja dosežejo širše občinstvo. Vsekakor se mi TikTok zdi uporaben, a sem zagovornica tega, da se ga je treba posluževati v mejah normale, saj se mi zdi, da je med vsemi socialnimi omrežji najbolj zasvojljiv. Tudi sama mu posvetim več časa, kot bi si sicer želela.

Najbolj sem kreativna, ko:

Vem, da je moj odgovor precej utopičen, ampak najbolj kreativna sem takrat, ko nimam nobenih rokov, ki se jih moram držati, nobenih smernic, ki me omejujejo in me ne obremenjuje pritisk s strani drugih. Takrat vem, da ustvarjam le zase in izdelek resnično odraža mene, hkrati pa lahko skozi čas spremljam svoj napredek.

Projekt podpirajo: