Triki, s katerimi rešiš ponesrečeno jed

Si med kuhanjem jed preveč solila, sladkala ali jo v navalu strasti preveč začinila? Brez panike. Jedi lahko rešiš s temi kuhinjskimi triki. 

Triki, s katerimi rešiš ponesrečeno jed (foto: Shutterstock) Shutterstock
13. 1. 2016

Vse smo kot gostiteljice že kdaj doživele 'tragedijo', ko je bila naša jed preslana, presladka ali premočna. Našli smo nekaj hitrih nasvetov, kako izboljšati in popraviti okus jedi, še preden zazvoni zvonec na vratih.

Preveč si sladkala

Ne misli, da bodo žličke soli popravile okus, saj ga bodo kvečjemu dodatno pokvarile. V jed raje zamešaj nekaj jogurta, kisle smetane, limoninega soka ali balzamičnega kisa. Lahko pa jed pustiš, kakršna je, ter jo postrežete z grenivkami ali drugimi agrumi. Za konec dodaj še malo mete, ki bo jedi dodala kanček čarovnije in popravila okus.

Preveč si solila

Če si pripravila omako, juho ali kari, jedi dodaj surov paradižnik in pusti, da se v njej razpusti. Po desetih minutah bo absorbiral sol in popravil okus. Če paradižnika nimaš, si lahko pomagaš s kozarcem mlačne vode, ki bo prav tako uravnovesila okuse. Preprosto, kajne?

Preveč si jo začinila

Preveč pekočega okusa jedi se lahko znebiš na dva načina: tajskemu ali indijskemu kariju dodajt malo kokosovega mleka, kisle smetane ali jogurta; mehiškim jedem pa žlico kremastega avokada, ki 'posrka' pekoč okus.

Članek je bil objavljen v reviji Elle, kjer najdeš najnovejše modne trende. V prodaji je že nova, februarska številka. 

Elle februar

Preveri še, kako se pravilno skuha kavo in kako ločiš rumenjak in beljak brez prelivanja.

Prevedla: Maja Šticl

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri