O njem bodo vsi, ki ga bodo poskusili, sanjali še dolgo. ❤️
Tudi ti letos pogrešaš kuhančke v mesnem središču? Njegov vonj, okus, ... družbo?
Ker letos drugače ne gre, si kuhanček privošči doma, in to po najboljšem receptu, kar smo ga kdajkoli poskusili.
Sestavine
- 0,5 l rdečega ali belega vina
- 0,5 l vode (če želip bolj močno kuhano vino, lahko uporabiš manj vode in več vina)
- 8 žličk sladkorja
- 1 žlička vanilijevega sladkorja
- klinčki
- 2 žlički cimeta
- 1 pomaranča
Postopek je izredno preprost
Pomarančo razreži na polovico. Eno polovico nareži na lepe kolobarje, drugo polovico pa olupi in nareži na manjše krhlje.
V velik lonec zlij vino in vodo ter vsuj sladkor, vanilijev sladkor, klinčke, cimet in pomarančne krhlje (kolobarje pusti za dekoracijo). Mešanico kuhaj, dokler ne zavre in jo ves čas mešaj, da se bo sladkor dobro raztopil.
Stokrat si gledala 'Sam doma', vendar TE pomembne podrobnosti zagotovo nisi opazila
Po vretju kuhaj še nekaj minut, nato pa odstrani pomarančne krhlje in tekočino prelij v kozarce. Vsak kozarec okrasi s pomarančnim kolobarjem.
Namig 1: Če boš vino kuhala več časa bo okus bolj izrazit, ob enem pa bo vsebnost alkohola manjša.
Namig 2: Če ne maraš sladkega kuhanega vina, lahko vsuješ manj sladkorja.
Namig 3: Poleg pomaranč lahko dodaš tudi mandarine in limone.
Fotografije: Profimedia
Novo na Metroplay: Življenje pod in izven soja žarometov | Maja Bulc