Vemo, da si jajca najbrž navajena shranjevati v hladilniku, a zagotovo nisi vedela, da to na njih vpliva tako 👇!
Priznani britanski chef James Martin svetuje, da jajc ne hraniš v hladilniku, saj, kot pravi, to vpliva na njihov okus.
"Razlog je v tem, da jajca 'vsrkajo' vonj in okus druge hrane v hladilniku, kar lahko vpliva na njihov okus," je pojasnil.
Jajčna lupina je namreč porozna, zato se zlahka 'navzame' drugih vonjav in ta chef, kot pravi, to v svoji restavraciji pogosto uporabi za izboljšanje omlete.
"Ko imam na primer tartufe, jih dam v skledo z rižem in na vrh dam jajca, nato vse pokrijem s prozorno folijo in pustim čez noč. Ko zjutraj razbijem tista jajca, ki so bila poleg tartufov, in naredim umešana jajca samo z njimi, bodo imela okus, kot bi bila narejena s tartufi," pravi James.
Kje pa je torej najbolje hraniti jajca?
Po mnenju Agencije za živilske standarde je jajca še vedno najbolje hraniti v hladilniku, če pa se po nasvetu tega kuharja želite temu izogniti, je pomembno, da jih hranite na hladnem in suhem mestu, v hladnejšem prostoru, kjer se temperatura ne spremeni nenadoma.