Si vedela, da s hranjenjem JAJC v hladilniku počneš velikansko NAPAKO? (Opozarja priznani chef!)

5. 12. 2022
Si vedela, da s hranjenjem JAJC v hladilniku počneš velikansko NAPAKO? (Opozarja priznani chef!) (foto: Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo)
Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo

Vemo, da si jajca najbrž navajena shranjevati v hladilniku, a zagotovo nisi vedela, da to na njih vpliva tako 👇!

Priznani britanski chef James Martin svetuje, da jajc ne hraniš v hladilniku, saj, kot pravi, to vpliva na njihov okus.

"Razlog je v tem, da jajca 'vsrkajo' vonj in okus druge hrane v hladilniku, kar lahko vpliva na njihov okus," je pojasnil.

Jajčna lupina je namreč porozna, zato se zlahka 'navzame' drugih vonjav in ta chef, kot pravi, to v svoji restavraciji pogosto uporabi za izboljšanje omlete.

"Ko imam na primer tartufe, jih dam v skledo z rižem in na vrh dam jajca, nato vse pokrijem s prozorno folijo in pustim čez noč. Ko zjutraj razbijem tista jajca, ki so bila poleg tartufov, in naredim umešana jajca samo z njimi, bodo imela okus, kot bi bila narejena s tartufi," pravi James.

Kje pa je torej najbolje hraniti jajca?

Po mnenju Agencije za živilske standarde je jajca še vedno najbolje hraniti v hladilniku, če pa se po nasvetu tega kuharja želite temu izogniti, je pomembno, da jih hranite na hladnem in suhem mestu, v hladnejšem prostoru, kjer se temperatura ne spremeni nenadoma.

Preberi še: Se ti v pralnem stroju nabira PLESEN? Tako se je boš ZNEBILA (pripomoček nas ima večina že doma)

Priporočamo tudi: Recept za najboljše TROSLOJNE BROWNIJE (uspeli ti bodo tudi, če nisi vešča v kuhinji)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol