Imaš rada ROLADE? Potem moraš probati to BREZ PEKE (ker je božanska!)

18. 2. 2023
Imaš rada ROLADE? Potem moraš probati to BREZ PEKE (ker je božanska!) (foto: Profimedia)
Profimedia

In še njena priprava je tako preprosta, da ne boš mogla verjeti!

Ta recept za sočno in nadvse okusno rolado ti bo zagotovo polepšal vikend!

Najboljše pri vsem skupaj pa je, da boš namesto biskvita lahko uporabila baby piškote in si s tem prihranila kar nekaj dela.

Sestavine:

  • mleko - 200 ml
  • baby piškoti - 300 g

Za kremo:

  • dve jajci
  • sladkor - 50 g
  • vanilijev sladkor - 10 g
  • koruzni škrob - 80 g
  • mleko - 500 ml

Drugi del nadeva:

  • zmehčano maslo - 150 g
  • maline - 300 g

Dekoracija:

  • smetana za stepeno smetano - 300 ml
  • sladkor v prahu - 50 g
  • stopljena čokolada - 50 g
  • maline - 100 g
  • meta - 5 g

Priprava:

  1. Piškote namoči v mleko in jih položi enega zraven drugega na plastično folijo in tako naprej dokler ne porabiš vseh.
  2. Nato z mešalnikom vmešamo maslo, ga pustimo na strani in se lotimo priprave kreme.
  3. Vse sestavine za kremo zmešamo, a pazimo, da ni grudic – najprej prilijemo del mleka, dobro premešamo z metlico, nato prilijemo preostanek in premešamo.
  4. Mešanico postavimo na majhen ogenj in ob stalnem mešanju kuhamo toliko časa, da se zgosti.
  5. Odstavimo s štedilnika in ohladimo.
  6. Ko je krema hladna, jo z mešalnikom zmešamo s prej pripravljenim maslom. Na piškote namažemo kremo in po njej razporedimo maline.
  7. Vse skupaj previdno zvijemo, nato pa rolado pustimo v foliji, dobro zavijemo in postavimo za eno uro na hladno, da se krema dobro strdi in veže na piškote. Kasneje odstrani folijo.
  8. Pripravimo dekoracijo - smetano zmešamo s sladkorjem v prahu in naredimo stepeno smetano. S tem premažemo celotno rolado in jo pokapljamo s stopljeno čokolado. Na koncu okrasimo z malinami in svežo meto.

Preberi še: Je tvoj pralni stroj med pranjem vedno takooo GLASEN? Razkrivamo ti, kako ga v hipu UTIŠAŠ

Priporočamo tudi: RECEPT: Valentinov 'cheesecake', ki ti bo uspel, četudi si v kuhinji največji 'antitalent' (brez peke!)

Novo na Metroplay: Razlike med Slovenijo in ZDA ter kako do sanjske službe? | Elvi Rwankuba