Našli smo fantastičen TRIK, kako kostanj iz pečice olupiš z lahkoto!

27. 10. 2018
Našli smo fantastičen TRIK, kako kostanj iz pečice olupiš z lahkoto! (foto: Profimedia)
Profimedia

Jesen je v polnem razmahu in po ljubljanskih ulicah povsod diši po sveže pečenem kostanju in odkrili smo, kako si lahko tudi doma pripraviš božanski pečen kostanj.

Vemo seveda, da se doma pripravljen kostanj težko primerja z merico tistega, ki si ga privoščiš med jesenskim sprehodom po prestolnici, a kljub temu smo nad odkritim trikom tako navdušeni, da ga moramo deliti s tabo.

Trik naših babic

Kdor nima te sreče, da bi imel doma plinski štedilnik ali pa zunanji žar, kjer bi lahko pripravljal kostanj, se potem ponavadi zateče k uporabi pečice. Vse lepo in prav, le ena težava nastane. Odstranjevanje lupine. Se samo nam zdi, da bi po koncu morali iti na manikiro, saj so nohti popolnoma uničeni? No, nič več. Naše babice so nam namreč razkrile: 

da moraš kostanj, preden ga spečeš v pečici, vsaj 2 uri namakati v vodi.

Nekateri pa dodajajo še, da prav tako pomaga, če kostanj vsaj dva dni 'odleži' in ga nato spečeš. Oba trika poskrbita, da kostanj veliko lažje olupiš.

Priprava kostanja v pečici

1. Kostanj vsaj 2 uri namakaj v posodi z vodo.

2. Na eni strani vse kostanje zareži (največkrat to storimo kar v obliki črke x).

3. Pečico segrej na 270 stopinj Celzija - obvezno nastavitev žar.

4. Pečeš 20 minut, vmes jih malo premešaš.

5. Na koncu jih zaviješ v krpo in počakaš 10 minut, potem pa AKCIJA! :)

Dober tek!

Imaš še ti kakšen trik, kako do najboljšega doma pečenega kostanja? Zaupaj nam pod objavo na Facebooku.

Foto: Unsplash.com/Sébastien Bourguet

Preberi še: 7 idej za jesenske zmenke, po katerih se bosta še bolj povezala

Priporočamo tudi: To je trenutno najbolj popularen TRIK na Instagramu (+ kako ga posnemaš)

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk