Kostanj PEČEŠ v pečici? Ko boš izvedela za TA nor trik, ga ne boš več pekla drugače

21. 10. 2022
Kostanj PEČEŠ v pečici? Ko boš izvedela za TA nor trik, ga ne boš več pekla drugače (foto: Profimedia)
Profimedia

Nikoli več ga ne boš zažgala v pečici, njegova notranjost pa bo rahla in sočna in vsi te bodo spraševali, kaj je tvoja skrivnost. No, to! 

Obožuješ kostanj? Če živiš v stanovanjskem bloku potem si ga zagotovo tudi ti že poskusila speči v pečici, imamo prav?

No točno v takšnih primerih se rado zgodi, da se kostanj zažge, kar posledično pomeni, da je njegova notranjost izsušena in prav nič mikavna.

Na spletni strani Odprta kuhinja pa so gurmanske strokovnjakinje zdaj delile super TRIK, ki ti bo pomagal, da bodo tvoj (v pečici pečen) kostanj občudovali čisto vsi! 

Okej, si pripravljena, da izveš, v čem je fora?

V soli! Ja, prav si slišala!

Tako, kot številni v soli pripravljajo ribo, to jesen največji strokovnjaki v soli pripravljajo kostanj!

KOSTANJ: Super ideja, kako ga lahko še pripraviš (da ne bo vedno samo kuhan ali pečen)

Kot so zapisali na prej omenjeni spletni strani, kalup solnih kristalov pomaga do bolj sočnega kostanja, ki v sebi ohrani več "soka", pomagal pa ti bo tudi pri tem, da ga nikoli več ne boš zažgala.

Kako se tega lotiš? Izvoli!

Potrebovala boš pol pol kilograma kostanja in kilogram grobe soli.

Potem pa ...

Boš pečico segrela na 180 stopinj, manjši pekač pa napolnila s soljo. Kostanj boš križno prerezala (saj veš, da v pečici ne boš pričarala pravega jesenskega ognjemeta) in kostanj do 3/4 postavila v sol. 

Pazljiva bodi, da bo zarezan del kostanja gledal navzgor.

Tako pripravljen kostanj peci približno 30 do 40 minut, oz. dokler se lupina je razpre.

Gostinci razkrivajo, KAJ moraš v resnici narediti, da pomivalni stroj RES opere vso posodo

Fotografije: profimedia

Novo na Metroplay: Kristijan Crnica - Kikifly o glasbenem ustvarjanju, izzivih in prav posebni tetovaži