Kuharski mojstri razkrivajo: "Jajc NIKAR ne kuhaj v vodi, ampak TAKO" (veliko lažje se jih olupi)

7. 9. 2022
Kuharski mojstri razkrivajo: "Jajc NIKAR ne kuhaj v vodi, ampak TAKO" (veliko lažje se jih olupi) (foto: Profimedia)
Profimedia

Roke gor vsi mi, ki smo že kdaj preklinjali, ker jajc nikakor nismo mogli lepo olupiti. 😂 

Na portalu N1 so v teh dneh razkrili trik kuharskih mojstrov, ki bo za vedno rešil težavo lupljenja jajc.

Si vedela, da je TA zelenjava najbolj redilna? + ideja, s katero jedjo jo lahko nadomestiš 👍

Ko boš torej naslednjič želela pripraviti trdo ali mehko kuhana jajca, jih nikar ne kuhaj v vodi, ampak ...

... na pari! 

Kako?

Vse, kar potrebuješ, je lonec z nastavkom za kuhanje na pari. V lonec z nastavkom za kuhanje na pari nalij nekaj vode, jajca pa razporedi po nastavku. Vodo segrevaj tako dolgo, da začne vreti, jajca se bodo na ta način kuhala enako, kot v vodi. Edina razlika bo ta, da je kuhanje na pari nežnejše, beljak bo mehkejši, rumenjak pa bolj kremast.

Trdo kuhano jajce na pari kuhaj 10 do 12 minut, mehko kuhano jajce pa približno šest minut in pol. 

Punce, če lulate pod tušem, tega raje NE počnite! Strokovnjaki razkrivajo, kaj se ti lahko zgodi

Fotografije: Profimedia, K.B. 

Novo na Metroplay: Razlike med Slovenijo in ZDA ter kako do sanjske službe? | Elvi Rwankuba