Kaj naj jem?

23. 2. 2010

Privošči si kaj s spodnjega seznama in uživaj brez slabe vesti.

Zajtrk:

Ovseni kosmiči z jagodičjem

Telo boš preskrbela z vlakninami, tudi topnimi, ki pomagajo, da se zaužiti holesterol izloči iz telesa. Ovseni kosmiči imajo nizek glikemični indeks, jagodičje pa zajetno merico antioksidantov, ki varujejo telo pred prostimi radikali.

Kosilo:

Losos z ajdovo kašo in solato iz stročjega fižola

Ribe severnih morij so odličen vir omega 3 maščobnih kislin, ki jih nujno potrebuje tvoje srce. Vsebujejo tudi vitamin D, ki ga v teh temačnih dneh s soncem težko pridobiš. Ajda vsebuje visoke koncentracije posameznih aminokislin in železa, zato je še posebej primerna za vegetarijanke.

Večerja:

Zelenjavna juha

Poleg tega, da te bo prijetno pogrela, te bo oskrbela tudi s primerno količino vitaminov, ki jih je mnogo bolje zaužiti s hrano kot s tabletami.

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu