Juhu, piknik!

23. 8. 2010

Najbolj zabaven čas v letu ponuja odlične možnosti za zabavo na prostem, kamor pa obvezno spadajo tudi dobrote z žara. Poskusi kaj novega!

Vegi nabodalca

Potrebuješ:

  • sir za pečenje
  • češnjev paradižnik
  • šampinjone
  • mlado čebulo
  • papriko
  • melancane
  • listke sveže bazilike
  • mešanico popra in soli z začimbami

Zelenjavo in sir nareži na koščke, velike približno 3 x 3 cm, paradižnike pa pusti cele. Vse skupaj daj v skledo in začini. Dodaj še malo olivnega olja in dobro premešaj. Pusti, da se okusi prepojijo, medtem pa v vodo namoči lesene palčke za ražnjiče, da se ne bodo zažgale, ko boš pekla. Zelenjavo in sir nabodi na palčke, vmes pa vsake toliko dodaj list bazilike.

Steelplastov žar

Priročen Steelplastov žar ti omogoča, da si piknik privoščiš kjerkoli in kadarkoli. Je tako praktičen, da ga brez težav voziš tudi v avtu, ker pa deluje na elektriko, ti ne bo treba vedno skrbeti še za kurjenje, po katerem povrh vsega še neprijetno dišiš. Lahko ga uporabljaš tudi v udobju svoje kuhinje ne glede na letni čas.

Prednosti električnega žara:

  • priročna velikost (46 x 28 cm)
  • lahko čiščenje
  • pomivanje plošče v pomivalnem stroju
  • nadzor nad temperaturo pečenja
  • manj zdravju škodljivih snovi v hrani, ker ni ognja

Poskusi:

Pečen paradižnik z dišavnicami

Paradižnike prereži na pol, soli ter potresi z origanom in timijanom. Zavij jih v alufolijo in peci v žerjavici ali pa na žaru.

Krompir v srajčki

Cel, neolupljen krompir zavij v alufolijo in speci. Nato ga zareži po sredini ter napolni z mešanico slane skute in drobnjaka.

Solata iz gob

Šampinjone popeci na žaru, pokapaj z limoninim sokom, soli in popraj. Dodaj nasekljan feferon in peteršilj. Začini z olivnim oljem in balzamičnim kisom.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja