Za tale trik nam boš res hvaležna! 😉
Še maaaalo in PUST bo tukaj! 😍
Na portalu Odprta kuhinja smo naletele na viralni recept cvrtja iz le dveh sestavin. Avtorica videoposnetka pokaže, kako iz le dveh sestavin pripraviti okusne miške, ki so v slovenskem prostoru prav tako zelooo priljubljene.
View this post on Instagram
Morda te zanima tudi: Tvoje brisače kljub pranju vedno SMRDIJO? Samo zmešaj ti DVE sestavini (imaš ju doma!)
Pustno cvrtje ali hitre miške iz le dveh sestavin
Potrebuješ:
- 140 g bogate moke (ali 120 g navadne moke in žlička in pol pecilnega praška)
- 190 ml navadnega jogurta
Opozorilo Odprte kuhinje: V videu narekujejo, da uporabimo le dve sestavini, torej jogurt in vrsto moke, ki mogoče ni vsem poznana. V ZDA in Veliki Britaniji je pogosta in jo v receptih najdemo pod imenom self-raising flour – že kako leto pa je v trgovinah na voljo tudi pri nas, in sicer kot bogata moka. Je zelo priročna, saj še kako olajša razmišljanje, koliko pecilnega dodati.
Self-raising flour je po definiciji Mojce Koman "moka, ki sama vzhaja" ali moka tip 500 z dodanim pecilnim praškom in soljo. Na skodelico moke (125 g) vmešamo žličko in pol pecilnega praška (7,5 g) in četrt žličke soli. Preračunano na kilogram moke uporabimo 10 g soli in kar 60 g pecilnega praška, to ustreza petim (5!) vrečkam pecilnega praška.
Priprava:
- Najprej presejemo moko (ji dodamo pecilni prašek in sol), nato pa vse skupaj prelijemo z jogurtom. Dobro premešamo, da dobimo lepljivo zmes in se kljub temu upremo želji, da bi dodali še malce moke.
- Pripravimo vrečko za živila ali dresirno vrečko in vanjo natlačimo testo. Odrežemo vogal.
- Olje segrejemo na 160 do 170 stopinj Celzija in nato vanj nastrižemo majhne kroglice. Za boljšo predstavo si tehniko oglejte v videu. Naj vas opozorimo, da bodo mini krofki zaradi odsotnosti kvasa v testu najprej potonili na dno ponve, a se bodo dvignili na površje takoj, ko se bo pecilni prašek aktiviral. Cvremo, dokler niso zlato rjave barve, nato jih odcedimo na nekaj slojih papirnatih brisačk.
Cosmo nasvet: Krofe pomoči v čokolado, sladkor ali sladko glazuro. Njams!
Pa dober tek! 😋
Preberi še: Stavimo, da si do zdaj KOKICE pekla popolnoma NAROBE (in ti zato niso 'ratale')
Priporočamo tudi: Imaš ELEKTRIČNO zobno ščetko? Potem jo morda uporabljaš NAPAČNO (in škodiš zobem!)
Fotografije: Profimedia
Povzeto po Odprta kuhinja
Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu