Maja Taradi nam je zaupala, kako se jeseni izogne virozam in prehladom

Nekdanja miss Slovenije Maja Taradi, ki je pred dvema tednoma predala krono svoji soimenjakinji, se že pri­pravlja na jesen. Poglej, kako se bo poskušala izogniti času prehladov in viroz.

Maja Taradi nam je zaupala, kako se jeseni izogne virozam in prehladom (foto: Instagram.com/@majataradi) Instagram.com/@majataradi
12. 10. 2017

Maja ima rada sadje in zelenjavo, zlasti če le ta prihaja z domačega vrta. In kot je povedala za revijo Lea, se bo tudi času prehladov in viroz poskušala izogniti prav s tem.

Všeč so mi jagode, mango in mandarine, od zelenjave pa solata, zelje, ohrovt in por. Če bi imela vrt, bi gojila čim več različne zelenjave, ki lahko popestri domačo kulinariko,” pravi Maja, ki je ob vsej ponudbi zelenjave na trgovskih policah precej zadržana do oznak biološko predelane zelenjave.

“Vsekakor je boljša domača 'bio' zelenjava, vendar se moramo zavedati, da vsi ljudje nimajo možnosti gojiti zelenjave. Vsekakor si ne smemo zatiskati oči – velikokrat se zgodi, da sadje in zelenjava, ki se prodajata na tržnici kot bio, v resnici nista bio,” meni lepotica.

Maja TaradiMaja Taradi daje v mrzlih mesecih velik poudarek na uživanje zadostne količine vitaminov.

Domačo zelenjavo najraje kombinira v zdravih obrokih

Te si pripravlja za naporne delavnike. Pravi, do so jo kuhanja naučili babica, oče in mama.

"Nekaj sem se naučila tudi sama iz kuharskih knjig in s spleta. Moja babica je prava zakladnica nasvetov. (smeh) Je pa danes veliko lažje najti dobre recepte tudi na spletu,” še pove Maja.

Za zdravje v času jeseni je zanjo pomembna predvsem zadostna količina vitaminov.

Maja Taradi
Lepotica je pred kratkim predala krono najlepše v Sloveniji.

"Zelo pomembno mi je, kaj vnašam v svoje telo!"

Saj je zagovornica preventive ...

"Jem večkrat na dan in na mojem jedilniku so predvsem topli obroki domače hrane. Cenim okusno in dobro pripravljeno hrano. Včasih pa rada eksperimentiram tudi s tujo kulinariko.”

Maja Taradi
Maja je punca, ki rada uživa v dobri in kakovostni hrani.

Kuharski navdih najde glede na okoliščine in dan 

In tudi glede na razpoloženje in čas, pravi.

"Velikokrat se odločim za morsko hrano (riba in pečen krompirček iz pečice), všeč so mi tudi enolončnice.

Pri okusih in začimbah pa kombiniram. Z dobrimi začimbami lahko jed izboljšam, vendar pazim, da okus ni premočen. Najraje uporabljam baziliko, lovor, timijan, rožmarin, rada imam tudi kumino, česen in rdečo sladko papriko.

Včasih rada eksperimentiram, za bolj zahtevne obroke uporabljam tudi kuharsko knjigo ali spletne portale, kjer je veliko dobrih nasvetov. Predvsem pa mi je pomembno, da je hrana čim manj obdelana.”

Vir: revija Lea
Za splet priredila Ajda Hovnik Plešej
Fotografije: Instagram.com/@majataradi in Gregor Eržen

Preberi še: "Vedela sem, da jo moram spustiti" (ganljiv zapis Jadranke Juras ob izgubi psičke)

Priporočamo tudi: Jasnovidnost: Poglej, kaj prav tebe čaka v ljubezni v prihodnosti

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri