Sobotni recept: Božični medenjaki, ki so hkrati čudoviti okraski

Kaj če bi lahko letos božične okraske kar pojedla? Zate imamo recept za božične medenjake, ki jih lahko obesiš na jelko ali uporabiš kot dekoracijo na okenski polici. 

Sobotni recept: Božični medenjaki, ki so hkrati čudoviti okraski (foto: Shutterstock) Shutterstock
19. 12. 2015

Za 20–25 kosov potrebujete:

Za biskvitno testo:

• 250 g moke • 2 žlici kakava

• 1 zavitek pecilnega praška (za medenjake)

• 140 g sladkorja v prahu • 2 žlici medu

• 1 jajce • 1 rumenjak • 80 g masla • 1 beljak

Za obliv:

• 1 beljak • pol žličke limonovega soka

• 180 g sladkorja v prahu

Priprava:

1 Presej moko, kakav, pecilni prašek in sladkor v prahu. Mešanici dodaj med, jajce, rumenjak in zmehčano maslo. Zgneti mehko in voljno testo, ga zavij v prozorno folijo in ga za 60 minut postavi v hladilnik.

2 Testo razvaljajt 4 mm debelo in izrežite različne oblike. Položi jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih 10 minut peci v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki jih premaži s stepenim jajcem in počakaj, da se ohladijo.

3 Naslednji dan jih okrasi z belim oblivom. Beljak gladko zmešaj z limonovim sokom in sladkorjem v prahu. Obliv deni v majhno plastično vrečko, odreži vogalček in okrasi piškote. Obliv naj se nato strdi.

Preveri še najlepše Recepte za božične piškote, in recept za domač Ferrero rocher.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri