Ljubezenski prepir je lahko konstruktiven

Seveda se občasno z njim ne moreš strinjati, vedno pa upoštevaj pravila prepira, da sosedom ne bo treba klicati policije.

Ljubezenski prepir je lahko konstruktiven (foto: Profimedia) Profimedia
5. 5. 2016

1 Kratko in jedrnato

Na prepir se je dobro pripraviti z miselnim načrtom. Najprej ugotovi, katera so tvoja stališča, potem pa se jih drži in ne popuščaj.

Vsekakor bodi kratka, da v njegovi glavi ne bo zmede. Moški se zaprejo, ko jih zasuješ z več besedami, kot so jih sposobni predelati.

2 Izberi pravi trenutek

Ko si razburjena, se razumni del možganov izklopi. V stanju razjarjene zveri ga boš pohrustala, rešila pa ničesar.

Raje počakaj na zatišje, ko nastopi klima za diplomacijo.

Čeprav se ti morda pozneje sploh ne bo več zdelo vredno vsega skupaj pogrevati, pa je vseeno bolje razčistiti, da ne bosta prihodnjič spet pogrnila na istem izpitu.

3 Rešitev je kompromis

Privlačita se, ker sta si različna, a ker sta si različna, se ne bosta vedno o vsem strinjala do najmanjših podrobnosti.

Ti imaš rada morje, on jezera? Rešitev je kopanje v slanem jezeru. Ta metafora ponazarja bistvo kompromisa: v njem je nekaj tvojega in nekaj njegovega, skupaj povezanega v vajino.

Preberi še: "Kako sem šla z neznanim fantom, ki sem ga spoznala prek Tinderja, na prvi zmenek v Maroko" (resnična zgodba naše novinarke Anamarije) 

ali pa preveri, zakaj za optimalno težo ni dovolj le štetje kalorij!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri