Ko ne boš vedela, kam z GOBAMI, naredi TO jed (ker bo navdušila VSE in je še nikoli NISI poskusila)

10. 10. 2022
Ko ne boš vedela, kam z GOBAMI, naredi TO jed (ker bo navdušila VSE in je še nikoli NISI poskusila) (foto: Profimedia)
Profimedia

Tale recept je tako zelo preprost, da se ga lahko lotiš tudi 15 minut pred prihodom gostov. 👏🏼

No, če smo čisto iskrene, bo tale namaz zagotovo všeč tudi tistim, ki gob sicer ne jejo. Preverjeno. 

Zdi se, da se je cela Slovenija v zadnjih tednih zapodila v gozdove na lov za svojo košarico jesenskih gobic.

Ne glede na to, ali gobe nabiraš sama, ali pa jih kupiš v trgovini, zate smo pripravile res odličen recept za pašteto iz gobic, ki smo jo zdaj pripravile že večkrat.

Tako izgleda:

Potrebovala boš: 

  • 250 g svežih šampinjonov ali katerih koli drugih gobic
  • ena čebula
  • 3 žlice olja
  • 60 g indijskih oreščkov
  • začimbe po okusu

Postopek:

1. Oreščke popraži, čebulo drobno nasekljaj in praži na olju, dokler ne porumeni.

2. Čebulo odstavi in v isti ponvi praži šampinjone.

3. V mešalniku zdaj vse zmiksaj do gladkega.

Tukaj pa najdeš še več res odličnih jesenskih receptov:

Vir: Deklica.si

Fotografije: profimedia, Kaja Berlot

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja