TRIK "za oženit": Tako boš naredila popolno pečenega (in najbolj sočnega) piščanca - v le 25 minutah!

18. 11. 2023
TRIK "za oženit": Tako boš naredila popolno pečenega (in najbolj sočnega) piščanca - v le 25 minutah! (foto: Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo)
Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo

Pravijo, da če znaš piščanca pripraviti tako, si direkt za poročit! 😍

Piščanec je marsikomu najljubše meso, ki se poda k številnim prilogam. Čeprav misliš, da ni recepta, ki ga še nisi preizkusila, pomisli še enkrat. Ta recept je namreč postal uspešnica na TikToku zahvaljujoč trditvam, da je tako dober, da se boš, če ga nekomu pripraviš, na koncu poročila.

Preproste sestavine in neverjetni okusi - že v 25 minutah na tvoji mizi.

Potopi se v grižljaj mehkih piščančjih prsi s posušenimi paradižniki, zelišči in bogato smetanovo omako.

Zaradi minimalnega števila sestavin je ta recept poceni in enostaven za nakup, pripraviš pa ga lahko za družinsko kosilo ali samo zase.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily | Recipe Developer ✨ (@goodmoodfood.uk)

Sestavine:

  • 3 večji kosi piščančjih prsi brez kosti in kože ali 6 piščančjih filejev (približno en kilogram mesa), ki jih predhodno popivnamo s kuhinjsko krpo
  • Malo soli in črnega popra
  • 30 g moke
  • 45 ml oljčnega olja, po potrebi še malo
  • 3 žlice nesoljenega masla
  • 3 stroki česna, sesekljani
  • 1 žlica paradižnikove omake
  • ½ čajne žličke posušenega origana
  • Rdeča paprika, po okusu
  • 240 ml piščančje juhe
  • 120-180 ml goste smetane
  • 40 g naribanega parmezana
  • 67 gramov posušenih narezanih paradižnikov, pakiranih v olju
  • Sveža bazilika, za serviranje

Priprava:

  1. Če uporabljaš piščančje prsi, začni na najdebelejšem koncu in vsak kos piščančjih prsi vodoravno prereži na pol, tako da na koncu dobiš 6 kosov. Obe strani mesa dobro posoli in popopraj. Nasvet: Da boš meso lažje rezala, piščančje prsi za 20 minut postavi v zamrzovalnik. V krožnik stresi moko, nato vsak kos fileja posebej povaljaj, odvečno otresi. Zvito meso v eni plasti položi na pladenj ali večji krožnik.
  2. V veliki ponvi na srednje močnem ognju segrej olje. Ko je vroče, zmanjšaj ogenj in dodaj maslo. Takoj, ko se stopi, dodaj meso in kuhaj do zlato rjave barve na eni strani približno 5 minut. Obrni in peci na drugi strani do zlato rjave barve, približno 4 do 5 minut. To naredi v serijah in se izogibaj gneči v ponvi ter po potrebi dodaj več olja. Pečeno meso preloži na krožnik ali pladenj.
  3. Zmanjšaj ogenj na nizko temperaturo, nato dodaj česen v isto ponev in nežno praži, pogosto mešaj, dokler ne zadiši, približno 1 do 2 minuti. Dodaj paradižnikovo omako in med mešanjem duši približno 2 minuti, dokler barva ne potemni. Nato dodaj origano in rdeče paprike po okusu. Ogenj povečaj na srednje, dodaj osnovo. Pusti, da počasi vre, pri čemer postrgaj morebitne koščke z dna lonca, dokler se tekočina ne zmanjša za polovico, približno 5 minut.
  4. Dodaj smetano in nežno mešaj, dokler se omaka ne zgosti, približno 3 minute. Previdno kuhaj in po potrebi zmanjšaj ogenj, pomembno je, da rahlo vre. Vmešaj parmezan in sušene paradižnike. Po želji dodaj še smetano in omako začinimo. Piščanca vrni v ponev, da se ponovno segreje, približno 4 minute. Nato odstavi z ognja in po vrhu potresi baziliko.

Pa dober tek!

To je RECEPT za najboljši bananin kruh na svetu (nikoli več ga ne boš delala drugače)

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu