Našle smo RECEPT za originalno pico s Sicilije (in OMG, kako je dobra!)

15. 10. 2023
Našle smo RECEPT za originalno pico s Sicilije (in OMG, kako je dobra!) (foto: Profimedia)
Profimedia

Postani mojstrica v peki pic in očaraj svoje najbližje! 😍

Ta vikend je kot nalašč za preizkušanje novih receptov in zate imamo popolnega - recept za sicilijansko pico.

Čeprav se izraz sicilijanska pica pogosto uporablja za pico z debelo, pravokotno skorjo v velikosti pekača, jo definira več kot le oblika in velikost.

Na Siciliji je ta pica velikodušna, skoraj fokači podobna skorja običajno prelita z obilico močnega sira in omake (v tem vrstnem redu), skupaj s čebulo, sardinami in zelišči.

Sestavine:

Skorja:

  • 2 skodelici (540 g) moke
  • 2 žlički instant kvasa
  • 2 čajni žlički (12 g) soli
  • 3/4 skodelice (397 g) mlačne vode

Preliv:

  • 1 žlica (14 g) oljčnega olja
  • 1/2 skodelice (227 g) sladke rumene čebule, olupljene in na tanke rezine narezane
  • 1 skodelica (227 g) paradižnikove omake
  • 3 sardine, drobno sesekljane; neobvezno
  • 3 skodelice (340 g) naribanega mocarele
  • Začimbe za pico in/ali sveža zelišča za posip po vrhu
  • Olje za namakanje z italijanskimi zelišči ali oljčno olje za pokapljanje po vrhu

Priprava:

Za testo:

  1. Stehtaj moko; ali pa jo izmeri tako, da jo z žlico nežno streseš v skodelico in nato pometeš morebitni presežek. Zmešaj in zgneti vse sestavine za testo – ročno, z mešalnikom ali strojem za peko kruha – z ravno toliko vode, da dobiš zelo mehko in gladko testo; morda ne boš potrebovala vse vode.
  2. Pusti, da testo pokrito vzhaja 1 uro. Uporabi takoj; ali hrani v hladilniku do 24 ur, da se razvije okus skorje.
  3. Z oljčnim oljem rahlo premaži dno in robove ponve.
  4. Testo vzamemo iz hladilnika, ga prestavimo v pekač in ga z rokami postopoma raztegnemo proti robom. Ko se testo začne krčiti, ga pusti nepokritega približno 10 do 15 minut, nato pa ga ponovno raztegni.
  5. Želela boš, da testo napolni ponev, zato dvakrat ali trikrat ponovi postopek sprostitve in raztezanja, dokler se ne zgodi.
  6. Testo naj vzhaja 1 do 2 uri, dokler ni opazno napihnjeno. Dlje kot je v hladilniku, dlje časa bo verjetno trajalo, da vzhaja.

Za pripravo preliva za pico:

  1. Olivno olje vlij v veliko ponev, ki jo postavi na srednje nizek ogenj.
  2. Ko je olje vroče, dodaj čebulo in jo kuhaj, dokler ni mehka in rahlo zlata, približno 15 do 20 minut.
  3. Čebulo prenesi v veliko skledo, dodaj paradižnikovo omako in mešaj, dokler ni enakomerna. Daj na stran.
  4. Proti koncu časa vzhajanja testa segrej pečico na 220°C.
  5. Nepokrito skorjo pice peci 10 do 12 minut, dokler komaj ne začne rjaveti.
  6. Odstrani pico iz pečice in jo prelij s sardoni, sirom in paradižnikovo-čebulno omako.
  7. Pico vrni v pečico za približno 15 do 20 minut, dokler robovi niso zlato rjavi in ​​omaka ne začne brbotati.
  8. Pico vzemi iz pečice in jo pusti počivati ​​približno 10 minut, preden jo postrežeš.

Ko si pripravljena, da jo postrežeš, pico potresi z začimbami za pico in svežimi zelišči ter pokapaj z oljem za namakanje.

Pa dober tek!

Recept: King Arthur baking

Preberi še: KOSTANJ: Ga kuhaš ali pečeš? TO so dodatni načini, kako ga lahko še pripraviš doma

Priporočamo tudi: Horoskop: Ljudje, rojeni v TEM znamenju, so daleč največji zaspanci

Novo na Metroplay: Kristijan Crnica - Kikifly o glasbenem ustvarjanju, izzivih in prav posebni tetovaži