RECEPT: Okusni domači browniji, ki bodo še posebej všeč vsem ljubiteljem kave

20. 1. 2024
Browniji s kavno glazuro so popoln recept za vse ljubitelje kave in popeljali te bodo na čokoladno pustolovščino. (foto: Screenshot/Instagram)
Screenshot/Instagram

Za njihovo pripravo pa boš potrebovala samo eno uro. 😋

Če imaš rada goste in bolj čvrste brownije, podobne fudgeju, je to pravi recept zate.

Avtorica je slavna kuharica Giada De Laurentiis, katere recepte za klasične brownije in popcorn piškote naravnost obožujemo. Priprava je preprosta, na seznamu sestavin ni presenečenj, rezultat pa bo presegel vsa pričakovanja. Browniji s kavno glazuro so popoln recept za vse ljubitelje kave in popeljali te bodo na čokoladno pustolovščino.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Garianne Gagliardi (@gariannestable)

Ne spreglej še: 

Sestavine:

Za brownije:

  • 230 ml sončničnega olja
  • 300 g sladkorja
  • 3 jajca
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 2 žlički instant kave
  • 100 g kakava
  • 130 g gladke moke
  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • 150 g sesekljane temne čokolade

Za glazuro:

  • 2 žlički instant kave
  • 2 žlici vode
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 180 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica stopljenega masla

Priprava:

  1. Kvadraten pekač (cca 25 x 30 cm) obloži s peki papirjem, pečico segrej na 180 stopinj.
  2. V veliki skledi zmešaj olje, sladkor, jajca, vanilijev ekstrakt in kavo. Dodaj presejano moko, kakav, sol in pecilni prašek ter mešaj toliko časa, da se sestavine povežejo. Na koncu z leseno lopatko nežno vmešaj še nasekljano čokolado.
  3. Testo vlij v pripravljen pekač, ga zgladi in peči v ogreti pečici 25 - 30 minut. Počakaj, da se browniji popolnoma ohladijo.
  4. V tem času pripravi preprosto kavno glazuro. Kavo raztopi v vodi in dodaj vanilijo, sladkor in stopljeno maslo. Z metlico močno mešaj, dokler glazura ne postane gladka. Če se ti zdi pregosto, dodaj še žlico ali dve vode.
  5. Ohlajene brownije prelij z glazuro, pekač pokrij s plastično folijo in postavi v hladilnik, da se glazura strdi.
  6. Brownije nareži s tankim in ostrim nožem ter jih previdno položi na krožnik.

Pa dober tek! 🥰

Te morda zanima še: Ali olupek od čebule mečeš v smeti? Nikar, si namreč vedela, da ...

Preberi še: RECEPT: Tako si palačinke pripravlja Slovenka, ki je izgubila 90 kilogramov (pa še slastne so)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol