Prisegaš na kapučino ali penasto belo kavo?

13. 1. 2013
Prisegaš na kapučino ali penasto belo kavo?

V pražarni kave in Philipsovi tovarni kavnih aparatov so nam strokovnjaki za pripravo kave morali izdati čisto vse ...

Da bo tvoj kapučino kot tisti, ki si ga poleti pila sredi Rima:

ČISTO PRAVI KAPUČINO

1 V vrček iz nerjavečega jekla nalij mrzlo delno posneto mleko (ne sme biti niti trajno niti homogenizirano).

2 Ventil ročice za soparo vstavi skoraj do dna skodelice, na polno odpri ventil sopare in 5 ga do 8 sekund krožno premikaj po mleku, nato vrček spusti, da bo ventil nekaj sekund penil le pod površjem. Ne peni predolgo, da se ne bodo začeli ustvarjati veliki mehurčki zraka!

3 V lonček s kavo potresi čisto malo kave, nalij spenjeno mleko in s paličico ustvari čisto svoj vzorček – rahlo in odločno potegni in bele, rjave ter črne barve se bodo rahlo prelile. Po nekaj kapučinih bo že postala prava mojstrica in boš lahko izpisala tudi njegovo ime ...

Besedilo: Petra Arula