Naš najljubši jesenski RECEPT: Poskusi ta odličen cimetov kruh z jabolki 🍎

15. 10. 2022
Naš najljubši jesenski RECEPT: Poskusi ta odličen cimetov kruh z jabolki 🍎 (foto: Profimedia)
Profimedia

Če obožuješ kombinacijo cimeta in jabolk, bo ta recept to jesen postal tvoj najljubši! 😍

Vsako jesen v kuhinji dobimo prav poseben zagon in k temu svoje zagotovo prispevajo tudi vsi jesenski okusi.

Ta hladni del leta naj te pogreje tudi sladek kruh s cimetom in jabolki, ki bo, če obožuješ to mešanico okusov, zagotovo postal tvoj najljubši jesnski posladek.

Tukaj pa najdeš še več res odličnih jesenskih receptov:

Preveri, kako se ga pripravi:

Potrebovala boš:

  • 2 skodelici jabolk (na tanko narezanih na drobne kose)
  • ½ skodelice stopljenega masla
  • ¾ skodelice sladkorja
  • ½ skodelice mleka
  • 2 jajci
  • 1 čajno žličko vanilijevega ekstrakta
  • 2 skodelici moke (večnamenske)
  • 1 čajno žličko pecilnega praška
  • ščep soli
Za drobljenec:
  • 6 žlic masla (narezanega na kocke)
  • ½ skodelice večnamenske moke
  • 1/3 skodelice sladkorja
  • 1 žlica cimeta

Tako ga pripraviš:

1. Pečico segrej na 180 stopinj.

2. Olupi jaboka in jih razreži na tanke, majhne kose.

3. Za kruh zmešaj skupaj maslo in sladkor, dodaj mleko, jajca in vanilijo. Vsuj suhe sestavine: moko, sol in pecilni prašek. Nazadnje dodaj v maso jabolka in jih vmešaj z žlico.

4. Pripravi drobljenec. Trdo maslo razreži na majhne kocke in dodaj ostale sestavine za drobljenec. Zmešaj v mešalniku.

5. Zdaj boš vse skupaj preložila v pekač. Izberi globok pekač ali celo potičnik oziroma model za pečenje kruha. Obloži ga s peki papirjem ali premaži z maslom. Nato najprej zlij vanj polovico mešanice za kruh in jo potresi s polovico drobljenca. Vlij še drugo polovico mase in po vrhu daj preostali drobljenec.

6. Vse skupaj daj v ogreto pečico za 1 uro in 10 minut. Ko meniš, da je kruh pečen, vanj potisni zobotrebec. Če izvlečeš čistega, je pečen, če se masa prijema nanj, pusti še nekaj minut.

7. Ko je kruh pečen ga vzemi iz pečice in 10 minut pusti v pekaču. Vzemi ga iz pekača in pusti hladiti še pol ure.

 

Preberite več na Aktivni.si

Fotografije: Profimedia

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja