Na vsakega Slovenca po en krof ;)

20. 2. 2012

Da je bil letošnji pust zares mastnih ust dokazuje podatek, da bodo samo pri Žitu v letošnjem pustnem času napekli kar 2 milijona pustnih krofov.

To je za kar 25% več kot v lanskem pustnem času.

V času pusta (od t.i. debelega četrtka pa vse do pustnega torka) v Žitu cvrejo pustne krofe tudi na nekaterih prodajnih mestih v večjih trgovskih centrih, tako da lahko kupci v tem času kupi pravkar spečen krof.

Krofe iz Žitovih pekarn kupci zlahka prepoznajo, saj jih odlikuje lep rob, t.i. kranceljček, ki je sinonim za dober krof. Po njegovi obliki lahko namreč vidimo, da je krof narejen iz prvovrstne moke ter da je bilo testo dobro zgneteno. Za kakovosten krof pa je pomembna tudi kakovostna bela moka, ki mora vsebovati dovolj t.i. lepka, da je mogoče zamesiti elastično in voljno testo.

Pa dober tek na uspešno odganjanje zime :)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol