Gurmanka: Okusna in zdrava malica

31. 8. 2010

Poskrbi za pestrost – vsak dan pripravi kaj drugega.

5 razlogov, da v službo, šolo ali na faks prineseš malico, ki si si jo naredila sama:

  • 1 Prihranila boš veliko denarja (ki ga boš lahko namenila ekološko pridelanim sestavinam, do poletja pa boš prihranila dovolj za super počitnice)!
  • 2 Tvoj trebušček in postava ti bosta hvaležna, ko ju ne boš več vsak dan preobteževala s premastno, peresoljeno hrano in prevelikimi porcijami.
  • 3 Avtomati z mastnimi sendviči, čipsom in sladkarijami te ne bodo več mikali, saj boš jedla uravnoteženo hrano.
  • 4 Ne bo ti treba čakati na blagajni za jogurt in polnozrnato žemljico (preveč enolična prehrana!) in ne bodo te zapeljale čokoladice pri blagajni.
  • 5 Za pripravo načeloma ne boš porabila več kot 5–10 minut, hrana bo okusna in zdrava, ker jo boš pripravila sama (če jo boš pripravila še za sestro, toliko bolje), pa boš v njej še bolj uživala.

Posodica za domače specialitete

Omisli si takšno, kakršna ti je najbolj všeč (ni treba, da je to zadnja ‘plastika’ iz mamine omare), najbolje pa bo, da boš imela malico pospravljeno v termo posodi ali torbici, predvsem če bo dolgo časa stala in nimaš na voljo hladilnika.

V trgovinah 1001 dar ter Merkurju boš našla marsikaj lepega in uporabnega!

Recept dneva

Zalegel bo za cel delovni dan!

Sendvič s popečenimi bučkami, jajčevcem in zelenjavo

  • 1 polnozrnata čabata
  • 2 rezini popečene bučke
  • 2 rezini popečenega jajčevca
  • 2 rezini najljubšega sira
  • 1 žlica zeliščnega namaza
  • 1/2 paradižnika

Na ponvi za žar na kapljici olivnega olja popeci po dolgem narezane rezine bučke in jajčevca (to lahko narediš že zvečer – počakajo naj v hladilniku), po želji jih začini s provansalskimi začimbami. Medtem prereži čabato, namaži jo z zeliščnim namazom, nanj položi paradižnik, narezan na lističe, sir ter nato še bučke in jajčevec).

Novo na Metroplay: Kristijan Crnica - Kikifly o glasbenem ustvarjanju, izzivih in prav posebni tetovaži