Gostinci razkrivajo, kaj moraš v resnici narediti, da pomivalni stroj res opere vso posodo

15. 10. 2023
Gostinci razkrivajo, kaj moraš v resnici narediti, da pomivalni stroj res opere vso posodo (foto: Profimedia)
Profimedia

Po branju tega članka boš posodo zagotovo pomivala drugače! 👏🏼

Uporaba pomivalnega stroja olajša gospodinjska opravila in prihrani pri ročnem pomivanju posameznega kosa, vendar lahko neustrezno polnjenje naprave zmanjša njegovo učinkovitost.

Strokovnjakinja za čiščenje Babs, znana tudi kot @Brunchwithbabs na Tik Toku, je razkrila, kako 'pravilno' napolniti pomivalni stroj, da bo vsak kos bleščeče čist, piše Express.

Babs je najprej izpostavila dve pogosti napaki, ki jih ljudje delajo pri polnjenju pomivalnega stroja.

Pojasnila je, kako moraš s posode postrgati ostanke hrane, saj če uporabljaš kakovosten detergent, ni potrebno predhodno izpiranje.

Na ta način boš odstranila delce hrane, preden gredo stvari v pomivalni stroj, detergent pa bo poskrbel za ostalo. Nato je rekla, da v pralni stroj ne dajaj stvari, ki tja ne sodijo, na primer lesenih predmetov ali kuhinjskih nožev.

Ko gre za pravilno polnjenje pralnega stroja, se mnogi ljudje nagibajo k temu, da stvari odložijo kamor koli in naložijo toliko, kolikor lahko, vendar je Babs odkrila, da obstaja določeno mesto za vsak kuhinjski kos.

Tako trdi, da imajo vsi lomljivi predmeti, kot so kozarci za vino, mesto na zgornji polici, vendar jih moraš postaviti med zobe, ne čez njih, da ostanejo stabilni.

Majhne sklede gredo na vrh in jih ne smeš pokrivati, velike posode pa postavi med sklede in skodelice. Ko se premakneš na spodnjo polico, morajo biti vsi predmeti obrnjeni navznoter, škropilnica pa ne sme biti blokirana.

Babs je pojasnila, da to omogoča, da pršilnik doseže vsak predmet in zagotavlja temeljito čiščenje. Nato je dodala, da če lonce in ponve pomivaš v pralnem stroju, jih postavi spredaj.

Kar zadeva jedilni pribor, pravi, da bi morala zaradi varnosti nože postavljati z rezilom obrnjenim navzdol.

Priporoča tudi združevanje jedilnega pribora, tako da so žlice v enem delu, noži v drugem in vilice v tretjem. To bo pospešilo proces raztovarjanja in postavljanja kuhinjskih predmetov na svoje mesto.

Preberi še: V UKC razkrili: S to GOBO se je letos zastrupilo največ Slovencev (zelo je podobna DEŽNIKU)

Priporočamo tudi: Si opazila, da ima Radio 1 NOVE napeve ob oddajah? Razkrivamo SKRIVNOST iz ozadja

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja