Nauči se pravilnega odpiranja penine v 5 korakih!
1. Hlajenje
Steklenico penine čez noč ohladi v hladilniku ali pa jo za najmanj 30 minut položi v vedro oziroma posodo, polno ledenih kock.
2. Priprava
Odstrani folijo, ki je ovita okoli zamaška in košarice iz žice. Zanko iz žice odmakni od zamaška in jo naravnaj v vodoraven položaj.
3. Odvijanje
Zanko iz žice odvij v levo, da se košarica sprosti in jo odstrani z vratu steklenice.
4. Odpiranje
Zamašek pokrij s prtičem in ga trdno primi. Z drugo roko primi za dno steklenice ter jo počasi in previdno vrti toliko časa, dokler zamašek sam ne skoči iz vratu.
5. Natakanje
Penino počasi nalij v kozarce najprej le do četrtine, ko se pena sesede, pa jo dolij še do polovice kozarca.
Pa na zdravje ;)
Srečno v 2010!