Čin čin na 2010!

31. 12. 2009
Čin čin na 2010!

Nauči se pravilnega odpiranja penine v 5 korakih!

1. Hlajenje

Steklenico penine čez noč ohladi v hladilniku ali pa jo za najmanj 30 minut položi v vedro oziroma posodo, polno ledenih kock.

2. Priprava

Odstrani folijo, ki je ovita okoli zamaška in košarice iz žice. Zanko iz žice odmakni od zamaška in jo naravnaj v vodoraven položaj.

3. Odvijanje

Zanko iz žice odvij v levo, da se košarica sprosti in jo odstrani z vratu steklenice.

4. Odpiranje

Zamašek pokrij s prtičem in ga trdno primi. Z drugo roko primi za dno steklenice ter jo počasi in previdno vrti toliko časa, dokler zamašek sam ne skoči iz vratu.

5. Natakanje

Penino počasi nalij v kozarce najprej le do četrtine, ko se pena sesede, pa jo dolij še do polovice kozarca.

Pa na zdravje ;)

 

 

Srečno v 2010!

 

 


Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk