Recept: Ko ne boš vedela, kam z jajci, pripravi to slastno italijansko jajčno omako

30. 3. 2024
Recept: Ko ne boš vedela, kam z jajci, pripravi to slastno italijansko jajčno omako (foto: Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo)
Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo

Nam je res noro okusna! 😋

V teh dneh se je na mizah slovenskih domov znašlo res res res veliko jajc. Če si jih v trdo kuhani obliki zdaj že močno sita, lahko iz njih pripraviš slastno italijansko jajčno omako, ki si jo boš z veseljem pripravila tudi v preostalih delih leta.

Ne spreglej:

Govorimo o italijanski jajčni omaki bolzanina, ki izvira iz italijanske regije Alto Adige. Ime je dobila po glavnem mestu te regije, mestu Bolzano, navadno pa se jo postreže z beluši.

Potrebovala boš:

  • 4 trdo kuhana jajca
  • 100 ml sončničnega olja
  • 1 žlička gorčice
  • 2 žlici juhe
  • 2 čajni žlici vinskega kisa ali limone
  • sol in poper
  • drobnjak
  •  

Tako pa jo pripraviš:

1. Kuhana jajca prepolovi in loči rumenjake od beljakov. 

2. Rumenjakom dodaj najprej žličko olja in jih zmečkaj. Nato dodaj še preostanek olja in vse skupaj zmešaj s paličnim mešalnikom

3. Zdaj primešaj še kis, juho in gorčico.

4. Beljake drobno nasekljaj in jih dodaj rumenjakom. Začini s soljo, poprom in drobnjakom.

Preberi še: Priznaj, da TEGA dela hladilnika nisi še nikoooli očistila 🙊 (pa bi ga morala!)

Priporočamo tudi: TA slovenska vasica je tako OČARALA naše sosede, da so jo poimenovali kar slovenska Toskana

Novo na Metroplay: Kristijan Crnica - Kikifly o glasbenem ustvarjanju, izzivih in prav posebni tetovaži