Živimo boljše življenje

12. 6. 2017
Živimo boljše življenje (foto: Urša Satler)
Urša Satler

Zdravo prehranjevanje, gibanje, pitje vode, kakovostno preživljanje prostega časa, omejitev slabih razvad (kajenje, alkohol, hitra hrana itd.) so le nekateri izmed dejavnikov, ki pozitivno vplivajo na naše zdravje in naše počutje.

Pitje vode smo hudjobovke postavile med tri najpomembnejše, saj je voda izredno pomembna za človeški organizem. Vsi vemo, da človeško telo vsebuje okoli 70% vode. Njene glavne funkcije med drugim so, da iz telesa odnaša 'strupe', skrbi za lepšo in bolj napeto kožo, odganja nespečnost, skrbi za boljšo psihofizično kondicijo itd.

Ravno zaradi vseh naštetih nalog pa moramo poskrbeti, da v telo vnašamo čisto vodo, na kar opozarjajo tudi v podjetju Dana.

S puncami smo obiskale podjetje Dana v Mirni, kjer smo si lahko ogledale celoten proces proizvodnje (črpanje-polnjenje-dostava). Nad videnim smo bile navdušene, zagotovo pa nas je najbolj presenetil polizdelek (majhna epruveta), iz katerega nastane 0,5l plastenka.

Izvir vode Dana sega v globino 122m, od koder lahko vsako sekundo načrpajo 10 l naravne mineralne vode. V eni minuti torej lahko načrpajo 600 l naravne mineralne vode. Voda gre iz izvira po ceveh neposredno v plastenke in steklenice, kar pomeni, da je brez kakršnekoli obdelave. Dana je tudi prva slovenska voda, ki ima stalne biološke teste, s katerimi poleg ostalih rednih analiz preverjajo njeno kakovost.

Čeprav v podjetju Dana proizvajajo tudi različne sadne sokove in sadne pijače, pa je voda od leta 2005 njihov vodilni izdelek, s katerim so prisotni praktično na trgih po celem svetu, od Kitajske, Amerike do Rusije.

Obisk podjetja je bila zanimiva in poučna izkušnja. Zagotovo pa nam bo v spominu najbolj ostal njihov slogan: »Živimo boljše življenje«, saj je voda definitivno dejavnik, ki ima pri tem zelo velik vpliv.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja

Projekt podpirajo: