Pritlikavi kunci

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ancica
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 317
Na forumu od: 24. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Ancica » 02. Jul. 2007 16:36

Spelina napisal/-a:moj je star že 9 let.
Slika[/img]


Jaz mam točno takega kot ti :) Kot da bi sliko mojega pripopala.
Zdaj je star skoraj eno leto pa blaaazno firbčen je, stalno na dveh nogah in v pripravljenosti. Z našo mačko se skos neki okrog podita, pa od veselja čist ponori če naša psa vidi, samo spustit se ga pa vseeno ne upam - saj najverjetneje psa ne bi nič naredila, ampak nikoli ne veš, pa še eden je tako velik, da bi ga v igri mimogrede poškodoval.

A vaši zajčki kaj smrdijo in kaj naredite, da ne.
Čez zimo sem ga imela v sobi, samo se je ful vohalo, pa sem imela eno plast peska za mačke pa eno plast žaganja. Sicer je bil priden, pa je lulu samo v enem kotu, pa še spucala sem ga skoraj vsak dan, našpricala pa je vseeno smrdelo. Zdaj poleti ga imam v garaži, pozimi bi ga pa spet mogla dat v sobo, a katera ve kaj naj naredim, da ne bo smrdelo.
Hranim ga s mešanico za hišne zajce, zraven dobi še suho travo, pa na vsake toliko časa kakšno svežo zelenjavo ali sadje.
Maudisa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1099
Na forumu od: 29. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Maudisa » 02. Jul. 2007 22:49

Ja tud moj ma vonj.Jaz mislim,da drugega ne moreš naredit ko pa da mu še bolj redno čistiš oz.vsaj z ono mokro žagovino zamenjaš z čisto,suho..
Drgač pa jaz ga imam vedno na balkonu pa ni problema.
Uporabniški avatar
me!
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 7
Na forumu od: 15. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a me! » 21. Apr. 2008 15:29

Zdravo!

Pred tremi dnevi sem dobila zajčka. Sedaj pa me skrbi, ker je tako boječ...boji se roke, hitrih premikov in nasploh gibanja. sem kar malo zaskrbjena da je bolan :( prvi dan niti jedel ni. kako dolgo zajček potrebuje da se privadi ljudi? star je okoli 3 mesece.

Kakšno hrano naj je? sedaj ga hranim z mešanico za zajčke in s kakšnim koščkom korenčka pa tudi prepečenec in jabolko je že poskusil.

Ali obstaja kakšna knjiga kjer bi se lahko veliko naučila o zajčkih in če ima kdo veliko izkušenj z njimi bi ga prosila za svetovanje glede hrane, privajanja na ljudi in nasploh prostora za bivanje (sedaj ima zelo veliko kletko in v svoji hišici ima seno, drugod pa žagovino..ali je to vredu?).

To je moj prvi zajček in me zelo skrbi kako naj pravilno skrbim zanj :)

Hvala za odgovore ;)

Adijo
MT
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 28. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a MT » 28. Apr. 2008 8:16

Pozdravljeni!

Sem nova na forumu in sem v bistvu se včlanila zaradi tega ker imam probleme z mojim zajčkom.

Imam pritlikavega kunčka ŠIŠOTA 3 leta. Zajec res pameten in lepo vzgojen.
Hranim ga že od nekdaj enako. Na wc hodi ven iz kletke na časopisni papir v en kot v kuhinji tam kjer mu ga pripravimo. Res je čisti in se nikoli ne ponečedi drugje kot na mestu kjer ga čaka papir. Vendar so se v soboto pojavile težave. Pričel je lulati povsod po kuhinji kar me je zelo čudilo, saj nikoli ne lula in kaka drugje. V urinu je bila kri. Šla sem k veterinarju in mi je dal antibiotik, vendar je zajec poleg vsega nehal še jesti. Ker sam premalo pije vodo (v kateri so zdravila) sem mu jo včeraj dajala z injekcijo da je vsaj nekaj spil. Cel dan namreč ni nič jedel in nič kakal. Mislim da je njegovo stanje zelo resno, saj je čisto brez volje in se za hrano niti ne zmeni. Poleg tega ga moramo že skoraj prosit da spije malo vode. Ne vem kaj naj še naredim ker se mi srce trga ko ga gledam takega. Drugače je živahen , izjemno prijazen in zelo razcartan. Sedaj pa je kot kup nesreče, samo leži. Ali se je že kdo srečal s podobnimi problemi in kaj ste naredili?

Hvala!
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2605
Na forumu od: 25. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 30. Maj. 2008 22:08

no jst ma skor eno leto že zajca. sm ga kupla tam v city parku v btc-ju samo ni glih pritilikavi, je kr zrastu. je črne barve.
in zdej me zanima, če ma kaka doma zajca oz. zajko, da bi mojega malo pripeljala za družbo, ker se mi zdi da je malo v depresiji, ker že dolgo ni videl nobenih zajcev.
Leja88
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 44
Na forumu od: 9. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Leja88 » 14. Sep. 2009 16:11

jaz imam zajčico Daisy sedaj eno leto in 4 mesece.
Ker sem pred približno toliko časa šla tudi narazen s fantom, sem si umislila neko zaposlitev in ni mi žal, da sem zanjo odštela 10€.
je levjegriva pritlikava zajčica ;)
ko sem jo prinesla domov(staro 3 mesece) ni bila pretirano plašna, ker so se veliko ukvarjali z njo v prvotnem domu.
bala sem se, da mi bo vsepovsod kakala in lulala, ampak se je res lepo navadla, da hodi potrebo opravljat v kletko. imam jo namreč izpuščeno in lahko raziskuje po celi moji sobi. še na posteljo mi skoči, kar ji pred nedavnim nisem pustila, ampak sem vedela, da slej ko prej bo. Seveda se ne morem jeziti na tako srčkano stvarco. Nikoli si nebi mislila, da lahko zajčka tako razcartaš. Seveda je verjetno pomemben tudi karakter živalice. Moja Daisy se carta pri meni kot muca ali kuža. Ko jo pokličem pride k meni, ko jo božam po uheljčkih kar škripa z zobmi, kar baje pomeni, da ji ugaja, tako kot kdaj mačka prede. Res mi ni žal da jo imam, čerpav mi je pogrizla že polnilec za telefon, polnilec od Lap topa, in načela že kabel od televizije. Hvala bogu ni bilo dovolj lelektrike, da bi se ji zgodilo kaj, sem sedaj res vse kable v luft dala, tako da nima dostopa do njih. na srečo mi ne gloda drugih stvari. Imam pa take copate kosmate v obliki zajčkov, in Daisy jih naskakuje kot nora, ter kamor koli grem z njimi jim sledi, ter jih preskakuje. Ravno se vidi da uživa.
ko je bilo zunaj še toplo je bila čez dan v ogradi, zvečer pa sem jo vedno nazaj notri prinesla, sedaj ko se je pa že malo shladilo je nimam več ves čas zunaj in sem si umislila povodec za njo. sem ga že naročila, tako da ga v prihodnjih dneh dobim in upam, da ga po Daisy sprejela, da bove lahko šle malo na sprehod po dvorišču.
:D
tukaj pa še nekaj slikic od moje lubice, ki je zeeeelo radovedna in nagajiva :oops: :freude:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Bodi to kar si
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1325
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 14. Sep. 2009 18:15

jest sm mela te male kunce v mlajših letih, pa so mi vsi poginili :( enemu so se konstantno delale neke bule okrog gobčka se mi zdi, je veterinar spucal tisto ampak se mu je zelo hitro naredilo na novo. drugi je imel epilepsijo in je tudi kmalu poginil...so luštne živalice ja, ampak res delikatne. sicer pa a niso za njih dobra družba morski prašički? sem že razmišljala da bi si omislila enega kunca in enega prašička pa bi ju mela skupaj v eni veliki kletki

drugače pa smo tud mi meli vse živo pogriženo od teh kuncev :D hvala bogu za strpne starše
Leja88
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 44
Na forumu od: 9. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Leja88 » 14. Sep. 2009 18:20

softTouch napisal/-a: sicer pa a niso za njih dobra družba morski prašički? sem že razmišljala da bi si omislila enega kunca in enega prašička pa bi ju mela skupaj v eni veliki kletki

marsikdo reče, da niti slučajno ne gredo MP in kunci skupaj, ker imajo različne potrebe in hrano, bla bla bla... videla pa sem že marsikje neverjetne slike MP in kuncev, ki so bili skupaj in so najboljši prijatelji. je pa res, da če se že odločiš za takle par, da morata biti oba mladička, da se bosta navidila drug na drugega. oboji so zelo družabne živali, zato vedno priporočajo, da jih imaš v parih (kunec+kunec- MP+MP).

kužki in muce tudi naj nebi skupaj pasali, pa poglej kakšne slike nastajajo o teh različnih živalih, neverjetne harmonije in sožitje...
Bodi to kar si
Uporabniški avatar
_Klepetulja_
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 48
Na forumu od: 17. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a _Klepetulja_ » 02. Jan. 2010 16:31

No da ne bom odpirala nove teme...moja kunčica je stara 9 let in se ji na žalost življenje izteka :( zadnje dni je čist uboga, danes se sploh ne more več dvigniti samo leži...zdej pa nevemo kaj naj naredimo - a naj jo peljemo k veterinarju, da jo uspavajo ali naj jo pustimo da počasi zaspi? Ne bi rada da bi trpela :( tko da bi res rabila kakšen nasvet kaj narediti v taki situaciji..
Parva scintilla saepe magnam flamam excitat...

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov