Kastracija / sterilizacija

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Bi dale/i svoje ljbljenčka kastrirati/sterilizirati?

Da
2
50%
Ne
0
Brez glasov
Mogoče
2
50%
Skupaj glasov : 4

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 13. Feb. 2008 16:52

mačji aids ni ozdravljiv in NE vpliva na človeka.Je pa popolnoma isto kot pri človeškem aidsu.Ob ustreznem zdravljenju in ustreznih dietah, lahko maček zlo dolgo živi naprej.sam je treba vseeno mal bolj pazit nanj, naprepihe, mraz, ker aids je pač okvara imunskega sistema.sej pravim, isto kot pri ljudeh.
jst sm mela mačka z aidsom, ampak to smo ugotovili ko je praktično že umiral, ko je bil na koncu.Tko da druge šanse kot evtanizija ni bilo.Itak pa tako lai tako takrat nebi preživel enega tedne več.
jepa kot pravim, mačje življenje z aidsom ob primerni oskrbi lahko popolnoma isto kot pri zdravem.samo napaka nekaterih ludi je, da takoj ko izvejo, pa je recimo aids v začetnem stanju, mačka evtanizirajo.
No, naj bi bila doba živečega mačka z aidsom nekje pet let, ampak poznam primere, tudi pri veterinarju jih srečujem ko so mački presegli deseto leto, nekateri že rojeni z aidsom-iz legla (prenos mater-mladič).
in še enkrat na človeka mačji aids NE VPLIVA, nobene možnosti ni, kot to zmotno misli nemalo ljudi!
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 558
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 13. Feb. 2008 21:04

Stella* jaz sem prejšnji ponedeljek dala sterilizirat svojo mucko in morm priznat,da niti minute ni imela gor onega obroča. 1.bil ji je prevelik, 2. sem naredila nove luknjice in krepko odrezala spredaj pac,ker ni mogla hodit pa nič, 3. ko sem jo videla s tistim kako je boga in kako se trudi da bi si tisto spravla dol, sem rekla da ji ne dam več nazaj gor. Sploh pa kako naj s tem spi?!?Nekatere boste najbrž rekle, da sem neodgovorna, ampak nevem ej...rajši sem jo kontrolirala večino dneva in če si je hotela lizati rano sem jo enostavno zamotila s čim in morm rečt da si v naslednjih dneh sploh ni več nekaj full lizala-ok za ponoči nevem. Pa okrog šivov ji je nastala kar velika oteklina oz. bula pa smo klicali veterinarja in je rekel da je to normalno,ker je to pač reakcija na šive. V ponedeljek ji je šive odstranil in je rekel da se je zelo lepo zacelilo. Sem mu pa že na začetku povedala da obroča ni nosila :D . No hvalabogu se ji ni rana vnela... :)
Uporabniški avatar
Stella*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 76
Na forumu od: 26. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Stella* » 14. Feb. 2008 15:19

Mislim da ji bom tut jst vzela tist obroček dol! Kakšen dan bom še počakala, potem pa 100%! K se hoče umivat stegne tačko in liže po obročku :) Pa en problem še mam, k si moja muca ne zna čistit zaspančkov... najprej sm še pustila čez dan, pa sem mislila da si jih bo že sama spravila. Pa si jih ni in je imela do večera že prave grudice na očkah! Zdaj ji pa vsak dan čisto nežno z bibopalčko odstranim zaspančke (ne drezam v oko)! A je lahko kaj narobe če jih sama odstranjujem? :oops:
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1571
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 14. Feb. 2008 21:16

ne, ni narobe.. sam dej rajš z vatko navadno ker palčka je še vedno mal nerodna.
Naš maček se je res hitr navadu tega obroča okol glave, na koncu je že po štengah laufu... sicer se res ni mogu umivat sam je mel šive po očesu tko da ni šans da bi šlo dol.. mačko so pa tko steriliziral da je mela sam notranje šive, zuni pa 1cm zareze in je prelimu veterinar s flajštrom in si ni mogla zlizat tistga dol prve dni zaboga ne... tko da ni blo treba met obroča pr njej.
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 735
Na forumu od: 23. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a KiLLyKa » 14. Feb. 2008 21:22

jst se s sterilizacijo/kastracijo strinjam. Tud moja maci gre zdej v kratkem na sterilizacijo, čeprav jo imam stalno notri.
Kolk je mačk in psov, ki imajo mladiče potem jih pa lastniki v kante za smeti odlagajo v vrečah...res ne hvala.
Jst bi dala kot obvezno, da se da živali kastrirat/sterilizirat, razen tiste, ki jih vzgajajo za legla.
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov