Roaccutane

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Stewie
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 21
Na forumu od: 19. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Stewie » 23. Nov. 2012 22:03

Trenutno sem šele prvi mesec na Roaccutanu(16 dan), tako da sem dal kri samo pred začetkom jemanja. Če bo po prvem mesecu vse v redu grem verjetno na 60mg, ni pa nujno.

Boš videla kakšna bova po 6 mesecih. :wink: Je pa res, da je treba zraven vzeti tudi vse slabe stvari, ki jih prinesejo tableti Roaccutane, vendar ko bova končala z kuro boš videla, da se je splačalo. :)
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 529
Na forumu od: 29. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a *cukrr* » 24. Nov. 2012 19:31

Aja sem narobe zastopila pol. :P Srečno ;) Drugač pa komi čakam, da vidm končne rezultate pa upam, da se bojo obdržal. Namreč mam dost hude podkožne, ki se ne premaknejo nikamor! Upam, da se mi stanje po parih mescih ne ponovi. :(
Tu es dans toutes mes pensées.*
Uporabniški avatar
Stewie
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 21
Na forumu od: 19. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Stewie » 24. Nov. 2012 19:48

Boš videla, da bo. :wink:

Ko bova brala tele poste čez pol leta ali leto, bo to le še spomin. :)

Jaz na srečo nimam spet takšnih hudih, vendar se pa tudi teh, ki jih imam nikakor ne morem znebiti. Zato sem šel na R. Pa tudi zato, da ne bi imel kasneje brazgotin.

Koliko časa si pa že na Roaccutanu?
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 529
Na forumu od: 29. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a *cukrr* » 24. Nov. 2012 20:28

Mja sej si se pametno odloču. :) Bomo pretrpel te stranske učinke pa gledal samo pozitivno. :D Zdej sm začela jemat drugo škatlico.
A so tebi kej rekli do kdaj jih boš mogu jemat?
Tu es dans toutes mes pensées.*
Uporabniški avatar
Stewie
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 21
Na forumu od: 19. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Stewie » 24. Nov. 2012 23:31

Dermatologinja mi je dejala, da naj bi po vsej verjetnosti jemal nekje okrog 6 mesecev. Ravno jutri bom načel 3 škatlico. :)
Uporabniški avatar
Stewie
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 21
Na forumu od: 19. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Stewie » 25. Nov. 2012 14:56

Malce sem se zmotil. :)

Imam še eno tablico v drugi škatlici, tako, da bo tretja počakala še par dni. :)
Anonymus
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 13
Na forumu od: 26. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Anonymus » 26. Nov. 2012 22:47

No pa naj še jaz delim svojo izkušnjo z Roacutanom.
Tablete sem začel jemati pred dvema letoma in pol, ker je bilo takrat stanje z mojo kožo neznostno(hudi podkožni mozolji, akne, povsod po obrazu, prsih in hrbtu) in nisem imel druge izbire kot da sem posegel po teh "čudežnih" tabletkah.

Terapija je trajala približno 7 mesecev, prvi mesec sem moral oddati kri, da so preverili stanje jeter. Stranski učinki so bili takšni in drugačni. Imel sem suhe ustrnice in suhe oči(ubistvu stalno vnete, tako da sem si moral dajati umetne solze), ampak to ni še nič takšnega, to imate usi. Nato se mi je začelo pojavljati krvavljenje z nosa, bil sem bolj občutljiv na svetlobo, nenehno sem bil utrujen, vsak manjši stres je bil zame že hud pritisk, izpadati so mi začeli lasje, bil sem bolj razdražljiv, imel sem obdobja depresije in histerije.

Potrpel sem teh 7 mesecev, koža sem ji res FUL, ampak res FUL izboljšala, koža je takrat postala res čista in ful negovana. AMPAK! PAZI TO! Dermatologinja mi je zagotavljala, da se po zaključeni terapiji taki mozolji ne bi smeli pojavljati več(da bi moral biti medicinska izjema). Ang guess what? Mozolji so se mi zdaj pri 19 letih pojavili znova in to v dvakrat hujši obliki kot pri šestnajstih.
Vmesno obdobje (16-19) sem imel še še vedno težave z mozolji, predvsem gnojnim. ki se mi tudi več nebi smeli pojavljati pa so se mi. Ampak veste kaj je pa najhuje? To, da imam mozolje še vedno pri 19ih letih, ko se je puberteta že zaključila, to da imam popolnoma PRELUKNJAN obraz od podkožnih mozoljev in cist in si jih nisem nič praskal. Moj obraz je tretutno popolnoma preluknjan, mozoljast in še lišajast(še en stranski učinek Roacutana, da se ti kasneje ob stresnih situacijah začnejo pojavljati na licu takšni rdeči "fleki".).
Zdaj pa sem šel še enkrat k Dermatologinji in mi še enkrat svetuje Roacutane? Ja, zakal le? Zato, da se mi po dveh letih vrne še enkrat?

Te mozolji pa niso uničile le mojega obraza, uničili so tudi mojo samozavest in mojo samodobo.
Star sem 19 let, želim si najti punco, sorodno dušo, ampak me use ignorirajo zaradi mojega obraza. S tem problemom se soočam že od 16ih let. Pristopil sem že do ogromno punc in use so me do sedaj odbile, ampak ne zato ker ne bi bil kul kot oseba, ampak enostavno zato ker sem preveč OGABEN. Jaz sem pač najgrša oseba na tem planetu. Najhuje je tisto ko te noče nobena sploh v oči pogledat ko si tako ogaben. Se peljem s trolo po Ljubljani in tako me punca zagleda in samo stran pogleda ker sem tako grd. Punce do katerih sem pristopil so me poniževale in zasmehovale in govorile da nebi nikoli in za noben denar hodile z mano. Vsakokrat slišim za mojim hrbtom:" O FUJ!". Nisem privlačen in tudi nikoli ne bom- ne glede na to kaj bom naredil. Kako naj potem dobim punco? Nobeni ni všeč tak z ogromno mozolji...To je popolnoma načelo mojo samozavest in zdaj usak dan premišljujem kaj je narobe z mano in zakaj sem se tak rodil.
Jaz sem ničla, nihče, nobody. Usi mi govorijo, sj bo, ko bo konec puberteta bo minilo. JA PA NI, IN NIKOLI NE BO. Nikoli se ne bom poročil, nikoli ne bom imel punce,ki mi bila ušeč! Moja samozavest je popolnoma načeta. Sogovornik se mi ne upa pogledati v oči, ko z njim govorim. To je res grozno.

Pa še 1. letnik faksa sem in mi ne gre. Učim se po 5-6 ur na dan, ampak mi enostavno ne gre, nisem dovolj sposoben. Moje življenje je ena sama polomija. Hotel sem nekako skompenzirati to da nimam punce, tako da se samo učim in poleg tega hodim še v fitnes, za zdravo telo. Tudi če bi imel tako telo kot CR, me nebi niti ena povohala zaradi mojega obraza. Moje življenje je ena sama polomija.
Ne gre mi na faksu, ne gre mi v zasebnem življenju, nikoli še nisem imel punce pa bi jo ful rad imel, kaj naj naredim? Zakaj še sploh živim, se sprašujem? Že dalj časa premišljujem o mojem poslednjem dejanju. Enostavno mi ni več do življenja... Denar, ki sem ga prihranil bom namenil UNICEFU, potem pa... zaključil. Dosti mi je tega patetičnega življenja. Ne zmorem več, zlomil sem se, zato sem moral to deliti z nekom, v tem primeru z vami, ki me boste še najbolje razumeli - doma mi pripovedujejo pravljice da bo že bolje, ampak jaz vem da ne bo bolje nikdar. Konec je - manjka le še poslednje dejanje.

Ampak, ne skrbite. Čeprav je moja zgodba kruta, upam da se bo vaša uspešneje rešila. Moja zgodba je pač specifična, ne sekirajte se. Upam, da bo z vami življenje lepše prizaneslo kot z mano. Upam, da se vam bo koža z tem dokončno očistila bolje kot meni! Srečno!
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7046
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 26. Nov. 2012 23:08

Dragi Anonymus... upam, da je to samo govorjenje obupa in da si boš poiskal primerno strokovno pomoč, preden narediš kaj nepremišljenega oz prenagljenega.
Brala sem eno punco, ki je imela podoben problem. Še zdaj se bori s svojim videzom, ljudje eni so ql, drugi ne glede tega, ampak veš kaj....postavila se je proti njim, živi dalje in se poskuša manj obremenjevati.
Jaz upam, da boš čimprej ok in da bo čimprej prišel dan, ko se boš manj obremenjeval s kožo (in verjemi mi, tudi kakšna punca se bo našla zate).
Vso srečo!
The world is as you are.
Anonymus
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 13
Na forumu od: 26. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Anonymus » 26. Nov. 2012 23:24

Kako se naj postavim proti nečemu, ki me ignorira in ki mi ne prenese? Kaj pa ti veš kako je to, če se punca, ki ti je zelo ušeč obrne stran in hoče odvrniti pogled čimdlje stran, ko hočem malce poflirtati stran! Kaj pa ti veš o tem, da so se me use kolegice in sošolke na gimnaziji izogile, ter celo poniževale tako, da NITI ENA od njih ni hotela z mano sedeti v šolskih klopeh. To so občutki, ki bolji in prizadanejo globje kot bilokakšen udarec ali celo beseda. Tista ignoranca me je popolnoma ubila.
Spet ena, ki verjame v pravljice. Kot sem že dejal, tudi ČE mi kdaj zginejo mozolji, luknje in brazgotine ostanejo, in s tem bom dejansko še imel težave. Hahaha, kako sem se pa zdaj nasmejal ko sm prebral, da se bo že ena našla. Kaka pa, če mi lahko poveš? Kakšna bi pa bila v zvezi z ogabnim mozoljarjem, ki poleg tega še nosi hipsterska očala? NITI ENA ni taka, veš, tko da mi nehajte pripovedovati pravljic, ker se ne bo niti ena uresničila! Moje življenje je polomija - res ne vem zakaj sploh odgovorjam in se ne posvečam še mojemu zadnjemu dejanju. Veliko je odvisno od tega koliko bo ta prvi kolokvij iz matematike, ki mi je v gimnaziji šla najbolje. Aja, pa kakšno strokovno pomoč bi jaz rabil? V umobolnico pa na tablete, ne? Tam bi blo res še najbolje zame, nebi bil več priseben, ane?
Zadnjič spremenil Anonymus, dne 26. Nov. 2012 23:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7046
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 26. Nov. 2012 23:28

Kot sem že napisala- (če nisi troll seveda), ti svetujem strokovno pomoč.
The world is as you are.
Anonymus
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 13
Na forumu od: 26. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Anonymus » 26. Nov. 2012 23:31

Predhodnika se ne citira.
Prilepim sliko, da dokažem da nisem troll? Strokovno pomoč v smislu psihologa/psihiatra? Ne, hvala, nihče mi ne more pomagati pri tem.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 26. Nov. 2012 23:44

^^ A dej dej, ne obupovat :) Čisto verjamem, da te zelo obremenjuje in da si prizadet zaradi tega, ampak poglej malo širše... a veš koliko hujše težave in hibe prenašajo marsikateri ljudje, pa se ne predajo in jim prav lepo uspeva v življenju. Malo pomisli na tiste (predvsem mlade, ki imajo še vse pred sabo), ki recimo zbolijo za rakom, ohromijo, imajo kakšne naozdravljive bolezni, ki se jih bodisi vidi še dosti huje navzven ali pa jim otežujejo in jemljejo kvaliteto življenja (pa tudi oni premagajo težave (če se ne vdajo v usodo, seveda), se zabavajo in dobijo partnerje). Ti imaš pa mozolje - ne boš pustil, da ti ene lojnice zagrenijo življenje vnaprej že v najstniških letih, no :grosseaugen: :motz: Pa ne pravim tega, da bi se zdaj bolje počutil zaradi tuje nesreče, samo malo probaj pogledat z razdalje ;) Si še zelo mlad, vse se še lahko popravi, pa tudi če se po kakšnem čudnem naključju ne bi izboljšalo, so pa kakšne druge metode, od laserja, pilingov oz. nekih kemičnih postopkov itd. Zdaj si itak še v takih letih, da te vse še bolj moti in prizadane, punce si pa tudi očitno same take ogovoril, ki ne znajo gledat mimo zunanje lupine (mogoče počakaj še kakšno leto, da dozorijo, vmes se ti bo pa še koža popravila po možnosti :D ). Pa glede na to, da te vse to zelo obremenjuje, zna biti, da ljudi predvsem odvračaš z negativno energijo, nesamozavestjo in vdanostjo v usodo, ne toliko oz. izključno z izgledom; poskusi malo delati na tem...
Uporabniški avatar
Stewie
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 21
Na forumu od: 19. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Stewie » 26. Nov. 2012 23:51

Kolega, takšna dekleta, ki si jih sedaj opisal niso vredna niti najmanjšega tvojega truda. ;)

Jaz sem trenutno šele prvi mesec n Roaccutanu zato ti ne morem kaj veliko pametovati. Jaz bi na tvojem mestu se enkrat poizkusil z R. in se poizkusal cim bolj izogniti stresu.

Prijatelj srecno in ne pozabi, pozitiva. Slej ko prej se vse postavi na svoje mesto, kot pravi star pregovor, cudna so pota gospodova. ;)
Anonymus
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 13
Na forumu od: 26. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Anonymus » 27. Nov. 2012 0:04

Ni samo to, da sem grd zaradi brazgotin in mozoljev, že tako sem grd po običajnem izgledu, mozolji pa stvari samo še bolj poslabšajo. Problem pri meni je tudi, ker ubistvu "delujem" kot debel človek zaradi moje konstitucije. Merim 184 cm in tehtam 75kg(5 kg sem že zgubil med poletjem, pet jih nameravam že med zimo), ampak kljub temu še vedno izgledam "debel" (predvsem v faco)", kar je po mojem mnenju ena izmed težav. Trudim se, hodim v fitnes, treniram nogomet, ampak konstitucija je pač konstitucija, fizično izgledam močnejši, zaradi močnih nog(nogomet) in širokih ramen. Trudim se, da bi čimbolj shujšal, ampak se mi čedalje bolj zdi, da tudi to ne bo pomagalo.

Pravite pozitiva. Pozitiva je za ljudi, ki so lepi, ki so v življenju imeli vsaj eno srečno ljubezen, ki so sprejeti s strani drugih, ki so v splošnem zadovoljni z življenjem. Pri meni je pa tako, da če se nekaj drugi in sem prijazen z drugimi, me nekako drugi preberejo, ter izvejo da hlinim. Sem zelo hladen človek in dokaj s težavo kažem svoja čustva. Tudi glas imam tak globok, kar marsikoga prestraši. Ampak, tak sem, ne morem si pomagati. :(

Aja, pa na Roacutane ne bom šel nikoli več pa da me plačaš. Pred Roacutanom nisem bil nikoli tako depresiven kot sem zdaj. Uprašanje če ni to še kakšne stranski učinek tega "bonbočka".
Uporabniški avatar
Stewie
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 21
Na forumu od: 19. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Stewie » 27. Nov. 2012 9:47

Jaz sem bral, da če se po Roaccutanu ponovno pojavijo mozolji, še enkrat ponoviš kuro in nato naj se ti ne bi smeli več delati.

Saj si sam rekel, da si imel kožo takrat popolno. Kdaj so se ti pa vrnile potem težave?

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov