Roaccutane

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

zabiica
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 7
Na forumu od: 26. 9. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a zabiica » 16. Jan. 2013 22:53

Berem o teh tabletah. Pa me zanima, poleg stranskih učinkov - vplivajo kaj tudi na pridobitev kilogramov? Ker KT tablete ponavadi vplivajo, kako je pa s temi?
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 529
Na forumu od: 29. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a *cukrr* » 18. Jan. 2013 20:08

Roaccutane ne vpliva na težo. :)
Tu es dans toutes mes pensées.*
butterfly90
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 12
Na forumu od: 4. 9. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a butterfly90 » 23. Feb. 2013 19:14

s0nckic4 napisal/-a:jaz sem probala tudi doxy. jemala 3 mesece, več se ga baje ne sme. pomagalo je v času jemanja, potem se je vrnilo.



Js sem tudi jemala 3 mesece Roaccutane. Zaključila sem novembra 2012. Sedaj so se mi pa začeli ponovno pojavlati (najbolj po čelu - katastrofa) :(( Vrjetno grem naslednji teden nazaj k dermatologinji.

Ti si drugače šla nazak k dermatologu?
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1633
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 23. Feb. 2013 20:16

nisem. delam na svoji notranji lepoti ;)

meni se stres na koži pozna. tak da tukaj žal nimam kaj. sem bila na rouccatanu 10 mes, pa 2x po 3 mesece na doxiju. trenutno sem na logest. ko sem happy little lamb mam lepšo kožo, takoj ko je pa za mano malo težji teden sem pa najstnica. je pa res da ekstremno obupno nikoli nisem mela, res lepa koža brez niti enega mozolja pa nikoli ni (razen ko sem jemala rouccatan).
Zadnjič spremenil s0nckic4, dne 24. Feb. 2013 10:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Vsak raj ima svojo kačo.
butterfly90
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 12
Na forumu od: 4. 9. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a butterfly90 » 24. Feb. 2013 9:07

Možno, da je pri meni tudi stres vzrok. Bomo videli kak bo z mojo kožo sedaj, ko je konec izpitnega obdobja :)

Večina vas je zelo dolgo jemala Roacuttane. Js sem ga pa samo 3 mesece. Zanimivo.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1633
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 24. Feb. 2013 10:42

rouccatan je treba jemat dovolj dolgo oz določeno količino pojest, ker se sešteva. če ne, se povrne. zato se je mei povrnilo. sam jaz se nikoli nisem odločila iz nazaj dokončat, ker sem se odločila poskusit z drugimi ukrepi.

mislim, pa da se količina določi glede na stopnjo aknavosti in tudi na tvojo težo. jaz sem nehala, ker sem imela zadnje 3 mesece jemanja kožo perfektno. sem pa jemala precej majhne količine: začela z 20 na koncu pa 10mg vsak drugi dan.
Vsak raj ima svojo kačo.
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 698
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 27. Feb. 2013 14:20

Ali Roaccutane odpravijo tudi brazgotine od aken? Jaz bi namreč rabila nekaj, kar bi odstranilo moje mozolje, preprečevalo nastanek le-teh v nadaljnje in odpravilo madeže/brazgotine, ki jih imam od aken. Ne vem pa, ali se bo moje stanje zdelo dovolj grozno za dermatologa, da bi mi bil pripravljen predpisati te tablete. Bi jih jemala do konca oz. tako dolgo kot bi mi dermatolog povedal da moram, če želim, da se mi mozolji več ne ponovijo. Seveda kak mozolj pred menstruacijo izvzamem v tem primeru, a kar imam jaz, je precej nečista koža, še vedno pa ne vem, ali dovolj nečista, da bi mi dermatolog predpisal Roaccutane. :?

Drug problem je, da se zelo rada sončim, tudi v solarij grem rada nekajkrat mesečno in pri teh tabletah vem, da se ne smeš izpostavljati soncu sploh. Baje se poleti celo mora narediti premor, tako da je mogoče najbolje, da jih začneš jemati nekje oktobra, ali ne?
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 529
Na forumu od: 29. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a *cukrr* » 27. Feb. 2013 14:37

Ne, za brazgotine ti Roaccutane nič ne pomaga.. to ti preostane potem samo laser ali pa mogoče kakšna bolj naravna zadeva... nevem malo pogooglaj. :P
Če boš rabla Roaccutane ti bo dermatolog povedal, a ti jih priporoča ali ne. Meni so govorili še za Diane 35 tablete namesto Roaccutana ampak sem rajši vzela Roaccutane. Men je drugače ful dobra linija La Roche Posay nekaj imaš od tega že v temi z naslovom Mozolji... ful mi je pomagala. Drugače pa ja priporočajo, da se čimbolj izogibaš sončnim žarkom pa obvezno moraš met zaščitno kremo in ja, ponavadi ne dajejo med poletjem. :)
Tu es dans toutes mes pensées.*
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 698
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 27. Feb. 2013 14:54

Ja vem, tam si mi ravno ti svetovala linijo za problematično kožo La Roche Posay. :D Moram rečt, da je tudi meni (v teh nekaj dneh uporabe) čistilni gel zelo pomagal, vendar še vedno upam na kaj trajnega, da bi zbrisalo vse mozolje in se tudi ponavljali ne bi več. Prav tako bi se rada znebila madežev od aken. Diane 35 sicer že jemljem, a jih dolgo več ne mislim jemati, dlje kot slabo leto sigurno ne, saj sem jih že prej jemala 5 let (vmes druge, zdaj pa spet Diane), tako da bi raje videla, da naredim eno konkretno "kuro" z Roaccutane in opravim z aknami v hujši obliki za vedno.

Mimogrede. A kateri dermatolog na Štajerskem (Mb ali Ptuj) predpiše Roaccutane tudi na željo pacienta? V končni fazi tako ali tako potem hodiš 1x na mesec na preiskave krvi, jeter in še neke druge, torej nima biti kaj narobe, ne?
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 529
Na forumu od: 29. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a *cukrr* » 27. Feb. 2013 15:56

Aja woopsi haha :D Mja sej je težko najdt primerno nego za problematično kožo... pa tiste kreme pa one kreme, pa sprememba prehrane... razni laserji, bla bla ne pomaga pa čisto nič. Če misliš it na Roaccutane se pozanimaj v kaj bi se spustila, ko bi ga začela jemat. Js sm mela ful problematično kožo pa sm se pol le odločila, ker kot mislim, da že veš ima zelo hude stranske učinke... ampak sej, če si na ne vem kolkih kontracepcijskih tabletah že bila nekatere pa še kej več je itak po mojem mnenju bolš, da greš pa imaš potem mir. :)
Tu es dans toutes mes pensées.*
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 698
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 27. Feb. 2013 16:46

O stranskih učinkih sem si že vse prebrala, je pa tudi res, da sem ob jemanju dveh različnih kt imela prav tako stranske učinke, ki niso bili zanemarljivi, izmed drugim tudi povečanje teže, tako da bi rekla, da so Roaccutane isto "škodljive" oz. neškodljive, le da se jih jemlje samo določen čas, potem pa prenehaš, medtem ko kt jemljemo dalj časa ...

Upam samo, da sem dovolj kritičen primer ( :D ) za Roaccutane, sicer bom verjetno morala spet preizkušati kreme.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2743
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 27. Feb. 2013 17:21

@*Gaja*: imam oziroma sem imela isti problem kot ti. Sem si kupila salicilno kislino in si z njo 1x tedensko naredim kemični piling pa so brazgotine že kar precej manj vidne. Sicer mam filing da se ene ne bom znebila nikoli, je pa vsej razbarvanost šla bek (je bla taka temno pigmentirana in mi je bla res odurna).
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 698
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 28. Feb. 2013 18:05

Salicilno kislino (če je to BHA kislina kot berem na internetu) imam od Paula`s Choice že nekje od novembra, ko sem jo cca. dva meseca in pol uporabljala vsak drugi dan, nekaj časa tudi vsak dan, kot piše v navodilih, a mi ni pomagala skoraj nič. :?
Razen če je kemični piling kot si napisala, kaj drugega? Jaz sem tisto mojo kislino uporabljala kot tonik - nekaj sem je kapnila na vatico (kot tonik ali pri čiščenju obraza), nato pa potapkala po obrazu, zlasti na predelih, kjer imam akne in madeže od starih aken.
Imam pa tole (nekaj je je še ostalo):
Slika
Mimogrede. Kako dolgo pa že uporabljaš ta kemični piling? Meni se je dva meseca in pol zdelo dovolj, da bi se že moral pokazati nek učinek, a žal ni bilo opazne spremembe in sem bila kar razočarana glede na pohvale uporabnic na internetu.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2743
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 28. Feb. 2013 18:42

Kolk pa je %? Ker jaz sem si kupila 15%, kar sicer naj ne bi bilo za domačo uporabo, ampak ni noben bavbav, če ne pretiravaš pa če upoštevaš navodila. Sem si delala 1x tedensko prvi mesec, zdaj pa samo 2x mesečno že dva meseca. Imam pa to ''srečo'', da imam jaz brazgotine na spodnji deli obraza (tam kjer potega rob mandibule), tako da nisem posegala v predele, kjer je koža bolj občutljiva (okoli oči, ustnic). Vmes sem si parkrat dala po celem obrazu, ampak sem si jo razredčila na 10%.

Jaz kislino nanesem na vatko, z njo po obrazu, pustim 3-5 minut, sperem s sodo bikarbono, očistim obraz s peno in nanesem jojobino olje. Naslednji dan pa obvezno kremo za UV faktorjem in brez ličil.
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 698
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 28. Feb. 2013 18:48

Jaz imam 2%, ker baje več sploh ne obstaja (vsaj pri moji znamki) in ni varno uporabljati - kot mi je svetovala ena že lani. Hm, mogoče imam premalo in bi mogla imeti vsaj tam okoli 10%? Kje pa si to kupila (firma in trgovina), pa koliko te je stalo? Jaz sem v Sloveniji slišala samo za kisline od PC, za druge nimam pojma.

Aja, pa še to. Jaz nikoli nisem spirala kisline. V navodilih piše, da se mora nanesti na čisti obraz in to je to. Nič ni omenjeno kakršno koli izpiranje (kot čistilni gel ali mleko recimo), samo opozorilo, da se čez kislino nanese kremo (ali puder) z UV zaščito, kar pa je itak logično, če naneseš kislino čez dan. Jaz jo vedno zvečer kakšno uro ali dve pred spanjem, da se vpije preden ležem v posteljo in pustim na koži. :?

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov