Porodnišnica

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 547
Na forumu od: 21. 5. 2005
Kraj: kjerkoli kadarkoli

Neprebrana objavaNapisal/-a S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L » 02. Jun. 2007 9:46

no hvala bogu sem daaaaaleč doma od Postojne...samo sem sama žačela razmišlat v tej smeri...hehe...me je že strah rodit...pa čeprav nameravam otroka met komaj...hm..hee čez kakih 10 let...
sej človek več ne ve kaj naj....skoro za vsako bolnico sem že čula nekaj groznega v smeri rojevanje-smrt.....tak da nevem ne...
sicer sama bom delala v tem poklicu...če mi uspe....
Ko se rodiš,so vsi veseli,
Ko umreš,so vsi žalostni,
Ko živiš,jim je VSEENO!
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1209
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 02. Jun. 2007 11:49

Žalostno :cry:
Pa kljub temu, se to lahko zgodi kjerkoli in se samo v Postojni. Zalomi se lahko tuvi v LJ, MB, KR,.. pač vsepovsod. Ljudje dnevno umirajo pri rutinskih operacijah, ker pač pride do komplikacij,. Kljub temu, da je porod, nekaj naravnega, spontanega, se lahko zalomi. Sicer tole z žilami ne vem kako gre, je pa dejstvo, da če bi imeli pravilno usposobljenega zdravnika v bolnišnici, zadeva verjetno ne bi prišla tako daleč, da bi mlada mamica umrla.

In po slikcah sodeč v današnjih slovenskih novicah, se mi vedno bolj dozdeva, da sem jo poznala :( . Sicer pa tudi če jo nisem poznala, mi je hudo ob misli, da je malček po nepotrebnem izgubil mamico in jo nikoli ne bo poznal :cry:
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
krfjolca
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 810
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a krfjolca » 03. Jun. 2007 9:45

Problem je v tem, ker dejansko skoraj vse porodnice po porodu jamrajo - so utrujene in jih kaj boli. Normalno je, da nobena ne skače naokrog vsa polna energije. Zato sestre in zdravniki ne jemljejo resno tistih, pri katerih je res kaj narobe - saj itak vse jamrajo. :roll:

Žalostno, ampak resnično. Jaz sem srečna, da sem imela zraven dragega, sem se počutila veliko bolj varno, ker vem, da bi on urgiral, če kaj ne bi bilo v redu - enako glede lajšanja bolečin.

Sočustvujem z družino. :(

Se pa strinjam, da, če je opisana zgodba resnična, tam nekaj ne štima. Če zdravniki za***o, naj bodo vsaj fer in naj si ne zmišljujejo vsak po svoje, temveč povejo dejstva.
Uporabniški avatar
@
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 649
Na forumu od: 2. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a @ » 03. Jun. 2007 10:07

Huh, tole pa moram komentirat... Ja, zgodba je res žalostna in človek skoraj ne more verjeti, da se kaj takega sploh lahko zgodi. Ampak dejstvo je, da bi se to lahko zgodilo kjerkoli, ne le v Postonjski porodnišnici.
Sama sem sicer rodila v Ljubljanski porodnišnici, pa lahko iz prve roke rečem, da niti slučajno nisem bila zadovoljne z osebjem. Kratko malo si tam le ena izmed pacientk in nič več. Delo poteka po ustaljenem redu, po tekočem traku. Tako pač je. Prijateljica, ki je prav tako rodila v Ljubljanski porodnišnici, pa je zaradi malomarnosti in prepočasnega odziva babic in porodničarja, skoraj izgubila svojo princesko - rešili so jo zadnji trenutek, ko so se po več urnem porodu le odločili za carski rez (ko niso več zaznali pulza deklice).
Zgodb je veliko - večina z lepim in srečnim koncem, nekaj tragičnih. Mi pa ni všeč, da se tako blati porodnišnico. Mislim, da večino osebja dela preko sebe.
In prepričana sem, da nihče ni namerno povzročil smrti te mamice. Starši so jasno da pretreseni, saj bi morali biti ob rojstvu vnuka presrečni, tako pa zdaj žalujejo za svojo hčerko... Žalostno, ampak taki maili je žal ne bodo obudili...
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 621
Na forumu od: 16. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *ka!a* » 03. Jun. 2007 11:08

Jest k sm to vidla, me je resno šokiral. mislm halo, greš v bolnišnco z namenom rodit, pol se pa več ne vrneš. hudo res. In tud sama se bojim, da se tud men kdaj ne bi kej tagga zgodl. Drgač sm bla pa res čis brez besed... :? Res, da se lahko zgodi kjerkol, pa vendar......
Uporabniški avatar
rdeče vrtnice
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 571
Na forumu od: 18. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a rdeče vrtnice » 03. Jun. 2007 11:33

no jaz sem pa ravno prej objavla to temo ker nisem opazila da je tukaj namreč objavila sem jo pod čustva.
da tudi meni se zgodba zdi zelo žalostna :cry:
ko sem brala nisem morala verjeti da se to dagaja in zdaj res vem da se. jaz tudi mislim da bi bilo bolje če bi res domačim povedali tako kot je bilo res ne pa da je vsak drugače govoril in se izmikal. čeprav sem stara že skoraj 17 me je strah roditi zaradi te zgodbe ker nikoli ne veš kdaj boš umrl in kje in kako.
sočustujem z družino :cry: :cry:
:tear: recimo si da bo bolje in se potolažimo...
ℓινє...ℓαυgн...ℓσνє...
ℓυкα<3
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 974
Na forumu od: 4. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tonja » 03. Jun. 2007 11:43

Lani sem govorila z eno žensko, ki je izgubila otroka, rodila pa je v eni izmed bolnišnic na primorskem, ki je na slabem glasu že veliko let.
Prvega otroka je rodila s carskim rezom, ker ni bila dovolj odprta (al kaj jaz vem) in zato je zdravnikom že vnaprej povedala, da se bo tudi drugi otrok rodil s carskim rezom. Pa so ji rekli, da to ni potrebno, da lahko rodi brez carskega reza. In ko jim je povedala, da ne bo šlo, da ji naj verjamejo, da ne more roditi na naraven način, je tako ali tako niso poslušali.
Prišel je rok za porok, ona pa še ni bila dovolj odprta. Bili so popadki, otroka pa ni bilo na plano. In je prosila, naj naredijo carski rez. Pa so rekli, da bodo še počakali, da se bo otrok rodil po naravni poti. In so čakali, mislim, da 2 dni ali 3, ne vem točno, koliko mi je že rekla. Otrok se je rodil, mrtev, saj se je zadušil v lastnem blatu.
In ni edina, takšnih žensk je tam veliko. In ko so želeli iti v tožbo zaradi malomarnosti, so jim rekli, da posamezniki ne morejo nič proti zdravnikom. Menda naj bi zbirali podpise žensk, ki so jim "ubili" otroke, če pa se je zadeva premaknila naprej, pa ne vem.
Dejansko je res, veliko bolnišnic je dobrih, veliko pa slabih. Pri nas vem, da jih veliko pride rodit k nam, iz različnih krajev, vendar pa je osebje vedno manj prijazno, tako da ne vem, če se bo to dogajalo še dolgo časa.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1576
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 03. Jun. 2007 12:36

ojoj kasna zalostna zgodba,....bogi ocka in mali :(

ja, res je grozn da se take reci dogajajo, men ne gre v racun zakaj je v nasi drzavi edina stvar ki jo folk zna potikat polena drugim pod noge, se izgovarjat z 'to pa ni nasa pristojnost,..za to pa nism odgovorni,...to pa nismo sposobni...itd itd' - do zdej sm misnla da se to dogaja samo u politki, kje ni velike skode ampak tale primer v bolnici..grozno! da jih ni sram!

js sm ze neki casa nazaj rekla da ce kdaj zbolim, da naj me dajo zdravit v avstrijo, svico, nemcijo,...ker bi v slovensko zdravstvo dvomila, kako se lahko sploh taki lapsusi dogajajo?!!? (se spominjate unga primera k so bolnika zadusili..ker so pac zamesali..PAC?!?!?! :? )

zdravniki majo tut etiko, da ne zacnem o farmacevtih, ki se okoriscajo z denarjem in zdravili na racun bolnikov...PA KDO MA SPLOH LAHKO TAKO NARAVO?
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
anna_k
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 120
Na forumu od: 21. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a anna_k » 03. Jun. 2007 13:02

o zdravnikih v Sloveniji imam zaradi lastnih izkušenj tako ali tako slabo mnenje, vendar me take zgodbe vedno znova pretresejo :eek: ne rečem, da ni izjem, vendar načeloma je tako, da če nimaš ravno miljončka pri sebi, da ga gospodu doktorju podturiš v haljo, lahko samo upaš na to, da ti bo dodeljen zdravnik, ki bo dejansko gledal nate kot na osebo, bo zmožen, če ne drugega, vsaj sočutja ali razumevanja.
pa saj ne pravim, da so povsem sami krivi za to- naše zdravstvo je preobremenjeno in podplačano- to vemo vsi. mnogi zdravniki so kot nadobudni študenti medicine imeli iskrene želje pomagati ljudem ali vsaj biti najboljši zdravniki kot so lahko; in vendar jih je situacija v naših bolnišnicah in zdravstvenih domovih pahnila v apatijo, brezčutje, celo zagrenjenost in prezir do svojega poklica ter posledično do vsega v zvezi z njim (osebje, sodelavci in seveda pacienti). ne zagovarjam jih, ker sem sama že kot otrok doživela veliko razočaranje nad slo zdravniki, zgodbic kot je zgoraj napisana pa, žal, poznam še obilo ... morda pa jih tudi ne obsojam ... vsaj ne kot 'slovenske zdravnike'- vsak posameznik pa je svoja zgodba ...
I forgive you after all
Uporabniški avatar
..aNia*.
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 296
Na forumu od: 25. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ..aNia*. » 03. Jun. 2007 13:25

Pa te malomarnosti se ne dogajajo samo v porodnišnicah (na žalost)...moja ata je tud umrl zard zdravnikov: počla mu je pač ena žila pr srcu pa tega niso ugotovil oz. se sploh niso trudl, da bi to ugotovil...na jesenicah so mu rekl, da ma strdk samo in ga je pač zdravnik ene parkrat "boksnil"..tk, da se mu je kri še bl razlila in je pol čez ene 3 urce tud umrl dočakal ni nobenega ultrazvoka, samo slikal so ga...sicer so pol vzrok smrti ugotovil, sam prasci (se opravičujm) so ga potem takoj dal upepelit..brez vednosti njegove žene...tk da, ga noben od svojcev ni videl mrtvega...on si je pa nekoč še celo zaželel, da bi bil rad pokopan v krsti. Umrl je pa star komej 55 let pa po besedah enega drugega zdravnika, bi mu lahko rešili življenje, če bi pravilno ukrepali.

Ta primer je potem šel tudi na sodišče in so zdravnika CELO oprostili :roll: tako da je čez 2 leti umrl pri njemu še nekdo na podoben način...ampak očitno to nobenega NE gane in ta zdravnik še vedno upravlja svojo službo.

Ta drugi primer je pred leti prišel tudi v medije in ogorčenje ljudi je bilo veliko...nekako se je potem še za našega ata razvedelo naokoli in prejeli smo nešteto ogorčenih pisem pa sožalij...prej si mi nismo želeli pozornosti in tega nismo obešali na veliki zvon (prevelik šok je bil) :( :cry:
Don''t care what people say, just follow your own way...
satan28
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 243
Na forumu od: 6. 3. 2005
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a satan28 » 03. Jun. 2007 15:27

@ je napisala:

"Prijateljica, ki je prav tako rodila v Ljubljanski porodnišnici, pa je zaradi malomarnosti in prepočasnega odziva babic in porodničarja, skoraj izgubila svojo [i]princesko-[/i] rešili so jo zadnji trenutek- .."

A mi lahko nekdo razloži, kaj je zadnje čase ljudem, da sploh na raznih forumih uporabljajo za svoje/tuje otroke izraze kot so, princeska,princ...
V neki debati se mi zdi, da ravno ne pašejo zraven razno razni "ohinsploh" nadimki...
Če želim povedat kaj o svojem otroku, bom uporabila besedo sin,mogoče njegovo ime, ne pa princ... :roll: Konec OT

Drugače pa dejstvo je, da porodnice še vedno umirajo, sicer ne tako pogosto kot včasih ampak se dogaja.
Sama sem pred leti rodila v mariborski bolnišnici, nisem imela neprijetnih izkušenj, tako, da mislim, da vsak drugače doživlja svojo izkušnjo.
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1402
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 03. Jun. 2007 16:11

Sem spisala en dolg sestavek, ampak mislim, da niti nima smisla, da ga objavim, ker so ljudje itak popolnoma netolerantni in niti malo objektivni.
Zgodba je grozna, sočustvujem z družino, ampak takšni maili se mi zdijo pa popolnoma neprimerni.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 03. Jun. 2007 22:54

Tiavanna napisal/-a:Sem spisala en dolg sestavek, ampak mislim, da niti nima smisla, da ga objavim, ker so ljudje itak popolnoma netolerantni in niti malo objektivni.
Zgodba je grozna, sočustvujem z družino, ampak takšni maili se mi zdijo pa popolnoma neprimerni.


to tud jst pravm...sej je lahko šlo kej narobe, ampak vseeno pa mam zdej tak občutek, kot da hoče ta mama postati medijsko prepoznavna..nevem, kakšno je to žqalovanje, da še ne mesec po hčerini smrti pošiljaš okol take mejle...sploh pa zato, ker itak vsaj tist ki zna mislit s svojo glavo, ne bo vsemu verjel...in jst sm tud prepričana da je vse skupej malo prenapihnjeno...


satan...ani to stvar vsakega posameznika kako bo kaj poimenoval?mislm nevem no, tale tvoj sestavek se mi zdi pa čist brezveze in spoh ne spada v tole temo..če paše ljudem da imenujejo svoje ali druge otroke s takšnimi nadimki pa naj jih...zame bi bil tud moj otrok princ ali princeza, absolutno!
satan28
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 243
Na forumu od: 6. 3. 2005
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a satan28 » 04. Jun. 2007 7:24

satan...ani to stvar vsakega posameznika kako bo kaj poimenoval?mislm nevem no, tale tvoj sestavek se mi zdi pa čist brezveze in spoh ne spada v tole temo..če paše ljudem da imenujejo svoje ali druge otroke s takšnimi nadimki pa naj jih...zame bi bil tud moj otrok princ ali princeza, absolutno![/quote]


Ah, purple, KO boš imela otroka,ga kliči kakor hočeš, ko pa se gre za razne resne debate, pa naj bo to hči, sin, ime...pa verjamem, da je za vsakogar od nas naš otrok princ,...ampak zame tuj pač ni in ne bo!

Saj zato pa so otroci razvajeni, ker si domišljajo, ko slišijo, da so princi, princeske, da so oh in ah...malo zdrave objektivnosti nobenemu staršu ne bi škodilo!
Konec OT!
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1230
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 04. Jun. 2007 7:56

Ah no, sej dvomim da ga kdo tako doma kliče. Jaz sodelujem v dveh starševskih forumih in večina mamic, ki tam čvekamo, govorimo o naših otrocih ko sončki, princese, piškotki... Pa to ne pomeni, da jo tudi doma tako kličem. In ja, upam trdit, da moj otrok ni razvajen :?

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov