Splošna tehnična vprašanja

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 528
Na forumu od: 29. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a *cukrr* » 30. Dec. 2015 23:03

Smo že zrihtal :)

hvala useen
Tu es dans toutes mes pensées.*
anjabe
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 32
Na forumu od: 27. 5. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a anjabe » 19. Jan. 2016 11:11

Mishela napisal/-a:to sem si prebrala ja :) raje bi, če mi kdo od uporabnikov pove svoje izkušnje, ker ni vedno vse tak kot uradno piše :)


Z adsens-e bolj malo zaslužiš, razen če imaš res res veliko obiska. Moj predlog bi bil, d anajprej vzpostaviš res dober blog, ki bo imel veliko uporabnikov, šele potem pa razmišljaš o adsens-u.
Lilah
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 397
Na forumu od: 14. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 22. Jul. 2017 16:59

Imam Nokio Lumia 830 in ne morem prejemati mms-ov. Oz prejmem že, a piše "prenesi predstavnostno sporočilo (2kb)" in ko kliknem na to, ne odpre nič oz se sploh ne začne nalagat. Nekdo mi je poslal dolgo sporočilo brez slik, a ne morem odpreti. V nastavitvah nisem še nič našla ali imam kaj izklopljeno... :? Anybody??
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6879
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 22. Jul. 2017 17:08

Poklič operaterja da ti pošlje sms z katerim se ti bo telefon naštimal da boš lahko to prejemala.

Pokličeš, poveš model, dobiš sms, sam izbereš da in se ti nastavi, resetira in je to to.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3773
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 23. Jul. 2017 23:06

Hm, imas vklopljen internet? :D kot vem, rabis povezavo.
I promise if you keep searching for everything beautiful
in this world, you will eventually become it.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2609
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 24. Jul. 2017 12:45

Ne rabiš met prižgano, to mora načeloma telefon sam naredit. Drugače smo spet napol v ledeni dobi :D. Naša mati je na telemachovem Sonyju mela za naštimat proxye za prejemanje mmsjev (poguglaj "tvoj operater ročne nastavitve mms") in za obkljukat v nastavitvah, da telefon lahko sam vzpostavi povezavo z internetom ko dobiš mms. 3 min dela.

Jaz sem pa dejansko rabila pri simobilu ta sms, ker mi kljub ročnim nastavitvam še kar ni samo odpiralo. Potem pa je delalo ko urca.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
mmm
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 65
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 25. Jul. 2017 22:59

Sarissima napisal/-a:Ne rabiš met prižgano, to mora načeloma telefon sam naredit. Drugače smo spet napol v ledeni dobi :D.

Sarissima napisal/-a:Naša mati je na telemachovem Sonyju mela za naštimat proxye za prejemanje mmsjev (poguglaj "tvoj operater ročne nastavitve mms")


Meni se bolj ledeno zdi štimanje proxy-jev kakor to da si pač ročno vklopiš podatke :twisted:

Drugače pa vse so ti že odgovorili.
Ali nastaviš samodejno prek SMS-a, ali pa malo pobrskaš po spletni strani operaterja.

Je pa dober način za troubleshoot, da najprej preveriš če ti sprejme MMS, ko imaš mobilne podatke on, wifi pa off :wink:
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2609
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 26. Jul. 2017 7:41

Heh, ja, ampak proxyje naštimaš 1x, une podatke smotane pa potem nonstop prižigaš pa ugašaš. De gustibus...


Lilah, si zrihtala?

Btw, a mi kdo lahko pove, v čem je keč teh novodobnih bob, izimbil, šparmobil, hofer ponudnikov? Zdej pa res moram menjat, ker s tem simobilom bom popizdila.

Najbolj se nagibam k špar/hofer mobilu, ker mi je všeč da maš kartice kot v starih časih in si pač vklopiš paket, če prav razumem. Je kaka varjanta, da si vseeno nekako urediš moneto? Ker mi cca 3x na mesec pride prav, ko nimam denarnice/urbane s sabo, pa se ne bi rada odpovedala luksuzu da plačam s telefonom :)
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2784
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 26. Jul. 2017 9:16

Ne bi vedla odgovorit na primarno vprasanje ampak drgac js sm tudi nedavno zamenjala simobil po skoraj 15 letih, sem zdaj na telemachu in sm kar zadovoljna.
One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.
mmm
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 65
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 28. Jul. 2017 18:20

Sarissima napisal/-a:Heh, ja, ampak proxyje naštimaš 1x, une podatke smotane pa potem nonstop prižigaš pa ugašaš. De gustibus...

noja... :roll: tehnično gledano Proxy ni potreben, da ti sprejme MMS brez vklopljenih podatkov... to je odvisno od (nastavitev) telefona... glavne so nastavitve MMS centra in ustreznih APN-jev, nekateri operaterji rabijo imeti vpisan Proxy, nekateri ne :roll: :)
theiva
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 25
Na forumu od: 7. 8. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a theiva » 07. Avg. 2017 13:32

mislim, da so tudi določeni programi ko zaznajo, da gre za mms se potem vklopijo podatki sami, ker pri nekaterih telefonih je potrebno še ročno vklapljat dato :)

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri