Planinarjenje / planinska društva

Vse od navijačev pa tja do primarnega športnega užitka.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 11. Jan. 2010 9:57

Zanimivo, res:)
ribica_1
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 49
Na forumu od: 30. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a ribica_1 » 11. Jan. 2010 10:26

ej, res vama hvala za pomoč. no, saj teniske imam tudi 1 številko večje od salonarjev.... :D

drugače pa smo mislili štartati pri koči pri savici, koča pri triglavskih jezerih-zasavsak koča, prespati, in potem nazaj....imamo zraven nekoga, ki res počasi počasi hodi-pa še pripeljat se mramo iz maribora, tak da pač rezerviramo kočo in potem "spočiti" nazaj po cesti teh dobrih 100 km

ali pozna katera kako boljšo pot' ker baje bi se naj na tej videlo večinoma vsa jezera....

imam pa sliko poti iz nekega foruma, ampak je ne znam prilepit....
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 11. Jan. 2010 10:42

Pot, ki si jo opisala, bo predolga. Ne štarta pri Savici, ker boste mogli čez Komno, kar vam bo nabilo dodatni 2 uri. Razne če boste šli čez Komarčo, kar glede na vašo izkušenost, dvomim.

Pojdite s Planine Blato (pri Boh. jezeru zavijete desno, sledite znakom čez gozd). Če boste šli zgodaj, kar boste morali, bo parking zastoj, ker še ne bo pobiralca.

Potem boste po 2,5 urah lahke hoje prišli do Koče pri Triglavskih, od tampa imate še dobri dve urci hoje do Prehodavcev (to je ta Zasavska koča), kot sem ti že najprej napisala. Ta pot je najlepša.

Tudi če boste hoditi dlje zaradi počasnejših, ni panike, bost ešli pa nazajgrede čez Komno. V hribih je najlepše, če poti ne podvajaš. Torej gor po eni, nazaj po drugi.

To imate za 5 ur s postanki vred več kot dovolj časa. Lahke hoje. Vmes boste videli vsa jezera. Ko se boste vračali čez Komno pa lahko na poti vidite še črno jezero. To vam bodo itak tam planinci povedali kam in kako.

Če boste spali na Prehodavcih, kjer je bistveno bolj priporočljivo, je potrebna vnaprešnja rezervacija. Nazadnje so govorili, da so morali rezervairati tudi en teden ali dva vnaprej.

Koča pri Triglavksih je postala grozna - ne zaradi izgleda, ampak zaradi gneče, saj ima vsak tujec in popoldanski pohodnik, ki ima 5 minut časa tam cilj. Tako da je res gneča in ni nobenega ''gorskega miru''.
ribica_1
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 49
Na forumu od: 30. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a ribica_1 » 11. Jan. 2010 12:08

najlepša hvala za pomoč.
zdaj še sam ta pravo opremo nabavim(predvsem čevlje).
in itak da bom rezervirala-že zato, da si šef kje ne omisli kakih nadur v obliki dela na domu takrat....ima neke grde razvade, pa jih ne morem odpravit. sm kaj, ko jih tak presneto dobro plača.... :twisted: € pa tudi prav pridejo.... :cool:
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1325
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 23. Jan. 2010 10:28

jaz ti svetujem da greš za opremo pogledat v Iglu sport, ProMontano, Terra Sport ali kakšno podobno trgovino, ker v Hervisu in podobnih majo za gorništvo bolj škart robo. No sicer, če ne misliš ful hodit v hribe je bo tudi zadoščalo, ampak obstajajo tudi trgovine ki so specializirane za gorništvo in alpinizem in majo res kakovostno opremo pa prodajalci so ponavadi tudi sami gorniki ali celo alpinisti in znajo res dobro svetovat. Kar pa se tiče številke čevljev jih seveda moraš obvezno probat, nekaj na pamet govorit je brezveze, pa s sabo vzemi nogavice v katerih boš hodila, potem ti bojo pa že prodajalci povedali kako in kaj
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 332
Na forumu od: 29. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a carrie_ » 26. Jan. 2013 22:56

Obožujem hribe. Najraje grem na lep sončen dan, kot bo jutri; na hribi.net si ogledam pot in slike; ter se odpravim v dobri družbi.

Izbiram takšne vrhove, da je vmes ali na vrhu še kakšen planinski dom, da se da spiti kakšen čaj (no, ponavadi je zraven še kaj močnejšega za zdravje, seveda;), iti na toaleto ter zamenjati spodnjo majico s svežo, še kaj malega pojesti; ter predvsem (na osvojenem vrhu) dati možgane na OFF ter se nadihati svežega zraka in naužiti sončka. Hribi so superca!

Še kakšen/-na s podobnim mnenjem? :)
Uporabniški avatar
Mikopina
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 83
Na forumu od: 28. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Mikopina » 07. Feb. 2013 8:29

Dobro planinsko opermo imajo tudi v trgovinah Kibuba, izdelki dobri in tudi cenovno ugodni. kar se pa izbiro izlet atiče, pa mogoče probajte tudi kakšno takšno pot izbrat ki mogoče ni tako obljudena, zares spoznaš koščke naše dežele, za katere mogoče nikoli nisi slišal in so zares lepi. Poti in možnosti je veliko.

Vrni se na Šport

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov