orbitrek

Vse od navijačev pa tja do primarnega športnega užitka.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 901
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 13. Nov. 2011 18:52

lubica je tebi loh kvečjemu tvoja draga, js se s takimi "osebki" kot si ti ukvarjam samo na forumu (če mi je reeeees dougčas) :wink:
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7076
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 13. Nov. 2011 18:55

kako je lahko človeku dolgčas v življenju??? :D nasvet: pojdi na orbitrek pa ti ne bo dolgčas... :D
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 901
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 13. Nov. 2011 18:58

jah veš, mogoče nam enim forum ni edina svetla točka v življenju, imamo še druge stvari v življenju za počet, forum pa pride prav takrat, ko se ti reeees nič drugega ne da in ja, temu se reče dougčas :wink: .
Drgač pa ja, končno ena pametna Johi, mogoče grem pa res raj na orbitrek :wink: .
Uporabniški avatar
CatPaw
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 25
Na forumu od: 25. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CatPaw » 01. Dec. 2011 21:40

Ojla punce!

Se še jaz malo pridružim tej temi, da malo razbijem napetost na forumu :D in z vami podelim še svoje izkušnje, če katero mogoče zanima.
Torej: davnega leta 2006/07 sem se prijavila na program vadbe Bodi aktivna, ki je potekal preko revije Cosmopolitan. Bilo je prijavljenih okrog 400 punc, in računalnik je izžrebal 10 srečnic, ki so 6 mesecev pod vodstvom osebnega trenerja brezplačno obiskovale fitnes, saj je bil namen programa pridobitev kondicije za udeležbo na Lj maratonu. In med srečnicami sem bila tudi jaz. :D moj osebni trener je bil malo zakompleksan, ker pač ni več star 20 let in vse svoje težave je žal ''prenašal'' na mene in mojo kolegico... želeli sva samo izgubiti prevsem maščobo in ne toliko kilogramov, ter pridobiti nekaj mišic in kondicije. Vendar je zadeva kmalu postala totalno ''mučenje'' za moje telo, s tem, ko naju je trener filal z raznimi proteini v prahu, s sirotko v prahu, tabletami BCAA (tisti, ki pridno fitnesirate, veste, zakaj se te tablete uporabljajo - gre za zadevo, ki preprečuje da bi po večjih naporih mišice začele propadati oz. jesti same sebe, kar se dogaja pri zelo velikih naporih), z B vitamini, itd... Da samo opišem malo svoj dnevni jedilnik: za zajtrk: zmiksano skupaj - manj mastno mleko 0,5 maščobe, proteini v prahu, olivno olje, ter otrobi (kaj bolj nagravžnega še v življenju nisem pila), + B vitaminčki
kosilo: pusta špinača kuhana na vodi, brez vseh dodatkov ali pusto puranje meso (ponavadi kuhano)
Pred vdabo: BCAA tablete
Takoj po vadbi sirotka :eew:
Večerja: ponavadi piščančja prsa z najmanj maščobami ali tuna v lastnem soku ali pusta skuta

V glavnem, da nem preveč dolgovezla: tako sem zdržala celih 5 mesecev... če sem odkrita, se mi je že dobesedno bledlo od vsega, saj mi je bilo ''prepovedano'' jesti sadje, mlečne izdelke, OH, da se o sladkarijah sploh ne pogovarjamo :huh:

Na fitnesu sem ždela 5-6 dni na teden: vsak dan ena skupina mišic + na koncu še kardio (tek, veslanje, kolo, eliptik,...) na fitnesu sem tako preživela vsak dan skoraj 4 ure

Rada bi samo povedala, da to, kar sem dala jaz skozi, nikakor in res, NIKAKOR ne podpiram, saj mora telo dobiti dovolj vseh mineralov in vitaminov, da lahko normalno funkcionira... torej: za zajtrk polnovredni kruh z nesladkano marmelado, kozarec mleka ali čaja, sadje, itd.. sej večina vas tako ve, kakšno je zdravo prehranjevanje.. pa tudi kakšna pregreha mora kdaj bit :wink:

Res sem dobila dobro postavo, izgubila mislim da, kar okoli 20% maščobe, vendar sem po vseh teh proteinih in sirotkah, ter nenormalnega tempa v fitnesu na koncu že skoraj bila podobna Švarciju, kar pa sploh ni bil moj namen. želela sem si samo pridobiti kondicijo in izgubiti nekaj maščobe. Ko se je ta akcija zaključila in sem začela normalno jesti dalje (to ne pomeni, da sem se basala s sladkarijami in OH, ampak sem pazila kaj jem), sem se zredila za celih 7 kg!!!!! :eek:

Želim samo povedati, da tiste, ki mislite, da si lahko telo izoblikuješ v 2 tednih, žal ne veste, kaj v realnosti v 2 tednih sploh lahko dosežete. Jaz sem 6 mesecev švicala kot konj in skoraj bruhala kri, da bi prišla do svojega cilja, ki pa seveda ni bil tak, kot sem si želela.
Vem, sama sem kriva, vendar sem takrat mislila, da je taki program in se ga pač morem držat. Sedaj pa v bistvu vidim, koliko je človeško telo sposobno zdržati, če si v nekaj ''prisiljen'' - veliko več, kot si mislite! :eek: Vse je v glavi :D

Sem si pred kratkim nabavila eliptik Energetics in je super, super zadevca. Zdaj ga imam dober mesec in 5 dni na teden gonim to zadevco. nastavim si na porabo 500 kalorij, kar ob pulzu (133-152: za kardio vadbo) znese približno 50 min konkretnega gonjenja. V pasu sem do zdaj izgubila 2 cm in -2,3 kg, ob pravilni prehrani seveda. Gre dol sicer veliko bolj počasi kot takrat na fitnesu (saj normalno jem vse) se tu pa tam tudi pregrešim, da ne bo pomote :D :oops:

Moj tokratni cilj ni toliko izguba teže, ampak prevsem maščobe, pridobitev kondicije, ter okrepitev srca. Ostalo pa pride v zraven paketu samo od sebe

Če bi imela prostor v stanovanju, bi si pa definitivno nabavila napravo za veslanje! Pri tej vadbi, pa niti ena mišica ne ostane neaktivna. delajo roke, noge, ritne, hrbtne, prsne in trebušne mišice! ZAKON ZADEVCA!

Malo sem se razpisala, upam, da sem komu pomagala, da se ne bo ujel v enako past, kot sem se jaz :hallo: :D :D
Dragi Božiček: Želim si tanko postavo in debelo denarnico.. Prosim, letos tega ne zamenjaj, kot si to storil lani... ;)
chesermarko
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 32
Na forumu od: 25. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a chesermarko » 02. Dec. 2011 22:36

Tako je, če hočeš res shujšat s športom, moreš na polno, teč, telovadit, kolesarit,..Orbitrek spet ni nekaj čudežnega, če se potiska na polno in za prav spoti lahko da gre kaj kill dol. Čeprav newem, jaz priporočam raje en tek, se boste hitreje zmantrali in vrgli dol kaj kil ,.. Orbitrek, je kar je tam stojiš na miru in ponavadi se ti ne da kaj preveč. Če greš teč pa če že ne drugo moreš teč nazaj, če ne, ne prideš domov.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2099
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 08. Dec. 2011 9:08

CatPaw, ne bit jezna na trenerja. Men se tud zdi, da če tkole delaš:

Na fitnesu sem ždela 5-6 dni na teden: vsak dan ena skupina mišic + na koncu še kardio (tek, veslanje, kolo, eliptik,...) na fitnesu sem tako preživela vsak dan skoraj 4 ure


rabiš BCAA za regeneracijo mišic, sploh pri jedilniku s špinačo kuhano na vodi.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
CatPaw
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 25
Na forumu od: 25. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CatPaw » 08. Dec. 2011 19:23

@barbie_girl_85

Jezna sem na njega v tolikor, ker je vedel, da namen akcije ni postat nabildan, ampak pridobiti kondicijo za ljubljanski maraton, ter izgubit nekaj maščobe...
Kaj sem pa jaz takrat vedela, da je to povsem mimo, kar on dela.. Če so s Cosmopolitanom sklenili neko pogodbo o tej akciji, potem sem predvidevala, da kot osebni trener te že ve, kaj počne in da so mu pogoji ter cilji akcije jasni. Očitno sem se zmotila :?
Sej ko sem na kncu le stegnila jezik in urednici revije povedala, kaj se tukaj v Mb dogaja, je bila totalno presenečena, ter mi rekla, da bi to morala takoj povedat.. Ja kaj sem te vedela, kako bi to sploh naj potekalo, nikoli prej nisem hodila v fitnes :(

Iz napak se učimo, a ne? :D Pa mam še eno izkušnjo več :lol:
Dragi Božiček: Želim si tanko postavo in debelo denarnico.. Prosim, letos tega ne zamenjaj, kot si to storil lani... ;)

Vrni se na Šport

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov