Izrael / Palestina

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2499
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 05. Jan. 2009 22:02

/\/\4t3j napisal/-a:Meh...jaz ne bom pametoval, ker nimam nobene moči.


/\/\4t3j napisal/-a:Glede na zadnjih nekaj prispevkov bi rekel, da ta tema spada v 'Astro' in ne sem.


Najprej imej lastno mnenje, preden kritiziraš druge ;)
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 397
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 05. Jan. 2009 22:07

Zvoncica napisal/-a:
/\/\4t3j napisal/-a:Meh...jaz ne bom pametoval, ker nimam nobene moči.


/\/\4t3j napisal/-a:Glede na zadnjih nekaj prispevkov bi rekel, da ta tema spada v 'Astro' in ne sem.


Najprej imej lastno mnenje, preden kritiziraš druge ;)


Kdo je rekel, da nimam mnenja(rekel sem, da pač nima smisla pametovat, ker je to vse iluzija kar tukaj govorite).
Fore kot so, da je Bush bedak, da bi morali končat trgovino z ZDA ipd. so fikcija. Ja no, torej zdaj bomo začeli prijateljevat z Iranom....LOL
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2499
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 06. Jan. 2009 14:18

Jaz sem ti pa rekla, da povej najprej sam kaj pametnega, kot da kritiziraš druge.

No ajde, povej svoje mnenje o tej zadevi. Pa ne kdo je kriv in da je itak brezveze, ampak en pameten predlog, kako bi ti rešil situacijo.
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 397
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 06. Jan. 2009 16:59

OK, moj predlog:

Izraelu postavit ultimat:
1. vojna ali mir. Če izberejo vojno naj bodo hude posledice:
- popolna blokada(zaprte meje, konec trgovine ipd.)
- če to ne deluje pa napoved vojne na teroriste Izraelce
Enako velja za Hamas.

3. Mednarodno sodišče naj določi mejo enkrat za vselej in pika.

Vendar to je vse iluzija....To se ne bo nikoli zgodilo, ker nihče ne bi imel koristi razen Muslimani.
Uporabniški avatar
AniMaLisTik
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 92
Na forumu od: 6. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a AniMaLisTik » 08. Jan. 2009 14:36

Povzetek

Leta 1948 je izrael vkradel zemljo palestincem
Palestinci imajo hamas ki je paravojaška organizacija trenutno izvoljena , druga opozicija je fatah ki je tudi paravojaška organizacija ampak oni so bolj miroljubni.
V hamasu so skrajneži katere učijo da sovražijo izrael od rojstva zaradi tega ker je izrael vkradel njihovo zemljo in ker se sovražijo že od nekdaj.
Hamas hoče pridobit nazaj tisto zemljo in zato delajo takšne stvari kot so pošiljanje raket na izraelsko ozemlje katere napadajo civiliste.
Dejstvo je izrael je res vkradel ozemlje palestincem , dejstvo je palestinci v gazi so res na prostoru 360km2 in jih je čez milijon , dejstvo pa tudi je da palestinci nimajo šans da bi karkoli naredili proti izraelu ker ta zemlja ki je že toliko desetletij od izraela tisti zemlji se izrael nebo nikol odrekel palestinci pa tudi nimajo šans da bi karkoli naredili proti izraelu ker jih izrael z malim prstkom uniči.

Torej hamas so fanatični idioti ki brezveze napadajo izraelske civiliste , ne samo da trpijo izraelski civilisti ali tudi umrejo to tudi provocira izrael točno do tega kar se je zgodilo zdaj, da začne vojaško akcijo te obsežnosti in zdaj trpijo še palestinski civilisti.

Iz tega vsega sklepam da je najbolše da je hamas uničen ker enostavno nimajo logike in pameti da bi razumeli da nebojo dobili tisto kar hočejo in da ni šans da to dobijo niti v milijon let samo brezveze provocirajo izrael in v tem trpijo civilisti na obeh straneh.
____AniMaLisTik____
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2140
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 08. Jan. 2009 15:13

Isto bi lahko rekli za Slovenijo...Slovenija nikoli ne bo dobila Trsta nazaj, pa do reke Mirne tudi lahko samo sanjamo, da bomo kaj dobili. Kaj šele o istri.
Dobili bomo na koncu polovico piranskega zaliva in se nekako složno dogovorili, da imamo odprt dostop do odrtega morja in čao(itak dostop do odprtega morja bomo imeli, ko bo Hrvaška v eu)
Lahko bi se v Sloveniji organizirala neka fanatična skupina ljudi, ki bi se organizirala in bi obstreljevala in delala terosristične napade na naši zemlji, ki je na Hrvaškem...in bi imeli podobno situacijo, ki jo imamo tam.
Torej Palestinci bodo na koncu morali sprejeti da so ostali brez zemlje...in kakor koli obrnemo in pametujemo in nam politiki govorijo ne vem kaj je ta zemlja izgubljena. :)
Zdaj kdo je tu neumen in kdo ima prav? Ali Izraelci ali Palestinci...ali Slovenci ali Hrvati?
Kaj bi bilo pravično in kako naj bi bilo je nekaj...kaj pa realen svet prinese pa je spet druga zgodba.
Jaz sem na strani Palestincev...seveda ne podpiram načina kakršnega so ubrali...toda očitno druge opcije niso videli. Pač niso tako močni, da bi zmogli bolj "profesionalno" ustaviti Izrael...ostane jim pač nekaj rekrutov, ki iščejo pravico na neki za svet poimenovan teroristični način delovanja.
Podobne stvari se dogajajo tudi marsikje drugje kjer se bije boj za ozemlje in oblast...nasrka itak vedno nedolžen narod...orožje se še naprej lepo prodaja in to je to. Človekoljubne organizacije, papež, varnostni svet in ostala srenja pač poziva k spravi in kako je to grozno in žalostno...nasilje pa se vrši naprej in noben ne naredi nič.
Palestinci so že na kolenih in itak ni nobenega pametnega upora saj ga tudi ne more biti. Izrael jim bo tudi tisto malo uničil kar jim je sploh ostalo in jih še bolj onemogočil in jim popolnoma odvzel kakršnokoli možnost do česar koli.
Svet je itak šahovnica in pomaga se tistemu pri katerem imaš več koristi in svoj interes...tako je vedno bilo in tudi bo.
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
AniMaLisTik
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 92
Na forumu od: 6. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a AniMaLisTik » 08. Jan. 2009 23:46

Malo sem se zmotil , palestinci hočejo nazaj tisto kar so zgubili , hamas pa ne le to ampak hoče da je vse palestinsko vključno z celim izraelom, od tega nikakor ne odstopajo in fanatično verjamejo v to.
____AniMaLisTik____
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2499
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 09. Jan. 2009 3:46

Ena punca je prej napisala, kok smo odvisni od ZDA in da bi se morali preusmeriti na Vzhodni blok...evo zdej kok smo dejansko odvisni od Rusije. Zapre pipo pa je izredno stanje po celi Evropi.
Uporabniški avatar
KittyCat
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 174
Na forumu od: 9. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a KittyCat » 11. Jan. 2009 13:39

prosim poglejte si tale dokumentarc => http://video.google.com/videoplay?docid ... 0589&hl=sl
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2140
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 11. Jan. 2009 13:43

Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2523
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 15. Jan. 2009 23:58

Zvoncica napisal/-a:Kakorkoli že, kako bi vi rešili zadevo? Izselili vse Izraelce?
Zakaj se je sploh dovolilo ustanoviti izrael? To je ameriski recept, dodobra preizkusen na indijancih. Kr naselis se enmu folku in jih tekom enega stoletja vse pobijes in izselis, prezivele posameznike pa marginaliziras in zapres v en geto. To so izraelci naredil palestincem in to so americani naredili indijancem. Kako pravico so židje sploh imeli da se tam naselijo in ustanovijo drzavo? nobene.

Sam potek tega je absurden. Mediji se ukvarjajo s posameznimi dejanji vsake vpletene strani in prav nic se ne ukvarjajo z "big picture". Kaj se sploh dogaja na dolgi rok? Palestince se na veliko pobija, in rusi njihove hise, razmere so nevzdrzne, ekonomije ni in tudi prihodnosti ni za njih. To da se razstreljujejo sploh ne preseneca. S tem hocejo prisilit palestince da se odselijo, drugace jih bodo scasoma pobili. Ko bodo njihovo stevilo primerno zreducirali bodo celoten izraelsko-palestinski spor oklicali za povsem nesmiseln saj palestincev sploh ni dovolj, da bi bili kaj vec kot nepomembna manjsina, torej ta zemlja pripada izraelu.

Kaj sledi? Izraelcem je vera center vsega. In Izraelci so v stari zavezi izbrano ljudstvo, in tako se tudi obnasajo. Ne govorim o kakih verskih fanatikih. To prepricanje preveva celotno njihovo druzbo in zelo resni politiki imajo ideje v tej smeri. Njihovo mesto pod soncem je od boga dano in to ozemlje je njihovo. Tako vsaj cutijo. Politicno zelo mocna ideja je, da Izraelu pripada celotno ozemlje starega judovskega kraljestva. Katerega je seveda prikladno izpusceno in prepusceno interpretaciji posameznika. Za izraelce je zelo prikladno zgodovinsko obdobje, ko je segalo do reke Jordan. In moje mnenje je, da je nacrt jastrebov v izraelu doseci to v roku ene 50 let. Seveda se bo potem spremenila ideja, in bo obveljalo, da je izraelska pravica da imajo drzavo, ki pokriva celoten obseg kraljestva kralja Salomona, kar pomeni se pol Jordanije.
Ce kdo misli da so Izraelci prevec razsvetljeni in humanisticni za tak fasizem naj se samo spomni srbov in ideji o veliki srbiji. Le-ta je zavedla tudi mnoge ljudi, ki niso bili blazni nacionalisti.
Arabci so ga najebal.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 720
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 16. Jan. 2009 8:54

Mahagonij, dobro si to napisal..
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Uporabniški avatar
AniMaLisTik
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 92
Na forumu od: 6. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a AniMaLisTik » 16. Jan. 2009 22:29

Mahagonij napisal/-a:
Zvoncica napisal/-a:Kakorkoli že, kako bi vi rešili zadevo? Izselili vse Izraelce?
Zakaj se je sploh dovolilo ustanoviti izrael? To je ameriski recept, dodobra preizkusen na indijancih. Kr naselis se enmu folku in jih tekom enega stoletja vse pobijes in izselis, prezivele posameznike pa marginaliziras in zapres v en geto. To so izraelci naredil palestincem in to so americani naredili indijancem. Kako pravico so židje sploh imeli da se tam naselijo in ustanovijo drzavo? nobene.

Sam potek tega je absurden. Mediji se ukvarjajo s posameznimi dejanji vsake vpletene strani in prav nic se ne ukvarjajo z "big picture". Kaj se sploh dogaja na dolgi rok? Palestince se na veliko pobija, in rusi njihove hise, razmere so nevzdrzne, ekonomije ni in tudi prihodnosti ni za njih. To da se razstreljujejo sploh ne preseneca. S tem hocejo prisilit palestince da se odselijo, drugace jih bodo scasoma pobili. Ko bodo njihovo stevilo primerno zreducirali bodo celoten izraelsko-palestinski spor oklicali za povsem nesmiseln saj palestincev sploh ni dovolj, da bi bili kaj vec kot nepomembna manjsina, torej ta zemlja pripada izraelu.

Kaj sledi? Izraelcem je vera center vsega. In Izraelci so v stari zavezi izbrano ljudstvo, in tako se tudi obnasajo. Ne govorim o kakih verskih fanatikih. To prepricanje preveva celotno njihovo druzbo in zelo resni politiki imajo ideje v tej smeri. Njihovo mesto pod soncem je od boga dano in to ozemlje je njihovo. Tako vsaj cutijo. Politicno zelo mocna ideja je, da Izraelu pripada celotno ozemlje starega judovskega kraljestva. Katerega je seveda prikladno izpusceno in prepusceno interpretaciji posameznika. Za izraelce je zelo prikladno zgodovinsko obdobje, ko je segalo do reke Jordan. In moje mnenje je, da je nacrt jastrebov v izraelu doseci to v roku ene 50 let. Seveda se bo potem spremenila ideja, in bo obveljalo, da je izraelska pravica da imajo drzavo, ki pokriva celoten obseg kraljestva kralja Salomona, kar pomeni se pol Jordanije.
Ce kdo misli da so Izraelci prevec razsvetljeni in humanisticni za tak fasizem naj se samo spomni srbov in ideji o veliki srbiji. Le-ta je zavedla tudi mnoge ljudi, ki niso bili blazni nacionalisti.
Arabci so ga najebal.


Palestinci niso bli nikol priznani kot država , oni so samo živeli tam.
Dejstvo je da hamas treba uničit ker ti fanatiki ne razumejo čist ničesar in razmišlajo z barbarsko glavo , če bi bli za mir pol bi lepo po mirni poti šli v združene narode pa se lepo dogovorili pa bi palestinci dobili priznano ozemlje pa tak dalje , zakaj pa te niso po mirni poti? Zakaj so pošiljali rakete na izrael neprestano več tednov?
Zakaj se skrivajo za civilisti pa civiliste mečejo pred sabo pa uporabljajo za ščit če so pravični pa fer? To je strahopetno bojevanje.
Prav tak da izrael posreduje , upam da jih uniči do konca.
____AniMaLisTik____
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 397
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 17. Jan. 2009 9:15

AniMaLisTik napisal/-a:
Mahagonij napisal/-a:
Zvoncica napisal/-a:Kakorkoli že, kako bi vi rešili zadevo? Izselili vse Izraelce?
Zakaj se je sploh dovolilo ustanoviti izrael? To je ameriski recept, dodobra preizkusen na indijancih. Kr naselis se enmu folku in jih tekom enega stoletja vse pobijes in izselis, prezivele posameznike pa marginaliziras in zapres v en geto. To so izraelci naredil palestincem in to so americani naredili indijancem. Kako pravico so židje sploh imeli da se tam naselijo in ustanovijo drzavo? nobene.

Sam potek tega je absurden. Mediji se ukvarjajo s posameznimi dejanji vsake vpletene strani in prav nic se ne ukvarjajo z "big picture". Kaj se sploh dogaja na dolgi rok? Palestince se na veliko pobija, in rusi njihove hise, razmere so nevzdrzne, ekonomije ni in tudi prihodnosti ni za njih. To da se razstreljujejo sploh ne preseneca. S tem hocejo prisilit palestince da se odselijo, drugace jih bodo scasoma pobili. Ko bodo njihovo stevilo primerno zreducirali bodo celoten izraelsko-palestinski spor oklicali za povsem nesmiseln saj palestincev sploh ni dovolj, da bi bili kaj vec kot nepomembna manjsina, torej ta zemlja pripada izraelu.

Kaj sledi? Izraelcem je vera center vsega. In Izraelci so v stari zavezi izbrano ljudstvo, in tako se tudi obnasajo. Ne govorim o kakih verskih fanatikih. To prepricanje preveva celotno njihovo druzbo in zelo resni politiki imajo ideje v tej smeri. Njihovo mesto pod soncem je od boga dano in to ozemlje je njihovo. Tako vsaj cutijo. Politicno zelo mocna ideja je, da Izraelu pripada celotno ozemlje starega judovskega kraljestva. Katerega je seveda prikladno izpusceno in prepusceno interpretaciji posameznika. Za izraelce je zelo prikladno zgodovinsko obdobje, ko je segalo do reke Jordan. In moje mnenje je, da je nacrt jastrebov v izraelu doseci to v roku ene 50 let. Seveda se bo potem spremenila ideja, in bo obveljalo, da je izraelska pravica da imajo drzavo, ki pokriva celoten obseg kraljestva kralja Salomona, kar pomeni se pol Jordanije.
Ce kdo misli da so Izraelci prevec razsvetljeni in humanisticni za tak fasizem naj se samo spomni srbov in ideji o veliki srbiji. Le-ta je zavedla tudi mnoge ljudi, ki niso bili blazni nacionalisti.
Arabci so ga najebal.


Palestinci niso bli nikol priznani kot država , oni so samo živeli tam.
Dejstvo je da hamas treba uničit ker ti fanatiki ne razumejo čist ničesar in razmišlajo z barbarsko glavo , če bi bli za mir pol bi lepo po mirni poti šli v združene narode pa se lepo dogovorili pa bi palestinci dobili priznano ozemlje pa tak dalje , zakaj pa te niso po mirni poti? Zakaj so pošiljali rakete na izrael neprestano več tednov?
Zakaj se skrivajo za civilisti pa civiliste mečejo pred sabo pa uporabljajo za ščit če so pravični pa fer? To je strahopetno bojevanje.
Prav tak da izrael posreduje , upam da jih uniči do konca.


Ja, zelo pošteno bojevanje...1/2 vseh žrtev je otrok in žensk.
Me zanima če bi se ti zdelo pošteno, če bi med temi žrtvami bili tvoji otroci oz. tvoji sorodniki.
Iz naslonjača ni težko biti 'big though man'. Realnost je povsem drugačna in dejstvo je, da trpijo ljudje. Seveda, če sam ne trpiš, potem ne nič ne moti.
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 397
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 17. Jan. 2009 9:15

p.s. Izraelska vojska je v Gazi spet obstreljevala šolo pod okriljem ZN. Ubita sta bila dva dečka. Skupno pa je izraelska ofenziva terjala že 1200 žrtev, 13 med Izraelci. - 24ur.com

A temu sploh lahko rečemo vojna oz. spopad?

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov