Drnovšek & Darfur

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ga podpirate?

Da
27
54%
Ne
16
32%
Ne vem za kaj gre oz. me ne zanima
7
14%
Skupaj glasov : 50

Uporabniški avatar
mary-kate and ashley bigg
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 733
Na forumu od: 13. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mary-kate and ashley bigg » 20. Mar. 2007 12:06

ne enačite interesov z osebnimi koristmi...

seveda vsaka vojna izhaja iz interesov. ampak eni ne gledajo samo na svojo rit...

kakšno korist so imeli partizani od tega, da so se šli borit z nemci, ki so imel trikratno premoč? nobene. več tveganja kot koristi. imel pa so interes zaščititi svojo domovino.
jullia
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 332
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 20. Mar. 2007 14:53

mary-kate and ashley bigg napisal/-a:kakšno korist so imeli partizani od tega, da so se šli borit z nemci, ki so imel trikratno premoč? nobene. več tveganja kot koristi. imel pa so interes zaščititi svojo domovino.


pred vojno smo imeli monarhično ureditev pod vladavino karađorđevićev, največja slovenska stranka pa je bila, če se ne motim, SLS. po vojni se je uvedel socialistični režim, edina stranka je bila partija, kralj pa je bil izgnan. a samo jst tukaj vidim korist?

seveda govorim o tem, kaj so imeli od partizanstva vodilni kadri. povprečen kmet, ki je zmrzoval in stradal v gozdu, seveda ni imel od tega nič. poleg tega je pa tvegal življenje v prvih vrstah, medtem ko so se voditelji skrivali v votlinah. ampak takšni "kmetje na šahovnicah" pri nas se pač niso nič razlikovali od nemških vojakov, tistih, ki so šli v belo gardo, ameriških vojakov,...

zdaj, če misliš te navadne vojake, imaš prav. oni niso imeli od svojega bojevanja kakšne osebne koristi. ampak res ne vem zakaj bi drnovška primerjala z njimi. sama več vzporednic vidim med njim in enim partizanskim komandantom. konec koncev janez tudi ni sam odvandral v sudan, ampak je križnarja poslal.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov