Poezija + kratka proza

Vse o svetu umetnosti. Torej, kulturniki vseh dežel združite se.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

pasiflora
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 15
Na forumu od: 15. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a pasiflora » 29. Dec. 2013 22:27

Ena lepa pesem za vse nežne ženske duše :)

Ko sem bila drevo

Tistikrat, ko sem bila drevo
z vejami od neba do ptic
in s koreninami vseh poti,
so moji listi šumeli
resnico drevesa.

Trave so se zibale od ljubezni
in vode so mi pomagale peti o sebi.
Vsi svetovi so zavrgli skovane resnice
in vse je vrelo na plan,
na dan,
na dan,
na čudno svetli dan ...

Vanja Strle

http://www.mavrica.net/ko-sem-bila-drev ... k_508.html
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4927
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 06. Jan. 2014 15:10

Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4927
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 06. Feb. 2014 8:54

IDIOTX IN BALKAN - MANIFESTACIJA OB IZIDU DVEH NOVIH ŠTEVILK REVIJE IDIOT

Channel 0 (Metelkova mesto), danes 6. 2. ob 21:00


»IDIOT že enajst številk zbira, izbira in predstavlja mlado literaturo. IDIOT ni nekaj mladih oseb v uredništvu in zdaj že veliko mladih pišočih in tu in tam kaka starejša oseba, ki hoče dialog z njimi. Tisto med njimi je. IDIOT ne životari v nacionalnih prostorih; izseljuje se v jezikovne regije. Glas je, ki se lomi in išče. IDIOT dela na bralstvu. Nove bralke in bralce hoče, katerih pozornost bo postavljala zahteve tistim, ki pišejo. IDIOT ne mori. Starejša generacija se je ustrelila že sama. Še starejša še drži kapital. IDIOT dela in išče in se lomi in lomi. Ozira se po svojih vrstnikih in vidi, da se vrednost in boj zanjo vršita in vzpostavljata tukaj.« - Uroš Prah

BALKAN - prvi IDIOT z izborom poezije in proze iz post-jugo prostora.

"IDIOT BALKAN je prva balkanska mini antologija mladih avtoric in avtorjev iz petih držav nekdanje Jugoslavije. IDIOT BALKAN je izgovor, da se ponovno spoznamo, zmrežimo, praznujemo in prevajamo dalje. Da vidimo, kako daleč smo si in kako zares blizu. Ideja je, da nas več združuje kot razdružuje. Čeprav so umišljene in fizične meje med nami, jezik prevaja vse. In vse, kar čuti rob prestopa, v črt teh tok. IDIOT BALKAN: »Bližina daleč od vsega«. Začetek vsaj lepega prijateljstva, če že »bratstvo i jedinstvo« ni šlo skoz." - Tibor Hrs Pandur

IDIOTX - redna, jubilejna številka z naslovom: "Ekonomija je umetnost«.

"Ekonomija je umetnost. Mar živimo vsi v identičnih sobah, na enakih posteljah, za enakimi računalniki, pod enakimi lučmi? Mar se nam dva tisoč petsto kalorij in pet litrov vode vsak dan v usta usiplje vsem enako? Mar nosimo obleke enakih barv, enakih krojev? Ne. Ljudstva čarajo s snovjo, kot s snovjo čara umetnik. Estetska sodba je etična sodba. Ekonomisti, pozor! Nočemo grdih umetnin." -. Jasmin B. Frelih

Berejo: Bojan Savić Ostojić (Srb), Vladimir Đurišić (Mne), Marko Pogačar (Hrv), Monika Vrečar, Tibor Hrs Pandur, Jan Krmelj, Karlo Hmeljak, Blaž Iršič, Uroš Prah, Tomaž Grušovnik, Jasmin B. Frelih. Glasba med manifestacijo: KALU. Glasba po manifestaciji: Ciniša.

http://id.iot.si/

Vstopnine ni.

Številke bodo na voljo

vir: https://www.facebook.com/events/1479880725572473/
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4927
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 20. Feb. 2014 14:49

Jutri, 12. 2. 2014 IDIOTI (glej zgornji post) berejo v KID KIBLA v Mariboru.

V Ch= so bili odlični, tako da toplo priporočam.
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4927
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 08. Jun. 2014 13:01

Slika

ID12 / IDIOTNET

20.6. 2014 ob 23:45
Kinodvor. Mestni Kino.Jedro Paraliterarne organizacije IDIOT predstavlja novo dvanajsto cifro revije IDIOT presek generacij in glasov v interakciji, tokrat brez jasne teme, a z jasnim namenom posredovat temo naših cenzuriranih notranjosti.

»V literaturo moramo povrniti neke vrste sveto bojevništvo, skupnostno militantstvo za ponovno vzpostavitev besede — ne kot nekakšne himerične, brezstatusne diskurzivne sfere, temveč kot ključno snov, skozi katero bodo ustvarjene vse oblike vrednosti. Z ulico in barikadami vred.«

Multimedijska manifestacija IDIOTNET bo v fuziji literature, mozaika in glasbe šopala na Kinodvorišču, v petek 20. junija ob 23:30, z začetkom takoj po projekciji Jarmuschevega filma Večna ljubimca, ki si ga na Kinodvorišču lahko ogledate ob 21. 30 uri. Za akustiko bo z mešalko skrbel jesusonecstasy, Andrej Koruza in Izland bodo zažigali in projicirali mozaike čez paraliterarce: Uroš Prah bo objestno zapecal v levo, Monika Vrečar bo seksualizirala prozo nasploh, Jasmin B. Frelih bo whitmanovsko pel o blackoutih na afterjih, Matjaž Zorec bo fural svoje nenadjebljive fukatožnosti, Nejc Bahor bo žagal balade, medtem ko ga bejbe pošiljajo po pir na krast pank večere, Karlo Hmeljak bo jadral v neznano in probal zlomit jezik in Tibor Hrs Pandur bo balkaniziral sveto meso materije, za katero je gorel Giordano Bruno.

Dogodek, ki ga podpira Mestna občina Ljubljana in se bo v primeru dežja zgodil v Kinodvorovi kavarni, bo v zvoku in sliki sočasno prenašan na valovih ter spletni strani Radia Študent.

vir: fb
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4927
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 16. Jul. 2014 12:28

V petek, 18.6.2014 se bo V parku za Filozofsko fakulteto zgodila prva v seriji manifestacij, na katerih se bosta v interakciji z glasbo v medsebojnem dialogu vsakič prepletata po dva glasova IDIOTa - tokrat Tibor Hrs Pandur in Gašper Torkar.

Manifestiralo se bo nekje proti deveti. Za prostoru primerno igrivo in iskrivo ritmično vzdušje pa bo z naborom elektronskih poslastic pred, med in po manifestaciji skrbel Sini.

Vabljeni!

vir: https://www.facebook.com/events/307162289459708/

Toplo priporočam, to chilliranje v parku je res 1A zadeva, sploh če je združeno s kulturo :)

Vrni se na Kultura

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri