Knjiga: Stava

Vse o svetu umetnosti. Torej, kulturniki vseh dežel združite se.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
barbi
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 403
Na forumu od: 24. 12. 2006
Kraj: ptuj

Neprebrana objavaNapisal/-a barbi » 07. Mar. 2007 22:56

me,myself&I napisal/-a:
femme22 napisal/-a:je med ljubeznijo in sovraštvom tanka črta

Sm že večkrat slišala ta stavek pa mi še zmeraj ni všeč. Nekako se ne morem strinjat z njim.


tud jaz sm ze veckrat razmislala o tem stavku, tud meni ne gre v glavo...
tud jaz sm prebrala knjigo in mislim, da je od vsega začetka že bla zaljubljena vanj. zdi pa se mi ena butastih knjig, takih ki jih ljudje beremo zgolj iz dolgčasa in ne iz zanimanja. naivnost ostane pač naivnost :!:
Drobtinica
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 127
Na forumu od: 23. 6. 2006
Kraj: Malo tu, malo tam ....

Neprebrana objavaNapisal/-a Drobtinica » 08. Mar. 2007 15:50

Tudi jaz sem se velikokrat spraševala, kako lahko nekdo ostane z nekom, ki z njim grdo ravna (ga pretepa ali kako drugače fizično/psihično uničuje), dokler se to ni začelo dogajati moji prijateljici. Po parih mesecih z enim od ˝boljših˝ fantov, jo je začel ta psihično in fizično zlorabljati (varanje, grožnje, izsiljevanja, pretepanje ...)... Ko smo sprevideli, kaj se dogaja, smo poskušali vse, da bi šla stran od njega. Ni hotela! Je rekla, da ga ima rada in da jo ima on tud rad in da ga razume, zakaj ji to počne -DA GA RAZUME, ZAKAJ JO PRETEPA!!!! Z njim je bila 2 leti - ni si upala več z nami ven (ji je prepovedal), ni imela besede pri tem kaj bosta počela, kdaj se bosta videla, kaj lahko sploh počne in s kom lahko to počne... Po 2 letih se je je on naveličal in pustil... Pa ga ona ni hotela spustit - ga je klicala, pošiljala sms-e, prosila, da naj pride nazaj, da ga ima rada in da mu bo vse odpustila. Pa je, hvala bogu, ni hotel nazaj.

Ko smo jo vprašali - zakaj - je rekla, da ga ima pač rada in da ve, da on drugače ni tak, da je po srcu dober človek ... In verjamem, da če bi jo sedaj poklical, bi spet stekla k njemu - mogoče pa?

Upam, da ne bom nikoli v takem razmerju, da bi se pustila takole izrabljati (ok, sej sem že imela ljubosumnega fanta, ki me je 5x dnevno preverjal, kaj počnem in s kom sem, ampak sm ga hitro umirila in mu povedala, da to pač ni način), če pa že, pa prosim katero od prijateljic, naj me kresne po glavi in me postavi na realna tla. Sem pa raje sama!
Uporabniški avatar
borboletta
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 304
Na forumu od: 19. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a borboletta » 10. Mar. 2007 15:13

Ja, je težko to razložit kar tako. Psihologi imajo za tako "motnjo" poseben izraz. Ne bom preveč filozofirala in se delala pametno, ma vem da je to neka vrsta odvisnosti od partnerja. S tem se ukvarja in svetuje po revijah una ful priznana psihologinja Sanja Rozman.

To je tako kot vse druge odvisnosti (mislm da se temu reče odvisnost od partnerskih odnosv), veš da morš nardit temu konec, veš da to ni dobro zate (in za otroke) ... pa ne moreš in ne veš kako.

Vrni se na Kultura

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov