Sladkor - beli ali rjavi

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabljaš rjavi sladkor?

Ja.
29
47%
Ne.
15
24%
Trenutno ga še nimam.
4
6%
Mi je vseeno katerega uporabljam.
14
23%
Skupaj glasov : 62

Uporabniški avatar
girlie
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 924
Na forumu od: 17. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a girlie » 21. Feb. 2006 22:11

Jst večinoma uporabljam rjavega, ker je bolj zdrav in mi ima boljši okus, pa tud diši mi ful lepo. :)
Let the good times roll.
Uporabniški avatar
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1004
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a inchy84 » 21. Feb. 2006 22:44

Načeloma uporabljam rjavega...samo, če gremo kdaj kam na kako kavico pa nimajo rjavega sladkorja....potem pa tut belega uporabim :D
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
Uporabniški avatar
**Daisy**
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 9
Na forumu od: 7. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a **Daisy** » 21. Feb. 2006 23:31

Če čist po pravic povem ga niti probala še nism. :o
_anna_
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 105
Na forumu od: 1. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a _anna_ » 21. Feb. 2006 23:49

mene pa zanima, v čemu je prednost sladkanja z javorjevim sirupom? ker halo! še drnovšek to dela :cool: , jz pa sploh ne vem, v čemu je keč.
:?:
Ko hodiš, si jaz nikoli ne priznam,
da nisem tvoj cilj, da greš drugam...
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 651
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 22. Feb. 2006 0:50

Vcasih sem veselo uporabljala rjavega, ces koliko boljsi, da je. Potem pa sem izvedela, da je dandanasnji vecinoma le obarvan. No, zdaj ga ne vec. Mi je v bistvu cisto vseeno, kaksen je.
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1286
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 22. Feb. 2006 1:55

V bistvu mi je vseeno :)
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2821
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 22. Feb. 2006 8:01

Javorjev sirup ---> ja to je tudi meni ena vlka uganka saj, ko sem delala v DM-u so zelo in ga šekupujejo.

No nekaj sem najdla na spletnii strani:

Javorjev sirup ni primeren za hujšanje in ne spada v okvire zdrave prehrane. Zelo znan je pri Američanih in Kanadčanih, ki ga uporabljajo bolj kot sladilo. Originalni javorjev sirup vsebuje poleg sladkorja in izvlečka rastline tudi precej različnih mineralov (kalcij, magnezij) in vitaminov (zlasti B skupine). Koliko teh koristnih elementov je v steklenički sirupa, pa je napisano na deklaraciji.

Nekaj o sladkorju in javorjevemu sirupi in strupih
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
sQo``
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 310
Na forumu od: 14. 8. 2005
Kraj: Under your bed

Neprebrana objavaNapisal/-a sQo`` » 22. Feb. 2006 10:08

natren :D če pa že, mi je pa useeno.
mommy says i'm a special person no matter what the other kids say!
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2821
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 22. Feb. 2006 10:30

Jah natrena ne uporabljat....kaj pa če maš sladkorno???

Jah sam natren jim ostane ane...........
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
tjaska
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 585
Na forumu od: 12. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a tjaska » 22. Feb. 2006 11:43

Sem kar nekaj časa uporabljala ekološko pridelan rjavi sladkor, ampak se mi zdi, da bolj uživam v belem :)
First to Know

Tres tres chic.
Uporabniški avatar
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Prispevkov: 1697
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sunshine » 22. Feb. 2006 12:01

Hely_3 napisal/-a:Jah natrena ne uporabljat....kaj pa če maš sladkorno???


Obstaja cukr tudi zanje.

Jaz že dolgo rjavega, no pa belega tudi vendar v manjših količinah, pa nekaj mesecev rajši med kot cukr.
Uporabniški avatar
bad_girl
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 992
Na forumu od: 3. 9. 2004
Kraj: Domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a bad_girl » 22. Feb. 2006 13:35

Če lje le možnost uporabim rjavega. Drugače pa kavo itak brez cukra pijem, v čaj dam med...tko da se ful izogibam sladkorju, če se le da.
_______________________________________
Strawberries cherries and an angel's kiss in spring, my summer wine is really made from all these things...
Uporabniški avatar
Chica Guapa
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 285
Na forumu od: 17. 1. 2005
Kraj: skoraj Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Chica Guapa » 22. Feb. 2006 13:58

Mi smo prej uporabljali samo beli sladkor, zdj pa mami kupuje tudi rjavega, jst pa uporabljam tistega, ki mi prvi pride pod roke v omari :)
HASTA LUEGO
kozarec
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 111
Na forumu od: 13. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kozarec » 22. Feb. 2006 14:15

Že tako si zelo redko sladkam kavo ali čej, če pa si že raje zberem rjavi sladkor.
Uporabniški avatar
cotkica
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 472
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a cotkica » 22. Feb. 2006 15:26

Doma nimam rjavega sladkorja, v kafiču pa ponavadi dam rjavega. Sicer pa sladkano pijem samo kavico, čaj pa brez sladkorja.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov