Recepti za juhe

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Prispevkov: 1697
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sunshine » 14. Jan. 2009 12:23

Recepti za juhe
Zadnjič spremenil Sunshine, dne 29. Jan. 2009 18:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
račka
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 202
Na forumu od: 26. 7. 2007
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a račka » 14. Jan. 2009 22:46

no jz delam sm zelenjavno kr goveje ne jem tko, da bom napisala kako jo nrdim:

na olju prepražiš čebulo, dodaš žlico moke, paradižnikovo mezgo in zaliješ z vodo. Ko zavre dam notr korenček, krompir, broko, cvetačo, pač kakrkošnokoli zelenjavo že hočš met. Včas zakuham še kšne žličnike ( knedlne--> en jajc vtepem z vilci pa notr dam ostro moko in mešam, pol jih pa samo vmešam notr, bol prot koncu)
Uporabniški avatar
mitkica
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 98
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a mitkica » 22. Jan. 2009 12:28

Kremna porova juhica:

sestavine:
-por
-krompir
-sol, poper
-kisla smetana
-voda

Por narežemo na kolobarčke, krompir na kockice. Oboje damo v posodo in zalijemo z vodo. Kuhamo dokler krompir ni mehak. Dodamo sol in poper ter na koncu še žlico kisle smetane. Vse skupaj zmeljemo s paličnim mešalnikom in postrežemo.

Jaz včasih zraven popečem še kruhove kockice na olivnem olju in jih posujem po juhi.

Seveda pa lahko to vzamemo samo kot osnovo in zraven dodajamo še poljubne sestavine (korenček, bučke, koščke pancete,...)
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1591
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 02. Sep. 2009 16:15

Jst bi kak recept za sirovo, paradižnikovo, fižolovo juho... Ubistvu kakršnekoli kremne varjante. :)
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1370
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 02. Sep. 2009 16:30

Narežeš kolerabo na koščke (prej olupiš), krompir tudi (dva) in daš kuhat v liter vode - če hočeš lahko prej prepražiš še čebulo. Dodaš kocko ali dve (oz. kakršnekol začimbe že uporabljaš) in pustiš kuhati dokler nista krompir in koleraba kuhana. Zmiksaš z mešalnikom, dodaš kislo smetano ali smetano za kuhanje, malce peteršilja in volaa, juha je gotova. Isto velja za bučno juho, juho iz krompirja in korenčka,.. Vse gre po istem kopitu, samo zelenjavo daš drugačno. Juhe je pa res najlažje delat, goveje, zelenjavne, kremne. Samo mešaš različne vrste zelenjave in začimb in ne pretiravaš (enkrat sem naredila čebulno francosko juho z res tumač čebule..)
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 02. Sep. 2009 16:34

Bučkina kremna juha (za 4 osebe)

Sestavine:
3 srednje velike bučke
2 žlici masla
1 čebula
1 strok česna
muškatni orešček, sol, poper
jušna kocka
nasekljan peteršilj ali drobnjak (po želji)
2 dl sladke smetane

Postopek:
Bučke narežemo na kocke. Narezano čebulo malo popražimo na raztopljenem maslu in dodamo česen ter bučke. Malo popražimo in zalijemo z vodo toliko, da prekrije bučke. Ko zavre, dodamo jušno kocko, muškatni orešček, po potrebi dosolimo in po želji dodamo poper.
Vre naj 10 minut. Vse skupaj damo v mešalnik in temeljito zmeljemo. Kremno juho damo nazaj v posodo, še kuhamo cca. 5 minut, prilijemo 1,5 dl sladke smetane in počakamo, da zavre.
Ostanek sladke smetane stepemo, da je skoraj strjena. Juho damo na krožnike, v sredino pa dodamo vsakemu še žlico stepene smetane. Po želji potresemo s peteršiljem ali drobnjakom.

Vir: kulinarika

Sama sem jo že nekajkrat naredila in je fantastična. Pa nasitna- skoraj zadostuje za samostojen obrok. Njami.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1591
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 04. Sep. 2009 10:31

O, super! :)
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 297
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a TOM-Lady » 04. Sep. 2009 12:16

*mala* Tale recept si bm pa v kratkem sposodla pa naredla, da ga preizkusim :)

Tud ostali niso slabi. Boma pač imela teden juhic :D (če mi ne bo prej pobegnu) :P
Uporabniški avatar
love.<3
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 148
Na forumu od: 18. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a love.<3 » 04. Sep. 2009 12:35

js pa najrajš naredim prežganko..

v posodo daš gres pa mešaš tolk časa da rata zlato-rjav dodaš vodo pa kumino pa ostale začimbe k uporablaš (js dam ponavad vegeto zravn). ko voda zavre dodaš en jajček notr pa zmešaš, pustiš 5 minut da mal povre in postrežeš.

sicer pa babi nardi najbolšo gobovo juhco
Uporabniški avatar
LeillaLee
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 150
Na forumu od: 20. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a LeillaLee » 23. Okt. 2009 21:25

KORENČKOVA JUHA:
Na olivnem olju popražimo malo česna, dodamo 5 žlic zdroba in premešamo in toliko časa mešamo da postane zlate barve, potem dodamo naribano korenje, spet premešamo in dodamo vodo in počakamo da zavre. Vreti mora nekje 5 minut, dodamo še premešano jajce in mešamo, dodamo še sol in ostale začimbe po okusu.
Dober tek
cami
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 29
Na forumu od: 17. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a cami » 23. Nov. 2009 9:29

eeeem, jz pa obožujem oranzno barvo, zato delam korenckovo ali pa bucno juho.. recepte jemljem iz kulinarike ali pa iz arhiva, tule je za korenckovo juhico - bozansko, res priporocam

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri