Klepetalnica

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2833
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 20. Jul. 2014 19:21

Meni so pa všeč :). Mi je pa v tej kombinaciji top šit steak (ampak za hamburger se nekako pričakuje da bo mleto noter ;) )
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Tulip
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 160
Na forumu od: 10. 1. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Tulip » 22. Jul. 2014 16:31

patchouli, jaz bi dodala šampinjone. Pa olive na koščke, vse skup pomešano z nacho sirom :D
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2833
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 05. Nov. 2014 23:37

Eno hitro vprašanje - ovseni kosmiči. A to je užitno tudi pripravljeno v vodi? Kakšna pride kombinacija z npr sojinimi kalčki? Užitno? Sem kupila kosmiče z namenom da jih pač ne predelam v piškote/pecivo ampak pojem ker "so zdravi" pa gledam kaj bi si lahko jutri za brunch spakirala na faks.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4928
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 06. Nov. 2014 0:53

bojda da so užitni tudi v vodi. ampak so zanič.

js sm nazadnje iz kosmičev nardila granolo, and it was awesome!
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4759
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 06. Nov. 2014 11:10

Fuj z vodo. Isto zdravi so tud če jih pripraviš z mlekom pa malo meda. Lahko pa si spečeš piškote s treh sestavin (ovseni kosmiči, banana, oreščki + whatever hočeš dat notr, npr. suho sadje yum). Al pa pogačo namest piškotov (dodaš še mal mleka, več oreščkov).
It was forever..but it didnt last long..
wasd
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 763
Na forumu od: 10. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 06. Nov. 2014 18:47

Povres jih v mleku, da se razrahljajo. Das notri (suho) sadje po zelji in med. Zajtrk prvakov.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2833
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 06. Nov. 2014 22:00

Ma šuš, zajtrk prvakov je domač jogurt in sveže sadje z vrta. Ne pa neko 40x rodenticidano speštano žito, suho sadje iz alžirije in med iz merkatorja. Blokovski otroci.


Sem pa jedla danes prelite z vrelo vodo, z žličko hrena (da sem jim dala vsaj nek okus) in kalčki. Blo pač za pojest, noben kulinarični presežek.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
wasd
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 763
Na forumu od: 10. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 06. Nov. 2014 22:54

Bljak.

Jih preferiram bolj na sladkem spektru.
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 439
Na forumu od: 3. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinchek » 07. Nov. 2014 12:42

Jaz jih polijem z vodo in zmešam še vanilijev whey + mleti oreščki (kakršnikoli). Ful mi je dobro, pa še dobim vse - hidrate, beljakovine in maščobe.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6974
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 18. Dec. 2014 0:01

Zdravo,

Jutri bom prvič poskusil skuhati omako bolognese, imam težavo najti dober recept...vsak je drugačen in bi raje vprašal iz prve roke.

Prav tako prosim da mi katera objasni, ali kupim mezgo, pelate ali uno tubo, ker vsak pravi drugače, in koliko naj dodal...en piše vse, en pravi 5 žlic.

V glavnem, hvaležen bi bil za pomoč ;)
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2833
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 18. Dec. 2014 9:21

Kot si že pametno opazil, ma vsak svoj recept. In z razlogom - vsak ima najrajši nekaj drugega. Js na primer prisega na svežo filo za klobase namesto navadnega mletega mesa - so večji koščki, ki so že začinjeni s soljo, poprom in česnom, kar je meni super dobro. Lahko dobiš v lokalni mesnici. Js dodam ali pelate v koščkih ali pa pasato. Koncentrat iz tube dodam zelo redko, pa še to ponavadi eno do dve žici med praženjem mesa - da ne zmočim mesa preveč, da se še vedno lepo karamelizira, da se mi pa ne žge.

Tako :D
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6974
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 18. Dec. 2014 10:28

ne vem, men diši s panceto.

:D

najbrž bom zajebal, ampak jbg...

a dodate mleko ali vino, ali oboje?
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2833
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 18. Dec. 2014 10:29

Vino. Mleko nikoli (in fact - prvič slišim)
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6974
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 18. Dec. 2014 11:20

Ja, eni dodajo mleko, da rata meso bolj oranžno :D
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6974
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 28. Dec. 2014 16:28

Rad bi se naučil delati eno sladico.

Prosil bi za kakšno idejo.

Mora biti preprosto, ker se šele učim.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri