Klepetalnica

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6879
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 13. Maj. 2015 22:20

Jaz sovražim to posebno pripravljanje za vegeterijance, lansko poletje sem imel piknik, in sem kupil tofu...noben od tistih kurcev ga ni jedel.

Zdaj narežem papriko in dam en namaz, tam maš kruh in to je to.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2609
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 10. Jan. 2016 15:47

Ena hitro pomoč oz nasvet rabim. Delam rojstnodnevno torto po receptu
http://pomoravka1.blogspot.si/2013/12/b ... sanja.html
Avtorica je za okrasitev uporabila ganache, ki se mi zdi na vrh te torte uber preveč masten in nasiten že sam po sebi, kaj šele v takih količinah kot ga je ona dala. Hkrati je za na vrh uporabila sveže višnje (ki bi jih v tem trenutku lahko dobila le s časovnim strojem).
Moje vprašanje - s čim lahko nafilam "košarico", ki sem jo za zraven vsega pustila še ful preveč visoko, tako da ne pride v poštev, da ostane prazna.

Foto:
Slika

Razmišljala sem o takih neenakomernih kupčkih smetane, pa gor malo kakava? Hkrati pa da mogoče malo pofeniram ograjico da se zmehča in odrežem kak cm stran?

Edit: se opravičujem da je podstavek tako umazan ampak sem sredi dela :D
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 6128
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 10. Jan. 2016 15:58

Jaz bi not nametala ful jagodičja ali pa vložene višnje, ne bi preveč komplicirala.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2609
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 03. Mar. 2016 9:34

Emanuela, sem rešila s kombinacijo moje in tvoje rešitve - najprej konkretna plast zmrznjenih sadežev (brez cukra, samo KANČEK limone, za še več svežine), pa "nemarno" namalana smetana in po vrhu še malo gozdnih sadežev. Lepo je blo :)


NOVO, NA POMOČ:

Nekje, nekoč sem jedla tako zelo grenko kakavovo/čokoladno pecivo, ki je bilo bolj suhe sorte in ga še vročega iz pečice preliješ s prelivom iz ruma (pikice limone?) in celega kristalnega sladkorja, da se potem naredi po vrhu "skorjica" ko se ohladi. Ma kdo ideje kako bi se temu reklo?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5993
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 19. Mar. 2016 0:07

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 7:07, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2609
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 20. Mar. 2016 22:03

Mhm, mogoče zna bit pa res to. Čeprav mi zgleda preveč cukra in očitno jih delajo s čokolado v prahu in ne kakavom. Bom malo povariirala recept, pa mogoče kaj dobrega rata :)
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
lukap
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 7
Na forumu od: 26. 4. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a lukap » 26. Apr. 2017 14:08

Mogoče malo mimo teme hrane, ampak vseeno. Zadnjič enkrat sem bil na obisku pri sorodnikih, ki jih ne obiščem tako pogosto, zato lahko v tem času zamenjajo že kakšen kos pohištva. Tako so v kuhinjo dobili barske stolčke (za lažjo predstavo dam še link) https://www.pohistvo123.si/jedilnice/barski-stoli in visoko mizo. Izpadlo je res dobro .. mau drugačen filing je ko sediš višje, te spomne na bar in klepet. Pa da pridem nazaj na hrano, te sezonske šparglje so super ovili v pršut in zapekli .. ful dobro!
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2789
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 15. Nov. 2017 19:57

Kdo ve kje se dobi te kitajske palčke (kot pribor) za jest? Samo v kakšnih azijskih trgovinah al tudi v kakšnih večjih špar, merkator centrih?
One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4935
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 24. Nov. 2017 21:58

če boš hodila kej mimo trubarjeve, lahko v svilni poti povprašaš.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2789
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 26. Nov. 2017 13:35

Hvala, bom pogledla :)
One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2789
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 02. Dec. 2017 22:15

A kdo tu mogoče ve kaj se je zgodilo z italijansko nutello, a je sploh ne delajo več?? :eek:
One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.
Uporabniški avatar
littlebird_18
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 219
Na forumu od: 7. 6. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a littlebird_18 » 13. Dec. 2017 18:15

Hej mogoče katera ve kje bi se dalo kupit gingerbread men piškotke in jedilne barve za okrasitev? V stanovanju nimam delujoče pečice tako da recepti ne pridejo v poštev :lach:

Slika
And in the end we're all just humans drunk on the idea that love only love could heal our brokenness
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2609
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 13. Dec. 2017 18:36

Uf, barve kjerkoli - večji špari, mercatorji.... V manjših pisanih tubah imaš sladkorne prelive (samo pazi da ne kupiš barv namesto tega!). Možičkov pa še nisem videla. Sem pa videla cele plošče (načeloma namenjene "zidanju" gingerbread hišic) kako leto nazaj v muellerju in mislim da tudi leclercu. Jaz bi na tvojem mestu tam probala, pa lahko kupiš modelček pa jih samo izrezuješ, samo ne bodo tako lepi :nein: .
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
littlebird_18
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 219
Na forumu od: 7. 6. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a littlebird_18 » 13. Dec. 2017 18:42

hmm ja to bi blo tudi vredu :D bodo ratal unikatni, kar je še bolš na koncu :lach:
And in the end we're all just humans drunk on the idea that love only love could heal our brokenness
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2609
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 13. Dec. 2017 18:47

No sej, kar ti pa ostane mase od izrezovanja pa lahok narediš christmasy cake-popse. Zrobiš odrezke, par žlic maskarponeja, žlico meda, kroglice na palčke pa pomakaš in okrasiš :). Lahko zamrzneš, da lažje zaviješ v celofan pa maš ful lepa darilca :ja:
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri