Friteza

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Sancika32
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 16. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Sancika32 » 19. Okt. 2009 10:20

Živjo

Kopujem si novo fritezo, ker prejšna je že tako stara, da je v njej najbrž že kuhav Jezus pomfri... Sedaj me pa zanima, ali ima kdo kašno doma, kako so kaj te nove (se krompirček kaj bolj zapeče, manj masten???), katero firmo vzeti itd... Prosim za malo pomoči... LP
Rajkec
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 4
Na forumu od: 16. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Rajkec » 19. Okt. 2009 10:23

Jz sm mišljenja da je Philips-ova kar najboljša... jz jo imam že kar nekaj časa, pa je super (vsaj še zaenkrat :)...
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2239
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 19. Okt. 2009 10:27

folk dejansko se uporablja friteze? :gruebel:

manj masten krompircek se naredi brez olja - v pecici na peki papirju.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1318
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 19. Okt. 2009 13:32

jaz je tudi ne uporabljam. :? sama maščoba.
Sancika32
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 16. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Sancika32 » 26. Okt. 2009 12:44

Saj zato pa sprašujem kako je kaj z njimi, zdaj že zagotovo morajo biti zelo dobre na tržišču (glede na to kako se vse modernizira) in morejo biti zelo dobre
Seslica
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 16. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Seslica » 26. Okt. 2009 12:54

Sancika32 napisal/-a:Saj zato pa sprašujem kako je kaj z njimi, zdaj že zagotovo morajo biti zelo dobre na tržišču (glede na to kako se vse modernizira) in morejo biti zelo dobre


In prav imaš... Sedaj so že zelo dobre feriteze... Jaz osebno uporabljam tole stvarco in je super !!! Zelo lahko se čisti, krompirček sploh ni več tako masten kot pa je bil včasih, ko si pravzaprav jedo olje z krompirjem in mislim da je vredna svojega denarja... V njej lahko spečeš do 1300 g naenkrat in mislim da je to čež glavo dosti za našo 4 člansko družinico :D :D :D
Uporabniški avatar
Shelve
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 253
Na forumu od: 11. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Shelve » 28. Okt. 2009 17:25

Zakaj pa je bolj zdrava ta nova friteza? Morda zato, ker ima več gumbov in lepšo obliko? Še vedno se to cvre v olju in je še vedno zelo nezdrav način priprave hrane. Kot je že ena napisala, speci raje v pečici na peki papirju pa je ali pa "raženj ponvici" z minimalno olja.
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 671
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 31. Okt. 2009 13:12

Eni imamo radi vsake toliko časa krompirček v olju. Je pač malo drugačen okus če pečeš v fritezi in meni osebno paše. Seveda pa ne redno, ker tudi ni tako zdravo. Ker pa se ne obremenjujem tako in je treba včasih na hitro kaj spečt pa vržem kaj v fritezo in en dva tri je na mizi.
Se mi zdi, da te nove rabijo več časa, da se stvar speče, kot pa stara. Pri stari se mi zdi, da je bilo malo hitreje. So pa tudi lažje za čiščenje, vsaj to ki jo imam jaz in tudi druge so zgledale tako, ko sem jih kupovala.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
piciyu
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 74
Na forumu od: 3. 11. 2007
Kraj: MS

Neprebrana objavaNapisal/-a piciyu » 31. Okt. 2009 22:38

Sem slišala da je piščančji medaljoni delajo v toasterju, da niso mastni. Je že kdo to preizkusi
Uporabniški avatar
Abby
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 166
Na forumu od: 7. 9. 2007
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a Abby » 31. Okt. 2009 23:38

Jaz si jih pečem v toasterju in so zelo dobri, pa še čisto brez masti.
Uporabniški avatar
Blondie7
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 105
Na forumu od: 28. 3. 2009
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Blondie7 » 02. Nov. 2009 20:17

Za toaster še nisem slišala (ampak bom poiskusla :) ) ampak se pa pridružujem srečnim uporabnicam peki papirja!!! :D Za maščobo velja: manj je več! Ne obratno...
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2239
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 02. Nov. 2009 20:19

ja na toasterju se da svasta spect. jaz mam takega k se okrog obrne in je v bistvu ena velika plosca - zar - in si gor res marsikaj pecem, brez kakrsnekoli masti :) men sploh ne pase hrana iz olja :tot:
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
Uporabniški avatar
RoNcoLiNo
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 214
Na forumu od: 30. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a RoNcoLiNo » 02. Nov. 2009 21:25

piciyu napisal/-a:Sem slišala da je piščančji medaljoni delajo v toasterju, da niso mastni. Je že kdo to preizkusi


ti medaljoni zmagajo! se ne morejo primerjat z drugimi..mmm
Trmasti vztrajajo. Še bolj trmasti zmagujemo...
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 493
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 03. Nov. 2009 11:52

če zaj to prav razmem-piščančji zamrznjeni nuggetsi se spečejo v običnem toasterju za tople sendviče??
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2239
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 03. Nov. 2009 13:45

jaz mam v mislih tak toaster, ki je v bistvu tudi zar. nekaj takega. tu gor lahko peces raznjice, ribe, cevape, zrezke, polpete...svasta :)

Slika
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri