Življenjski standard v Sloveniji

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

jagoda-malina
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 433
Na forumu od: 11. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda-malina » 26. Maj. 2008 11:53

ela85 napisal/-a:
jagoda-malina napisal/-a:Vidim, da nisi še nikoli jemala kredita, oz kupovala stanovanja, glede na to, da bi ti zraven avta in dopusta vzela še malo kredita pa bi bilo za stanovanje. Sploh veš koliko so stanovanja. Kolikšne so obresti, stroški, zavarovanje?
Ne, ne gre se mi za dober avto in ga tudi nimam. Razumem pa tiste, ki tako pravijo.
In jaz ne bom živela v avtu, še vedno sem lahko doma. Nimam pa keša za stanovanje. To je to.


:lach: sem v fazi iskanja najboljših rešitev za hiško, ki si jo nameravava s fantom v roku leta/dveh narediti... vem, da kredit preplačaš še pa še in še bolj se zavedam koliko stanovanje/hiša stane :!: ampak, ti si govorila o fejst avtu in vredu dopustu. koliko pa naj bi stal ta fejst avto in v redu dopust? glede na tvoje besede sem razumela, da gre za nekaj dražjega. in ja, če nameravaš biti vse življenje pri starših, potem je tvoje razmišljanje smotrno - ker ne boš privarčevala za stanovanje, boš raje za avto.

kredit sem omenila zato, ker je danes res težko (na)šparati za hišo, sploh, če imaš 500-600€ plače. jaz bom raje najela kredit in se "osamosvojila" pri 24-25, kot pa da do 40ih šparam (in živim pri starših), pa še takrat mi najbrž ne bi zneslo. vsak razmišlja po svoje in tako je moje mnenje...


Ne mislim si jaz kupit fejst avto, ampak hočem reči, da navsezadnje razumem ljudi, ki rečejo, da če že za stanovanje nimajo, si bodo vsaj avto privoščili. Zame je dober avto že tisti za 10.000 eur, dopust pa za 400 eur.
Če imaš 500-600 eur plače nimaš niti za družino preživet, ne pa še za hišo. Jaz imam višjo plačo ampak si ne morem vzeti kredita, ker ne bi mogla odplačevati tako visokih obrokov. Še večji problem - kje naj jo postavim?
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1321
Na forumu od: 25. 8. 2006
Kraj: na lepem

Neprebrana objavaNapisal/-a ela85 » 26. Maj. 2008 16:21

jah, to so pa že druge zadeve... midva imava srečo s tem.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 567
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 26. Maj. 2008 23:03

ela85 napisal/-a:jah, to so pa že druge zadeve... midva imava srečo s tem.


Srečo je treba imeti ja in se tega zavedati. Nekdo ima parcelo, nekdo starše, ki mu pomagajo, drugi si stanovanje opremi v zgornjem štuku doma,... Mislim, da pohištvo sploh ni drago. Drage pa so parcele in stanovanja.
Tisti, ki si stanovanje samo opremi, nikakor ne more pametovati tistemu, ki si mora vse kupiti in začeti iz nič.
In za tistega, ki mora začeti iz nič, se je danes res nemogoče postaviti na lastne noge.
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1321
Na forumu od: 25. 8. 2006
Kraj: na lepem

Neprebrana objavaNapisal/-a ela85 » 27. Maj. 2008 10:53

definitivno. to opažam tudi sama. :D

midva imava zagotovljeno parcelo, vse ostalo bodo najini stroški (hiša, pohištvo...). je pa res kot praviš, da je čist drugo, če si nekdo zida hišo, ureja stanovanje en štok višje ali pa mora le opremiti stanovanje... tega se ne da primerjati. je pa treba dandanes izkoristiti vse, kar ti je ponujeno ali dano. :D včasih ni pomembna le višina zasluženega denarja, ampak tudi iznajdljivost posameznika.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1411
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 27. Maj. 2008 13:10

ela85 napisal/-a: včasih ni pomembna le višina zasluženega denarja, ampak tudi iznajdljivost posameznika.


S tem se pa popolnoma strinjam. Nekdo iz malo ustvari veliko (ne pa iz skoraj nič), medtem ko nekateri imajo veliko pa še jim primanjkuje-takšni z minimalno plačo ne preživijo niti en teden, kljub temu, da imajo že streho nad glavo.
Pomembno je kako znamo z denarjem ravnati. Nekateri ga trošijo za popolnoma nepomembne stvari (gostilne, drage avtomobile, pretiran dopust, kozmetičarko, restavracije,... in še in še). Mislim, da nekateri v zapravljanju precej pretiravajo, oz. svet je postal nekam čudno potrošniški. Danes si za svetom, če nimaš računalnika, mobitela, avtomobila,... sploh ne moreš več iti v korak s časom.
Uporabniški avatar
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 988
Na forumu od: 23. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lejla86 » 27. Maj. 2008 14:33

Pretiravanje al pa ne, gre za to, da se meja dvigne, če več zaslužš. Men se zdi pretiran dat 400,00 € za čevlje, nekomu se bo pa ta cena zdela smešno nizka...s čim se pa vsak posameznik razvaja je pa čist njegova stvar...pretiravanje je tud, če cela družina en let al pa več ne je normalno zato, da si pol loh kupjo drag avto...ker bi loh kupil dobrga za manj dnarja, ampak zgleda se uspeh mer s plehom al kko? Joj :roll: ...
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 802
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 27. Maj. 2008 22:25

Lejla86 napisal/-a:...pretiravanje je tud, če cela družina en let al pa več ne je normalno zato, da si pol loh kupjo drag avto...ker bi loh kupil dobrga za manj dnarja, ampak zgleda se uspeh mer s plehom al kko? Joj :roll: ...


Očitno je zadnje čase tako ja. Slovenci smo znani po tem, da imamo boljše avtomobile kot si jih lahko privoščimo. Rajši dobro jem, kot pa da imam dober avto. Pa še drugim se ne bom smilila, ker moram stradat, da si kupim dober avto. Bolano res :roll:
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 890
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 27. Maj. 2008 22:46

Oh avtomobili ja. Je imela sošolka tipa z avdijem in je bil totalen primer škrtosti, samo da je avto drag. Nikoli jo ni peljal niti na sok, kaj šele večerjo, ker je bilo kao škoda denarja. A za avto ga pa ni bilo :roll:
Vse dni sta preživela doma, ker je treba šparat za še boljši avto. :roll:

In, ko ji ga je končno 1x uspelo prepričat, da bi šla na dopust. Ne niso bile vredu toplice kot si je ona želela, ker se ne bo mogel pred kolegi pohvaliti kje je bil. Ampak sta šla v Francijo, da se je potem pred vsakim širokoustil, da je bil na dopustu v tijini. Izbral je pa itak najbolj poceni varianto.

To pa je umeten standard. Punca k sreči ni keš ..... zato ga je rajši pustila kot pa prenašala tale umetno narejeni standard.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1439
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 07. Jun. 2008 4:01

Na žalost so v vsaki državi sredstva neenakomerno porazdeljena med ljudi.

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov