Generalno čiščenje

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 14. Feb. 2010 11:34

Če je pa res :) Saj to ne pomeni, da imamo vse umazano. Peremo zavese, pomivamo po tleh, čistimo kopalnico,... Je pa res, da v sedmih letih še nisem odmaknila omar od sten in tega tudi nimam v načrtih za bližnjo prihodnost.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2157
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 14. Feb. 2010 12:27

^^Same here :D
No, pri nam doma se to prakticira na vsake par let, ko belimo. Da bi pa 2x na leto celo dnevno sobo prestavljali...hmmm...niti si ne znam razložit, zakaj. Saj tam zadaj noben ne vtika nosa :razz:
Pa veš kolk je težko to pohištvo, lahk še kirga v križi štihne...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 879
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 14. Feb. 2010 16:27

nanamiša napisal/-a:*QueenBitch* pri meni je pa ravno obratno :D Ko sem bila doma se mi ponavadi ni dalo skoraj nič, da je morala biti mama včasih že kar huda :P Zdej ko sem na svojem pa ne prenesem da je stanovanje razmetano oz. umazano. Pospravljam sproti pol mam pa še tko vsak vikend al pa vsak drug vikend generalko :) danes sem že opravila, kar me je čakalo :P


Pridna :D

Ma jaz nism tok za pospravljanje, kuham recmo rada ful, pospravljam pa niti ne. Skratka, če bi mela kej več denarja bi pač mla koga k bi pršu 1x na teden malo pospravit tisto bolj ornk, ker men se pr mojem delovniku in vsem ostale enostavno ne da.
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 713
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 14. Feb. 2010 16:36

Sobo si pospravim 1-2x na leto približno. Res se mi ne da redno, ker je itak čez 2 dni spet vse razmetano. Na koncu šolskega leta zmečem stran stvari ki jih ne rabim in temeljito pospravim vse. Traja pa to približno 3 dni, ker je pač res razsul :D Ok no, sej na ene 2 mesca neki na hitro pospravim. Mi pa an kraj pameti ne pride, da bi umikala omare in zadi pucala.
Generalno doma mamo tud bolj malkrat, itak se sproti pospravlja. Pa včasih pomiješ okna, včasih opereš zavese, potem kakšno omaro psopraviš in to. Da bi pa prov vse naenkrat delali pa ene 1x na leto.
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 800
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 14. Feb. 2010 18:37

Jst mam v svoji sobi kaos, v katerem se popolnoma znajdem :D Točno vem, kje je katera stvar in če bi se odločla mizo pospravt, ki je btw ogromna in je na njej posledično ogromno (tudi nepotrebnih) stvari, ne bi naslednjič nič našla. Sicer pa po tleh pomijem vsak dan (pa ne na kolenih,ampak z uno gobo na štilu), ker naša kužika dnevno pušča črne dlake na rumenih ploščicah...Posesam komplet stanovanje enkrat na teden, tud prah se briše enkrat na teden, sam to bl v dnevni, omar nikoli ne umikam :D , peremo in likamo kakor je čas in nuja, pr oknih sem zeloooo lena, zavese pa tko, recimo enkrat na mesec, včasih na dva. All in all ne pretiravam s čiščenjem
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov