Zakaj odbijam ženske

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Henrik
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 8
Na forumu od: 7. 7. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Henrik » 12. Jul. 2015 13:52

Nucky napisal/-a:Ti se pri 25ih sekirš zarad žensk? Kolega star sem toliko kot ti, nimam nobene že nekaj časa in veš kaj? Boli me kita! Sploh pa frend teh stvari se ne sprašuje na Cosmo forumu.. Kot si videl so ti vsi našteli kaj moraš ti imeti. Sej ql za visoke kriterije sam, če je tudi sama to kar ona zahteva.. Remember, bolj kot si prasec bolj bodo palile nate.. Bodi "dol mi visi" za ženske.. Sam ne naredi smrtne napake in laufaj za njimi.. Bod na boli me kita.. Sicer pa po drugi strani samski stan sploh ni slab.. Ubistvu v dostih pogledih boljši kot zveza.. Zdaj izkoristi za uživanje, boš babo imel cajt celo življenje prenašat kasneje..


Pretirano sekiram se prav gotovo ne, ampak pristop "boli me k." pa tudi preverjeno ne deluje. Sem ga fural po par slabih izkušnjah na koncu srednje šole in bilo je pač nič od nič skoraj dve leti... Potem na faksu je še kar bilo nekaj (sicer precej pod povprečjem), sedaj pa spet suša in fora je v tem, da počasi uvidiš, da samo od sebe ne bo nič bolje in če tega nočeš (vsaj ne še) ravno sprejet, moraš nekaj naredit. Pa saj če sem iskren, mi neke resne daljše veze ne dišijo, ampak da ni čisto nič, je pa kar malo bad. Mogoče bi moral preprosto delat na jebać-style pristopu, ki mi ni šel nikoli od rok (pa sicer nisem sramežljiv okoli žensk, samo vedno mi je bilo nekako nerodno takoj inicirati kaj bolj seksualnega, tudi v tistih redkih primerih ko sem bil ženski všeč, zdaj kar tako vsepovprek pa sploh ne, ker zavrnitve ponavadi niso prijetne)
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 12. Jul. 2015 23:25

Joj, ne vem kakšen si v živo, ampak po napisanem meni deluje (z)dolgočasen...

Fanta sta ti lepo svetovala, se strinjam z njima, če pri tebi to ne "pali", pa ne vem kaj naj ti rečem...
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 736
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 13. Jul. 2015 7:11

Pa sej si dobil feedback in tudi na tem forumu je veliko moških nasvetov na mestu, če se le malo potrudiš in pobrskaš. Vsak teden tu gor vsaj en moški jamra, kako odbija al pa ne dobi ženske. Nasveti pa pač imajo svojo mejo. Treba je tudi kej konkretnega naredit in preizkusit v realnem življenju, ne pa samo v prazno filozofirat in iskat izgovore za nedejanja in pasivnost. Očitno je, da bi ti najraje videl, da ti še žensko kdo namesto tebe zapeca. :lol:
Uporabniški avatar
Bunk
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 179
Na forumu od: 8. 10. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Bunk » 15. Jul. 2015 0:29

Živjo Henrik,

žal mi je, da si še samski. Tudi jaz in še veliko drugih ljudi na tem svetu je v istem položaju kot si ti - zavedaj se, da nisi sam.

Najprej bi rad pokomentiral tvoj izgled. Praviš, da si visok 190 cm in imaš približno 80 kg. Človek božji, pa kaj ti sploh še hočeš? Imaš postavo za manekena! Mnogi moški lahko samo sanjajo o tem, da bi imeli tvojo postavo. Veliko ženskam so všeč visoki moški, saj jim nekoliko podzavestno vlivajo občutek varnosti. Prav tako tudi verjamem, da si urejen in da si redno briješ brado. Skratka, nekaj zagotovo vem - ti se s svojo zunanjo podobo nimaš kaj za obrememenjevati. Po opisu sodeč si čisto "fajn dedec".

Tiste ženske, ki menijo, da si dolgočasen in nezanimiv, niso vredne tvojega časa in tvoje pozornosti. To niso prave ženske zate. Ti si zaslužiš mnogo bolje. Verjemi mi, da boš spoznal pravo žensko. In ko bo prišla, ji bodo vse te tvoje "pomanjkljive" lastnosti, ki jih opisuješ, zdele smešne in zabavne. Vse, kar boš naredil, ji bo smešno. Samo bodi to, kar si. Ne poskušaj se spremeniti in in sebi narediti nekega "macho mana" ali "pick up artista", če to nisi. Ti se meni zdiš malce bolj rezerviran, umirjen, preprost moški, ki lahko te atribute usmeri sebi v prid. Poglej si kakšen film Jamesa Bonda in videl boš, o čem ti govorim. Moraš najti "sebe". To boš pa naredil z vajo. Več kot boš pristopal do žensk, več izkušenj si boš nabral, bolj boš samozavesten in bolj boš znal ravnati z njimi in se odzivati na različne situacije. Pripravi se tudi na kakšno zavrnitev. Vse, kar moreš narediti je, da greš izven zone udobja in da začneš pristopati do žensk brez sramu in brez strahu o končnem izzidu (torej, ali te bo sprejela ali ne).
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 15. Jul. 2015 8:46

Bunk napisal/-a:Tiste ženske, ki menijo, da si dolgočasen in nezanimiv, niso vredne tvojega časa in tvoje pozornosti. To niso prave ženske zate. Ti si zaslužiš mnogo bolje.


Ne, če neki ženski nisi všeč je to samo njena izbira. In če ona izbere drugega moškega, ga ne izbere ker je boljši človek od tebe, ampak ker je bolj primeren zanjo.

Bunk napisal/-a: Verjemi mi, da boš spoznal pravo žensko. In ko bo prišla, ji bodo vse te tvoje "pomanjkljive" lastnosti, ki jih opisuješ, zdele smešne in zabavne. Vse, kar boš naredil, ji bo smešno.


Jaz ne pospravljam rad, mam oreng brado, ne maram viseti na dolgih in dolgočasnih družinskih piknikih, včasih znam bit preachy...nekako dvomim da bo to moji partnerici všeč :D. Tako kot se meni zamujanje nikoli ne bo všeč, ali pa to da bi se ostrigla na kratko. Jebiga tko je, važno je da najdeš nekoga ki ima iste vrednote, želje in ki te vsaj približno tolerira.
Tudi ko jaz srečam kakšno lepo, pametno in kul karakter, vem da bom našel stvari ki mi bodo šle na k***c. In to je ok,ker je vsaj ne postavljam na prestol in si mislim da je popolna ženska.

Bunk napisal/-a:Samo bodi to, kar si. Ne poskušaj se spremeniti in in sebi narediti nekega "macho mana" ali "pick up artista", če to nisi.


Ja bodi to kar si, samo vseeno preberi kakšno knjigo od pick up artista. Moški imamo pogosto zjebane koncepte iz otroštva in mladosti o ženskah, tako da je dobro vedeti kaj privlači in kaj ne, da privlačnost ni izbira in da daješ, dobiš pa nič.

Macho man, lej ni ti treba biti...samo dejstvo je da imajo ženske rade močnega, odločnega in samozavestnega moškega. Koncept macho mana je zjeban, to se predstavlja kot nek tip ki se dere ko govori in se podi za vsakim krilom. Bedarija, moderni moški ima lahko različne kvalitete, samo jedro moškosti pa je že tisočletja enako.

Moje mnenje.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 15. Jul. 2015 10:22

Moški mora biti moški, mora odsevati so neko moško energijo, če me razumete kaj mislim in tega danes večini moških zelo primanjkuje.
Zakaj točno? Dolga zgodba, ampak če poenostavim, veliko moških leta iz avanturce v avanturco, vse te ženske mu poberejo to malo moške energije, ki jo ima... Vbistvu si dela s tem samo medvedjo uslugo, ker misli da je pravi moški, če ima veliko žensk, da je takrat džek.

Vsi smo posebni, unikatni, osebno sm precej trmasta in me odbijajo družinska kosila in družinski pikniki s sorodniki iz 3. kolena, z katerimi sm se prisiljena družiti samo zato ker smo si v sorodu... Če bo to koga motilo, prav, očitno nisem prava zanj in on ni pravi zame.

Pred kratkim sm spoznala moškega, zelo prijazen, res bi vse naredil za punco, ampak hkrati obupan, obupno išče punci - to zelo odbija, sploh nimam želje da ga spoznam, ker sm začutila da njemu samem s sabo ni fajn :!: Vsi vemo, da so razmerja zelo kompleksna, vsi imamo neke vzorce iz otroštva, kako naj bi zgledalo razmerje, kakšen je pravi partner... Ni enostavno, daleč od tega, vendar z delom na sebi, sem mnenja da se s vsakim partnerjem bližaš tistemu kar bi rad in kar res iščeš.

Ženska izbere, čeprav ima moški občutek da izbere on. In kadar izberemo kretena, ki nas prizadane, smo si same krive, saj nismo upoštevale svojo intuicijio (notranji glas), ki se nam je oglasila večkrat, ampak smo jo preslišale, vsaj pri meni je vedno bilo tko.
Če imam občutek, da mi tip laže, potem mi. Če se mi zdi, da mi nekaj prikriva, potem se ne motim. Sama se na besede (več) ne zanašam. Gledam samo še izključno dejanja. In ja, samska sm par mesecev, pa kaj, uživam v tem da sm sama s sabo, saj trenutno imam veliko dela s sabo, tko da bi me partner pri tem po vsej verjetnosti motil.
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 15. Jul. 2015 10:55

Henrik, ne vem ali še spremljaš temo, ampak evo; prebrala sem celo temo.

Splošni vtis po prebranem:
Prvi vtis je bil, da si očitno inteligenten ter razgledan, morda nekoliko zadržan, preobremenjen s svojim videzom. Ampak po tem, ko je nekaj uporabnikov napisalo reči, ki ti niso ustrezale, so tvoja sporočila dobila čisto druge podtone. Prej opaženemu bi na koncu dodala tako dodala še občutek, da si aroganten, egocentričen, plitek in nekoliko cmerav.

''Diagnoza''
Menim (pa nočem reč, da imam prav, samo takšen občutek sem dobila o tebi), da imaš kompleksen, problematičen odnos z materjo, da sta si bila vsaj v neki točki tvojega življenja preveč blizu (če si nista trenutno), da ti je bilo dano skozi leta odraščanja vedet, da si najboljši na vseh področjih, da praktično ni ženske, ki bi bila zate dovolj dobra, zdaj pa si v situaciji, ko ne razumeš, čemu prihaja to, kar ti je bilo privzgojeno v konflikten odnos z realno situacijo. Skratka: zakaj se ti, kot so mamine prijateljice (oh, Freud, oh) predvidevale, punce ne mečejo pred noge v ekstatičnih krčih naslade, ki jih doživljajo ob golem pogledu nate. Žensk ne dojemaš kot osebnosti, ampak kot predmete, ki bi ''jih bilo fino imet'', o sebi nisi pripravljen govorit, odnosa pa si ne želiš in ga - iskreno - verjetno ne bi bil niti sposoben. Mene spominjaš na otroka, ki se v trgovini vrže na tla in joče, da hoče še eno čokoladico/igračko.

Končni rezultat
Neprijeten si. Meni osebno precej neznosno neprijeten že po teh nekaj sporočilih na forumu.

Nasvet
Nočeš odnosa, niti zanj nisi zrel. Začni delat na sebi, punce pa v tem času pusti ob strani. Najbolje ob pomoči usposobljenega psihoterapevta.

Pojasnilo
Hotel si iskrenost. To je moj iskren odziv na tvoje pisanje in moj iskren občutek o tebi. Čisto mogoče, da nič od navedenega objektivno ne drži. Hudič je v tem, da v odnosih navadno(!) ''prevaga'' subjektivni občutek o človeku.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 16. Jul. 2015 13:59

Tudi jz sm dobila tak občutek, da ne preneseš kritike. Ko smo ti povedali tisto, kar ti ni všeč, si takoj postal užaljen, aroganten, kot kakšen otrok, ko mu starši nočejo lizike kupit...

In ja, to odbija, zelo!
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 16. Jul. 2015 14:34

^^ Jap. In ta aroganten podton se je privlekel v vse kasnejše odgovore. Dokler se ni zgodilo pričakovano: OP ni dobil odgovora, ki ga je želel in je izginil.

Ena malenkost (če vseeno še kdaj odpre temo in mu pride prav): mene je zelo zmotilo, da je bil slog njegovega pisanja nenehno zelo izdelan, kultiviran, izgrajen ... potem, ko se pa z nečem ni strinjal, je pa takoj vnesel ''LOL'' in sarkazem. Vse premišljeno uporabljene tujke in kompleksno tvorjene povedi so nenadoma začele delovat lažnivo; kot ne dovolj trdna persona ... neiskreno. In to - občutek neke prisiljene kultiviranosti - je lahko celo nekako strašljiv (vsaj meni).

No - če nič drugega: avtor je zdaj gotovo dobil dovolj iskrene odzive na svoj pristop; če je res iskal natanko to, ima zdaj precej ''štofa'' za premislit. :mrgreen:
Uporabniški avatar
Bunk
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 179
Na forumu od: 8. 10. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Bunk » 16. Jul. 2015 19:24

Henrik,

upam, da te zgornji komentarji niso preveč prizadeli. Nekateri ljudje so pač brutalno iskreni in radi "prizemljujejo" ostale na način s katerim si zdravijo svoje lastne nesigurnosti in frustracije(Freud hmm, Freud). Ne ženi si preveč k srcu, verjamem, da te ni nihče hotel namerno prizadeti.

Po mojem mnenju ti nisi aroganten in ošaben človek. Iz tvojih prispevkov se da razbrati, da si uglajen in razgledan človek. Si bolj miren, rezerviran, občutljiv. S tem ni nič narobe. Zapomni si to, da si ti unikaten človek s posebnimi lastnostmi. Nekateri te bodo ljubili, nekateri te bodo sovražili. Ustreči žal ne boš mogel vsem. Prepričan sem, da na tem svetu obstaja punca, ki te bo ljubila za to, kar ji ponujaš.
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 16. Jul. 2015 20:41

Bunk: OP je prišel sem po iskreno mnenje o tem, kaj bi utegnilo potencialne partnerke zmotit v njegovem pristopu oz. prvem vtisu, ki ga pusti. To, kar sem sama zapisala, je implicitno omenilo tudi nekaj drugih uporabnikov in je hkrati tudi precej evidentno.

Če se ti (ki, kakor vidim v drugi temi) prepoznaš v njegovih težavah in se počutiš ogroženega, ko OP dobi tisto, po kar je prišel (jap, iskreno mnenje), je to morda nekaj za premislit. :wink:

OT: Nizka samopodoba (ki se jo da razbrat iz tvojega zadnjega odgovora v tej temi) ni ovira v tem smislu, da te nihče ne bi mogel imet rad in te sprejet (ker realno - bolj malo ljudi bi bilo sicer sploh kadarkoli v kakem odnosu, tistih ''zdravo samozavestnih'' je za vzorec), ampak je ovira bolj v smislu, da sam sebe oviraš pri vzpostavljanju novih stikov.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

cron