Prosim za pomoč

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

girlblue
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 32
Na forumu od: 2. 9. 2012
Kraj: Tržič

Neprebrana objavaNapisal/-a girlblue » 08. Okt. 2017 12:06

Živjo, sem 25 letna punca katera se je znašla na točki v življenju v katerem ne najdem več izhoda.
Rada bi iskrene odgovore, saj je moja edina želja trenutno da si oprostim in najdem nazaj smisel tega lepega sveta.

Kar nekaj let sem bila v razmerju s fantom, ki se je bal zveze in kakršnekoli čustvene naveze, kljub vsemu sva kar nekaj let peljala odnos vendar uradno nikoli nisva bila skupaj, čeprav sva vse stvari počela, kot najbolj zaljubljen par, vendar vsakič ko je zadeva prišla do resnih debat je bila cela štala, enostavno je rekel da ni zaljubljen in da noče imeti punce in pika.

Zaljubljena, kot sem bila sem vseeno vstrajala. Med poletjem pa sem spoznala fanta, ki mi je po vseh teh letih zamajal tla pod nogami, kar sem temu fantu s katerim "sem bila" tudi povedala, ampak je bil njegov odgovor da naj počnem kar si želim in naj najdem vezo katero sem si vedno želela.

Po vsej tej zmedi v moji glavi sva šla na pavzo oz. sva odnos zaključila... v tem zelo kratkem času pa sem se predala temu drugemu fantu iz čistega obupa in želje po tem, da imam končno fanta in osebo katera se ne bo bala razmeja.. na žalost ali srečo sem takoj nasledni dan vedela da sem naredila napako.

V tem času pa mi je ta prejšnji fant v katerega sem zaljubljena pisal, da je po vseh letih prišel do spoznanja da sem prava in da mu je žal da je čakal tako dolgo in da bi rad z menoj začel od začetka, da nadoknadiva čas ki sva ga izgubila...

Seveda, iskrena kot sem ne moram živet s slabo vestjo zato sem mu svojo nepremišljeno dejanje tudi povedala. Kljub prepiranju in očitanju nekaj dni sva se vseeno odločila, da poskusiva nadaljevati, saj v tem primeru nisem varala ampak vseeno..

Sedaj sva skupaj po par dni in je res vse sanjsko potem pa spet dobi predstavo kako sem bila z drugim in spet gre in govori, da žal ne more blabla...

Potem spet prideva nazaj in zadeva se po kakšnem tednu spet ponovi in vsakič znova prizadaneva drug drugega...

Ja po vsem napisanem vem morala bi it vsak po svoje, ampak tok kot sem v naju prepričana nisem bila še v nič, saj ni stvari v kateri se nebi ujela in ne pozam para, ki bi se po tolkih letih razumel kot midva... ampak se bojim, da moje "napake" ne bo pozabil nikol... rada bi mu povedala, da sem ga vsa leta čakala, ker on ni vedel kaj bi in da sem se žal po vsem tem času udala.. v njegovih očeh sem najslabša oseba trenutno in res ne morm živet z občutkom, da sem naju uničla in ga prizadela...

PROSIM, za mnenje, ker trenutno res ne najdem izhoda :(
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3400
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 08. Okt. 2017 12:52

Meni se ti ne zdiš nič kriva, itak nista bila skupaj, ko si bla s tem drugim, plus, če bi ta 1. hotel bit s tabo v zvezi od začetka, se to niti ne bi zgodilo. A drugače on je bil pa samo s tabo odkar sta bila skupaj? Malo čudno, da si je tako kar na enkrat premislil po več letih. Mogoče je samo bil ful navajen bit skos z nekom in mu zdaj, ko si se odločila oditi, ni bilo kul bit kar naenkrat sam.. Se mi zdi malo vprašljivo, če je sploh dobro, da ostaneš z njim, glede da toliko časa sploh ni hotel bit zares s tabo. Ne vem, premisli malo, če ga res vidiš kot resnega partnerja, pravega zase, ali si ga samo tako zelo navajena, ker sta toliko časa bila skupaj in ti je neprijetno bit sama..
One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.
girlblue
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 32
Na forumu od: 2. 9. 2012
Kraj: Tržič

Neprebrana objavaNapisal/-a girlblue » 08. Okt. 2017 13:00

Ja vsak mi pravi, da nisem nič kriva, ker nisva bla skupaj ampak vseeno on pravi da me je lahko sram da sem po 1 tednu skočila v posteljo z drugim.. Kar ima prav, ampak prisežem da nevem kaj sem reazmišlala, ampak enostavno nisem bla jst in mi je blo čist vseeno..

Bil je samo z mano v tem času, vsak tako pravi in jaz mu verjamem... je pa res da tudi men ni jasno kako je po tolkih letih kenslanja kar čez noč spoznal, da sem ljubezen njegovega življenja... nemogoče res..
Uporabniški avatar
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1569
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 08. Okt. 2017 13:56

Ve da si zaljubljena vanj, zato to izkorišča. Predstavljaš mu reden seks, to je pa tudi vse. Če ti moški reče, da ni zaljubljen vate in da se ne vidi v zvezi s tabo mu verjemi. Vsi ostali izgovori "bojim se zvez, bojim se čustev, blabla" so privlečeni za lase, jih pa dobro izkorišča, da si mu vsa ta leta na voljo in mu božaš ego.

Ker si bla z drugim si mu začasno postala zanimiva (logično, a ne zaradi ljubezni), zdaj seveda spet noče nič resnega, za to pa uporablja izgovor, da je to zato, ker si bla ti vmes z drugim (kao "ti si kriva"; manipulacija prve klase). Larifari...

Cela svoja dvajseta boš zapravila s tipom, ki te nikoli ne bo hotel za punco, ni zaljubljen vate in samo manipulira.

Ko bo prišla mimo ena v katero se bo res zaljubil boš odletela, žal.
girlblue
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 32
Na forumu od: 2. 9. 2012
Kraj: Tržič

Neprebrana objavaNapisal/-a girlblue » 08. Okt. 2017 14:01

Ja verjetno imaš prav, ampak sploh ne znam it. Trenutno se počutm grozno in krivo vseh slabih stvari na tem svetu.. Čeprov morm rečt da mi te odgovori zdej res pomagajo..hvala!

Mogoče je vse skup en nateg, ampak k sm vidla tiste solze... tisto ni moglo bit zlagano.. in to me ubija
Uporabniški avatar
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1569
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 08. Okt. 2017 14:10

Punca ne bodi naivna. In ne pusti, da ti nabija slabo vest nekdo, ki tvoja čustva izkorišča za manipulacijo.

Nekdo, ki te bo imel resnično rad BO želel biti s tabo, želel te bo za svoje dekle in to s ponosom, nikoli ti ne bo rekel, da ni zaljubljen vate in, da ni za zveze ali da najdi koga drugega, ki bo bolj zate (beri: nekoga, ki te bo resnično hotel).

Tip ti je sam od sebe povedal že vse kar rabiš vedet. Ne išči skritih in globjih pomenov v tem. Moški so preprosta bitja, rečejo kar mislijo.

Ne spoštuje te niti toliko, da bi te osvobodil tega odnosa (da si najdeš srečo v ljubezni), ampak te namerno zadržuje v odnosu, kljub temu, da se dobro zaveda, da te nikoli ne bo "naredil" za svojo punco. Kok gnilo...

Zato pa je na tebi, da sama odideš iz tega odnosa, z vsaj malo ponosa. Da spoznaš, da to ni ljubezen in da se začneš toliko spoštovat, da boš spoznala, da si zaslužiš in poiščeš boljši odnos. On ne bo končal, ker mu je preveč priročno.

Boš videla jasneje čez čas, upam.
Oblomov
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 63
Na forumu od: 10. 9. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a Oblomov » 08. Okt. 2017 17:14

Em. Če sem jaz prav prebrala, si napisala, da si mu povedala, da si nekoga spoznala, na kar je rekel, da pojdi s to osebo in imej zvezo, ki si si jo vedno želela.
Ne le, da fant več let ni želel reči, da sta par, on ti je sam(!) rekel, da pojdi s tem drugim fantom. Jaz vidim to, da te zdaj s tem izsiljuje kot veliko psihično nasilje, ne si tega dovoliti, no. :(
Sicer pa: vse sta počela kot par, bila sta skupaj, ujemala sta se, se družila - kaj drugega pa sta bila kot par? Kako je on temu rekel? Prijatelja z bonusi? Ali kaj ... ? Ne razumem v bistvu vsega skupaj ... pišeš, da sta delovala kot najbolj zaljubljen par, se v vsem ujemala itd. - očitno se nista samo sestajala za seks ali pač?
Jaz pod črto vidim situacijo tako, da je on v tebi videl prijateljico in reden seks in je čakal na 'nekaj boljšega', ker ni bil 'zaljubljen vate' ... (zaljubljenost je sicer nestalen občutek nesorazmernega navdušenja/vznemirjenja ob osebi, ki se lahko pojavi predvsem na začetku odnosa, ampak tudi kasneje v odnosu (se pojavlja in izginja), temelji pa predvsem na vznemirjenju zaradi nečesa novega, fantazijah ipd., ni nekaj realnega, na čemer gradiš zvezo). Mislim, da se je psihološko hranil s tvojo zaljubljenostjo vanj in ko si odšla ga je zgrabila panika ... zdaj zato tudi zanj ni več isto, kot je bilo prej, ker zdaj vidi, da lahko greš tudi z nekom drugim in ni več enako, kot je bilo, ker vidi, da ni zate tista ista idealizirana oseba kot prej.
Meni se zdi, da je to v glavnem ogromno psihološkega izkoriščanja z njegove strani, ti si pa žrtev tega izkoriščanja. Zbrat boš morala moč in prekinit ta odnos. Po tem bi bilo najbrž najbolje, da bi bila nekaj časa sama - in si iskala nov odnos, ko tega predelaš. Vsaj navadno ljudje rabimo nekaj časa, da okrevamo po takih izkušnjah, no.

Praktična rešitev: Povej mu, da je vsa ta leta vedel, da si zaljubljena vanj, da si trpela, ker on ni bil zaljubljen vate, da si odšla, ker te ni imel rad, da ti je sam rekel, da pojdi in najdi srečo z drugo osebo, ki si jo spoznala in da zdaj nima nobene pravice, da manipulira s teboj in te čustveno izsiljuje. Povej mu, da si zaradi tega odnosa zelo sesuta, imaš nikakršno samopodobo in da ga zapuščaš, ker si želiš biti z nekom, ki te bo cenil in ob komer boš lahko cenila tudi sama sebe. In povej mu, da nisi naredila nič narobe, da si bila ves čas iskrena, da je pa njegovo psihično manipuliranje z ljudmi nasilno vedenje in velik problem. In potem zares pojdi, za božjo voljo.
girlblue
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 32
Na forumu od: 2. 9. 2012
Kraj: Tržič

Neprebrana objavaNapisal/-a girlblue » 09. Okt. 2017 14:52

Toliko mnenj sem dobila in ne morm verjet, da so si med seboj vsa zelo podobna. Nihče ni rekel naj najdeva način in odnos rešiva, ampak vsak da nisem nič kriva in naj šibam čimdlje :) Besede, ki sem jih res želela slišat, ampak po drugi strani si pa želim, da se vsi motimo in da ta odnos še vedno lahko rešiva.
Mogoče, če bi našla nasvet pri terapevtu? Mogoče sem pa premlada za te odrasle zadeve :D Ubistvu nevem, očitno je težava v meni saj vsi pravite enako, jaz pa še vedno iščem nek drug izhod za katerega vsi veste da ga ni razn mene.

Jaoooooo ta ljubezen :D Hvala!
girlblue
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 32
Na forumu od: 2. 9. 2012
Kraj: Tržič

Neprebrana objavaNapisal/-a girlblue » 09. Okt. 2017 14:52

Toliko mnenj sem dobila in ne morm verjet, da so si med seboj vsa zelo podobna. Nihče ni rekel naj najdeva način in odnos rešiva, ampak vsak da nisem nič kriva in naj šibam čimdlje :) Besede, ki sem jih res želela slišat, ampak po drugi strani si pa želim, da se vsi motimo in da ta odnos še vedno lahko rešiva.
Mogoče, če bi našla nasvet pri terapevtu? Mogoče sem pa premlada za te odrasle zadeve :D Ubistvu nevem, očitno je težava v meni saj vsi pravite enako, jaz pa še vedno iščem nek drug izhod za katerega vsi veste da ga ni razn mene.

Jaoooooo ta ljubezen :D Hvala!
girlblue
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 32
Na forumu od: 2. 9. 2012
Kraj: Tržič

Neprebrana objavaNapisal/-a girlblue » 09. Okt. 2017 16:35

Razmišlam o tem, da pa nisem povedala da mi je po vsem tem času izpovedal vso ljubezen in vsak dan od takrat delal na tem da sem mu verjela da misli resno. Njegova prijateljica mi je povedala, da je kupil tudi zaročni prstan preden sem ubistvu naredla bedarijo, povedal je staršem in kljub vsemu je še vedno zadevo pripravljen rešit samo da ne veva kako...

Mogoče je bilo čustveno zelo hudo vsa leta, ampak kaj pa če je samo potreboval čas?
Oblomov
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 63
Na forumu od: 10. 9. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a Oblomov » 09. Okt. 2017 17:14

Omg ... in potem človek še prebere komentarje v tej temi ... saj nisi resna ...

Veš kaj, ja, pojdita k terapevtu. Mislim, da bi bilo dobro za vaju. Mogoče bi potem uspela spustit ta neproduktiven, manipulativen odnos - ker bi skozi terapijo premagala frustracije, ki te zdaj držijo v njem. Zgubit pa razen denarja nimata kaj, tako da go for it.
girlblue
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 32
Na forumu od: 2. 9. 2012
Kraj: Tržič

Neprebrana objavaNapisal/-a girlblue » 09. Okt. 2017 17:27

haha si sitna kot moja najboljša prijateljica :D Ja saj imaš verjetno prav, res sem upala da bom slišala da naj vseen probal blabla... ampak verjetno mate vsi prov, samo jst sm bedak k sm očitno obsedena ne zaljubljena... Nevem
Uporabniški avatar
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1569
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 09. Okt. 2017 17:50

Mislim, da bi tebi bolj koristila individualna terapija kot pa "zakonska".
Uporabniški avatar
Firestorm
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 387
Na forumu od: 24. 4. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a Firestorm » 09. Okt. 2017 17:58

Am okej, jaz šele sedaj to berem, tako da tisto, kar sem ti v prejšnji temi rekla za terapijo, se res nanaša na PARTNERSKO terapijo. Če človeka nista partnerja, se potem takšna terapija NE obnese. Oz. še vedno gresta lahko skupaj k terapevtu, ampak mu morata vsekakor povedati, kakšen odnos sta do sedaj imela in da v resnici sploh nista bila par (kakor sedaj dojemam v tej temi...? Čeprav mi potem res ni jasno, zakaj si v oni drugi temi napisala, da sta že več let skupaj?).
Se pa strinjam z Ananhas, da ti bo individualna terapija precej bolj koristila. Pa veliko sreče z vsem.
girlblue
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 32
Na forumu od: 2. 9. 2012
Kraj: Tržič

Neprebrana objavaNapisal/-a girlblue » 09. Okt. 2017 18:05

Tam me je ubistvu zanimal bl tko, če sm bedak ker pri teh letih razmišljam o terapiji. Nekak nism mela namena razlagat težave... ampak ja nisva bla skupaj on bi bil rad zdaj z mano ubistvu je hotu bit pred je zvedu da sm mela druzga med tem k sm čakala da se gospod odloč..

Sej pravm, rada bi dala šanso vseen tud če je rabu tok let, ampak dejansko nevem če grem lahko čez to da mi bo vsak prepir vrgu naprej tega druzga tipa

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: DuL_

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri