Priznam da... #19

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2447
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 29. Jan. 2019 15:28

No, ampak te potem vsaj pozdravijo :D
Tu pa za karkoli vec kot vnetje mehurja boljs da gres drugam, recimo Singapur. Sploh, ce rabis operacijo.
Ampak jim vsaj krave ne hodijo v operacijske dvorane in golobi ne sedijo po laboratorjih tak da bi lahk blo se slabs, I guess? :nixweiss:
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4434
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 29. Jan. 2019 17:20

Hahah true :) ceprav ok, ko sem videla kaksne bolnice imajo ponekod na hrvaskem.. tisti krava ali golob ne bi naredila dosti razlike.
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1640
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 31. Jan. 2019 8:48

* zakaj moram vedno najti neko slabo stvar, ko se zgodi nekaj dobrega, in potem obsesiram? -.-'
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1640
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 01. Feb. 2019 8:55

* hm. prestavili let za london za en cel dan, posledično bi ostala gor samo dan pa pol. sem kr skenslala... :/ bo treba poiskat kako drugo opcijo, da nekam pobegnem za bday
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1640
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 02. Feb. 2019 9:28

* tragikomično dejstvo je, da sem bila v prvič v zadnjih letih v stiku z obema staršema hkrati, danes, ko sem se z očetom pogovorjala po telefonu, medtem ko sem imela čakajoč klic od mame. oh lordy :D
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 05. Feb. 2019 13:41

-* sem že en teden v Laosu.
-* Laos je precej dobro razvit, zelo miren (8mil), ljudje so super prijazni, je pa dežela malo dražja od prejšnjih destinacij (20-25 e na dan).
-* sem zadnje 4 dni potoval skozi kraški svet centralnega Laosa. Naredil sem 500km, pogledal čudovite pojave, imel čudovit motor in užival.
-* naslednje daljše potovanje bom imel svoj prevoz, nekako sem ugotovil da še vedno uživam v potovanju, a ne več toliko v ruzaku in dejstvu da si odvisen od drugih. Če imaš motor ali kombi, se samo usedeš in greš kamorkoli hočeš. Imam načrt narediti nekaj krajših potovanj z motorjem po severnemu Vietnamu.
-* jutri odhajam v Vang Vieng, kjer je malo turistična scena, ampak lepo, potem v Luang Prabang, ki naj bi bilo čudovito mesto, potem pa še preko severnih vasi v Vietnam.
-* domov odhajam konec aprila iz Tajske, tako da je to potem konec moje 11 mesečne sage po Aziji. Vzel si bom mesec počitka, potem grem opraviti še eno krajo naporno zadevo in potem je mir.
-* naslednje daljše potovanje bom šel ali z enocilinderskim zračno hlajenim motorjem v Afriko, ali pa s shit kombijem po južni Ameriki. Ego in glava glasujeta za Afriko, srce in penis za južno Ameriko. True story.
-* sem pogruntal da je moja največja sposobnost pri urejanju kaosa, čustvena vzdržljivost in sposobnost odmika čustev. Hitro pogruntaš da ko si v novih situacijah vsak dan, in imaš dneve samote, čustvenega dreka, stresa in kaosa, da edino kar te rešuje, to da si sposoben delati odločitve, premike in akcijo vsak dan in trenutek. Čustva so luksuz, občasno moraš ugotoviti zakaj se tako počutiš, da ločiš kaj so placebo čustva, in kaj je resnično, večino časa sem ali lačen, utrujen ali pa imam mokre štumfe. :lach:
Nekako sem postal že tako zaveden, da rešim situacijo v 1 min, zadnjič sem bil na žaru, in sem se počutil osamljenega, vsi so bili v skupinah, in prevzel me je občutek samote in jeze, češ zakaj sem sam. V trenutku sem pogledal da stojim obrnjen z hrbtom proti drugim, da imam v roki telefon, v ušesih slušalke, sedim skrušeno in ne najbolj vabljivo. Lepo obrnil, predstavil, povedal šalo, in to je bilo to.
-* poskušam ubesediti moje ugotovitve iz tega tripa, in mi gre težko, ker vem da so stvari zapisane v meni, ampak jih je težko napisati. Vse kar vem, je to da moraš v življenju živeti totalno kontra proti motivacijskim posterjem in citatom. Ugotoviti kaj so tvoje vrednote, kaj so tvoji cilji, iti v svet, manifestirati samega sebe skozi akcijo, iz tega potegniti svoje misli in ugotovitve in jih skozi disciplino, in red pretvoriti v sebe, projekt, izdelek...in to ponavljati dokler ne umreš, loviti in nikoli ujeti, vmes si vzeti zaslužen počitek in uživati. To je to, manj citatov na FB, več fizičnega udejanjanja svojih idej, in verjemite, če je kdo bil zabušant, sem to jaz.
-* bo zvenelo čudno ampak: V času potovanja sem postal tako fizično močan, da nisem vedel da imam še toliko rezerve, moja fizična prilagodljivost, in sposobnost telesa da se prilagaja na nove klime in fizični stres, je tako dobra da ne znam objasniti.
-* se veselim svojega prihoda domov, užival bom še v teh kratkih treh mesecih (vem, spoiled), ampak kar gorim za novimi projekti.
-* še vedno klepetam z eno Rusinjo, ne vem zakaj še vedno govoriva, ampak punca je brihtna, kjul in totalna lepotica/ kjutipaj. Nekako imam soft spot na tradicionalne ženske, ki so obenem ambiciozne, ampak ti pustijo da si skrben do njih. Vabila so izmenjana, prednost ima ona ker lahko dela od doma :lach: .
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 697
Na forumu od: 6. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 08. Feb. 2019 19:42

*Me malo ''meče'' zadnje čase. Celo tatuji in piercingi so mi ratal malo všeč. :lach: Zadnjič sem spoznala enega tipa, ki je imel ogromno tetovažo na roki pa še dve drugi in je čisto hudo izpadlo na njegovih mišičastih rokah.
*Upam, da ne bom mela takih najstniških obdobij, ko bom blizu 30. Zdej recimo, da si še lahko privoščim. :D
*komaj čakam Stockholm 22. Pa še nič mi ne bo treba plačati za nastanitev, yay.
*Je dolgčas tu v SLO. Komaj čakam, da grem nazaj. Nekaj sem dogovorjena s starimi kolegi, sošolci, ampak se mi zdi, da ne spadam več sem.
*Sem se zadnjič videla z eno dobro kolegico in damn, prav zdi se mi, da nisem vedla, kako bi ji povedala določene stvari, ker imava tok drugačni življenji. In čeprav mi je govorila, da naj ji vse povem, sem večino zadržala zase.
*Sem ugotovila, kolk se lahko oddaljiš s človekom, ko si enkrat na čisto drugi življenjski poti. Sej ona še tudi ne načrtuje družine, ampak je v resni zvezi in nekak že z mislimi bolj pri tem, kako se bosta ustalila s partnerjem. Sem ji sicer rekla, da naj gre prakso delat v X mesto, kjer sem jaz, ampak ko je bla na obisku, ji ni blo všeč tu.
*Me kar rajca misel na en date, na katerega sem dobila povabilo. Sicer nekaj novega zame, ker še nisem bila v ljubezenskem trikotniku, ampak damn, tedva sta mi obadva privlačna. Sem gledala njune videe na IG-ju, kako obvladata argentinski tango. Ok, ona je dosti suha, mam jaz full več oblin pa sem nekje v sredini, ampak je lušna. On je tudi ok. Sta pa simpatična po pogovoru.
*Mi gre malo na živce, da si težko iz glave zbijem enega tipa. Me full stvari moti na njemu, vbistvu dve stvari, ki sta meni no-go pri življenjskem stilu/karakterju nekoga, ampak ma tudi ene par takih stvari, ki me noro privlačijo. Ampak sej itakje prehodno in pomoje me ne bo več kontaktiral, ker se mi zdi, da se nisva tolk poštekala zadnjič.
*Ne znam dobro funkconirat s hladnimi ljudmi. Mam raje, če človek pokaže neko toplino, da ga lažje preberem. Čeprav mi je po eni strani sexy, če je oseba zadržana.
*Sem hvaležna za zanimive ljudi, ki sem jih spoznala v zadnjem času.
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3448
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 09. Feb. 2019 8:52

Cryselle, ti še nisi 30 :eek: ?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7533
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 09. Feb. 2019 9:02

- ^ lol, js prvo, ko je zacela pisat, sem mislila, da je v drugi polovici dvajsetih, kaksnih 27. Zdaj pa ne vem, ocitno je lahko tudi mlajsa od mene. :D
- kar se tatujev tice, se mi zdijo primerni pri katerikoli starosti, piercingi pa skor bolj ne toliko. Dve znanki, ki sta ena v srednjih dvajsetih, ena v poznih dvajsetih, imata v spodnji in zgornji ustnici in se mi zdijo ti pirsingi okrog ustnic res bolj za najstnike..
- na prevozih sem in ful me lulat, komaj cakam, da domov pridem.
- mi vcerajsnji koncert ni bil neki, bojo pa definitivno boljse moje koalce naslednji teden, komi cakam. :)
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1640
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 16. Feb. 2019 11:29

* lordy. imam napisanih 14 strani čistega teksta za magistrsko. to ni nč. danes zvečer se morn lepo spravit.
* hočem izkoristit sonce. urnik imam žal tak, da sem dejansko čez dan skos v službi, in me trga, ker ne morem ven. tako, da danes pade šmarna. pa kavica na sončku. potem pa prostovoljno delo.
* ni dvakrat za rečt, da bom šla po barvo, pa malo prepleskala sobo. ti neki madeži me tako motijo... je sicer to bolj odgovornost lastnika, ampak njega kaj prosit.... no comment.
* danes tudi pade čistilna akcija.
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2447
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 27. Feb. 2019 10:45

- Knock knock, je kdo tu? :lupe:
- Da imam jutri manjsi kirurski poseg in raje ne razmisljam, ker mi je grozno. Res ni nic strasnega, ampak bom pod anestezijo in me je strah, pa ne vem zakaj. Kaj ce imam moraste sanje in se ne bom mogla zbudit, ker bom pac pod anestezijo? KAJ CE SE ZBUDIM MED POSEGOM? :? :pale:
- Da sva avgusta povabljena na poroko na Isle of Man in sem ful vesela, ker je to en tak pravljicen otok :hearts: Sicer je frendica zajebala in rezervirala poroko ravno isti vikend kot je znamenita motoristicna dirka in posledicno je ze sedaj ogromno hotelov zasedenih/vsaj ene 50% drazjih. Sem k sreci nasla lusten guest house ob obmorski promenadi z moznostjo odpovedi do avgusta za tako ceno, da se v Svici nisva toliko placala, ampak ajd, bomo pac kako pivo manj spili pa bo :D Pa ker nas je nevesta ze ravno zajebala z datumom, bolje da ima open bar na poroki :wein:
- Da je svedska ambasada zajebala prosnjo za vizo od moza in je namesto celoletne vize dobil vizo za 3 tedne. So pa vsaj priznali napako (zamesali datum veljavnosti potnega lista), se opravicili in obljubili da bodo naslednjic izdali ustreznejso vizo. Sem ze imela prste na tipkovnici, da jih nasi ambasadi v New Delhiju zatozim :mad:
- Da omg pojma nimam, kaj delam na sihtu, help.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4434
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 27. Feb. 2019 13:14

Srecno na operaciji!
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7043
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 27. Feb. 2019 14:27

Patchouli, med anestezijo najverjetneje ne boš nič sanjala.
Razumem pa, da te je strah. Tudi to je normalno. Boš dobila prej kaj za pomiritev?
Jaz sem za splošno anestezijo izvedela natanko pol ure pred carskim, na mizi sem se tako tresla, da noro, anesteziologinja me je pa božala po laseh in mirila. Ob štetju do deset me je pa zmanjkalo, padeš v reees globok spanec vse do prebuditve, neverjetno, samo zmanjka te. Kar hočem reči je, da zaupaj osebju, vedo kaj delajo.


Drugače pa....mnja.
-odkar ima sestra trgovino z oblačili, imam jaz posledično bolj polno omaro.
-sem vesela za njo, da je bila ena izmed šestih ljudi, ki so imeli možnost srečati in spoznati Nicki Minaj. Pa ne, ker bi bila jaz njena fanica ampak zato, ker je ona tako velika fanica.
-me je imel moj dovolj in nas je za vikend spokal na gorenjsko. Pasalo je kot budali šamar.
-sem zadnje čase kar pod nekim stresom. Sicer to ne vpliva na družino in ni zaradi službe, ampak zaradi drugih zadev. Upam, da se to reši v moj prid, kar se ima za rešiti.
-sem vsakič, ko se vozim s svojim avtom vesela, da ima tako malo porabo. Enkrat manjšo ima kot naš drug avto, noro! Čeprav še vedno raje vozim slednjega, itak.
-mi je še vedno smešno, ker veliko ljudi misli, da je fotkanje moja služba. Ni. Hobi je, ki mi včasih prinese kak €, pa še to bi se znanci znancev cenkali, ker mislijo, da bo šlo brez računa.
-sem ta teden še varuška. Z dvema otrokoma je obenem lažje in težje.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1640
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 02. Mar. 2019 10:14

* me je vikend v Pragi uničil. prestara sem za festivale.... zraven sem pobrala še eno lušno virozico... ni bilo sicer tok hudo, da bi bolniško vzela, ampak sem se pač mal vlekla...
* res. konc je s festivali.
* se malo bedno počutim, ker ni nobenega odgovora v zvezi z nemčijo. pred dvema mesecema sem kontaktirala to osebo, začetni odziv fantastičen. ampak do zdaj... nič. nisem hotela nič težiti, ker pač ipak gre za uslugo... mah bom pustila vse pri miru, ne da se mi tečkat. dzabe veze, vse moraš sam. mislila sem vsaj enkrat v lajfu izkoristit malo lažjo opcijo, pa ne bo šlo. oh well... je pa vseeno grdo, da mi ni vmes niti napisal: j* se, ne da se mi s tem ukvarjat, ne pa, da ni odziva. eh.
* tok ornk rabim eno brco v rit. fak stagnacija, stagnacijaaaaa. i need a change, ampak sem preveč pussy, da karkoli nardim. comfort zone je smrt.
* v službi je vse super fino smooth, presegajo se rezultati, plače so super lepe. vsaj to.
* glede na to, da v lj sploh ne hodim več ven, se sploh več ne družim, razmišljam, da bi vsak mesec šla na en weekend trip. ta mesec praga, naslednji budimpešta.... pol pa ne vem. tok je postalo vse poceni, da why not.
* za tavečji trip pa imava s kolegico v mislih indonezijo ali pa filipine (a sem to že pisala? možno. čist možno, ker se zelo ponavljam)
* je tko mal res bedno, ko se ustaviš na eni točki, pogledaš nazaj. kaj sem dosegla? in ajde v času študija sem bila res pridna, ogromno aktivnosti, ampak zadnji dve leti? nič. kuča poso poso kuča. in me ta filing duši, ker se počutim tko k neka luzerka. a niso zdaj leta, ko morš kao uspevat na svojem področju? ne vem. hkrati pa vem, da me vse to dr*, ker vem, da sem lena krava, ki se ne spravi napisat magistrsko (in smo spet tam...)
* eh. res se ponavljam. ampak je fajn, da sem vse to napisala, ker se mi neke čudne misli lovijo po glavi. in je fajn vse spravit v koherentno obliko
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2447
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 03. Mar. 2019 6:53

emanuela, hvala, mi je res, res pomagalo, da sem prebrala osebne izkusnje ljudi. In ne, niso mi dali nic za pomiritev prej, pa bi mi lahko, ker sem imela napad panike med pripravami :/ So bili pa vsi nenormalno prijazni, anesteziolog mi je potrpezljivo odgovarjal na vprasanja in potem smo se malo poklepetali o Jugoslaviji in Titu :lach:

- Da jeeej, moj ananas podtaknjenec mi lepo uspeva in gre v prihodnjih dneh ze lahko v zemljo. Zal pa nisem imela uspeha s ciliji in origanom :( Nic, prekopat za vikend in posadit naga cilije in rumene cesnjeve paradiznike. Pa mogoce se en lonec rukole in baziliko bi spet imela. Ko moj pride nazaj, mu moram zatezit se, da mi najde mango za na sprednji balkon. Potem pa res nimam vec prostora.
- Nimam nic za delat na sihtu. Mislim, da bom sla na zgodnje kosilo.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov